Aspiratorul cu cicloni turbionari

09 martie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Aspiratoarele clasice, cu sac din material textil sau din hartie, precum si cele cu filtrare cu apa, au avantajele si dezavantajele lor. Dar in afara de aceste doua tipuri de aspiratoare mai exista un tip nou, cu o tehnologie moderna, dar si un pret pe masura. Este vorba despre aspiratoarele cu cicloni turbionari.

 

Aspiratorul cu cicloni turbionari (root cyclone) nu este prevazut cu sac in care sa se stranga praful si murdaria aspirate. Acest tip de aspirator functioneaza pe principiul fortei centrifuge.

Aerul aspirat trece printr-un sistem de canale circulare care formeaza cicloni turbionari. In acesti cicloni turbionari aerul se roteste cu o viteza foarte mare, exact ca vartejul unei tornade, iar forta centrifuga impinge in exterior particulele de praf si murdarie, care apoi cad intr-un recipient, lasand aerul curat.

Aspiratorul cu cicloni turbionari este recomandat persoanelor care sufera de alergii la praf, polen, mucegai, acarieni. Acest aspirator capteaza particulele mici precum polenul sau sporii de mucegai. Practic, acestea nu se mai intorc in aerul din camera, cum se intampla atunci cand folosesti un aspirator cu sac din panza.

Aspiratorul cu cicloni turbionari nu are sac, praful si murdaria ajung in niste vase colectoare sub forma de cilindru, pe care le scoti din aspirator si le golesti in vasul de toaleta sau la ghena de gunoi.

Ce dezavantaje prezinta aspiratoarele cu cicloni turbionari?
Dezavantajul este unul singur: pretul ridicat, in general peste 1.500 lei.

Filmuletul urmator prezinta tehnologia ciclonilor turbionari

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Miele lansează în România o nouă plită cu inducție cu hotă integrată și spațiu mai mare de gătit Miele lansează în România o nouă plită cu inducție cu hotă integrată și spațiu mai mare de gătit
Cumpara de Craciun in mod inteligent! Cumpara de Craciun in mod inteligent!
Ce presupune igienizarea rufelor? Ce presupune igienizarea rufelor?
Aspiratorul - generalitati Aspiratorul - generalitati
Electrocasnice care îți ușurează viața – cum să le întreții ca să te bucuri de ele cât mai mult timp Electrocasnice care îți ușurează viața – cum să le întreții ca să te bucuri de ele cât mai mult timp
Ce trebuie sa faci pentru a nu-ti strica frigiderul Ce trebuie sa faci pentru a nu-ti strica frigiderul

Vezi mai multe articole