garsoniera

Avantajele si dezavantajele garsonierei

19 decembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Evident ca toata lumea isi doreste sa locuiasca in case sau apartamente mari, cu minimum 3 camere, 2 bai, living imens si un balcon cat o terasa. Dar toate astea costa. In conditiile bugetului limitat, pentru o persoana singura sau un cuplu tanar si fara copii este foarte potrivita si o garsoniera, cu avantajele si dezavantajele ei. Sa le trecem in revista.

Avantajele garsonierei:
- Usor si ieftin de mobilat si intretinut. Este evident ca ti-ai cumparat o garsoniera pentru ca nu aveai bani pentru 2 sau 3 camere. Partea buna este ca nu vei plati mult pentru zugravirea ei, operatiune pe care o poti realiza de unul singur intr-o singura zi. Nici mobila prea multa nu-ti trebuie. Un pat (ai putea chiar sa renunti la el si sa te rezumi doar la o saltea inalta), un dulap, masa pentru televizor sau calculator, un scaun si poate un fotoliu. O masa mica in bucatarie si doua scaune, plus evident, masca pentru chiuveta, un dulap pentru vasele de bucatarie plus corpuri suspendate in perete.

- Cheltuieli mici cu intretinerea si utilitatile. Vei avea doar 3 calorifere in casa. In bucatarie, baie si in camera. Probabil ca pe cel din baie il vei tine mai mult inchis. Deci nu vei plati prea mult la caldura iarna, mai ales daca ai si repartitoare.

- Poate avea un aer boem. O garsoniera aranjata cu gust, minimalist, eventual cu carti asezate una peste alta intr-un colt al camerei, direct pe parchet, plus cateva sticle cu vin intr-un suport, va parea ca este locuita de un artist, scriitor sau fotograf , cu un stil de viata boem.

Dezavantajul garsonierei:
Spatiul insuficient. Daca ai haine multe sau esti genul de persoana care se simte sufocata de spatiile inghesuite, daca sunteti mai mult de doua persoane care trebuie sa locuiti impreuna sau daca ai vizitatori, prieteni care raman peste noapte la tine, evident ca garsoniera nu-i o solutie. Inainte de a alege sa locuiesti intr-o garsoniera este bine sa cantaresti cu atentie optiunile pe care le ai.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Dumitru Curea

26 decembrie, 12:08

Decat sa-ti cumperi o garsoniera ,mai bine stai cu chirie 1 an, si apoi deatunci te gandesti la un apartament de cel putin 2 cam. cat priveste amenajarea int. poti supravietui si cu un patut , o masuta in buc ,doua scaunele,un aragaz ,un dulapior ptr.haine din PVC,un corp suspendat necesar an buc.

Alte articole

Alege cu atentie podeaua din hol Alege cu atentie podeaua din hol
Utilitatea si criteriile de alegere a covoraselor de intrare Utilitatea si criteriile de alegere a covoraselor de intrare
1 Martie – inceputul primaverii 1 Martie – inceputul primaverii
Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea a II-a) Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea a II-a)
Dragoste mare intr-o casa primitoare! Dragoste mare intr-o casa primitoare!
Cum sa limitezi efectele pe care le are canicula asupra casei Cum sa limitezi efectele pe care le are canicula asupra casei

Vezi mai multe articole