Balci imobiliar in Piata Constitutiei: ansambluri rezidentiale vandute printre chiloti si mici - 19 martie 2010

19 martie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

„Spectacolul imobiliar“, cum numesc organizatorii cel de-al treilea targ de locuinte din acest an, a atras in Piata Constitutiei, inca de la primele ore ale diminetii, bucuresteni de varsta a doua si a treia, aflati in drum spre serviciu sau pur si simplu iesiti la o plimbare. Cele doua corturi albe care amintesc de spectacolele de circ sunt asezonate cu fum de mici si pui la rotisor venit de la o taraba amplasata la intrarea in piata, unde coada incepe sa se formeze.
 
In timp ce reprezentantii dezvoltatorilor imobiliari pun la punct ultimele detalii ale standurilor unde spera sa atraga cumparatorii de locuinte, in cortul vecin, vanzatorii de pantofi si lenjerie intima fac deja primele incasari.
 
O familie de sexagenari iese brat la brat si cu pasi adunati dintre tarabele cu haine si se indreapta spre intrarea la targul de case. Capul familiei tine in mana o punga transparenta din care se zareste o palarie cu cozoroc nou achizitionata.
 
„Trecem si pe la targ pentru ca vrem sa fim la curent cu ce se intampla pe piata. La varsta noastra nu ne mai intereseaza sa cumparam casa“, spun in cor sotii Patru, ajunsi la varsta de 68 de ani.
 
Machetele sunt frumoase, dar nu sunt reale
 
Mihai Ionescu, un muncitor la „o firma care se ocupa de comert“, strange pliante de la standurile dezvoltatorilor si viseaza sa isi cumpere prin „Prima Casa“ un apartament de pana in 57.000 de euro. Abia acum a inceput sa prospecteze piata, insa dupa ce termina promite sa treaca si pe la cortul cu haine.
 
„Am venit doar pentru imbracaminte pentru ca nu ma intereseaza locuintele si cred ca cine e interesat merge chitit la targ, nu vine si la haine. Problema este ca nu cunosc cumparatori de case multumiti in totalitate. Machetele arata bine, dar rezultatul lasa mult de dorit. Dezvoltatorii iti ofera parcare, spatii verzi, utilitati si drumuri, dar in realitate drumurile nu prea sunt si spatiile verzi nu le vezi“, spune nemultumit Vasile Danila, economist in varsta de 53 de ani.
 
Cu familia si prietenii la targ
 
O doamna din provincie, alaturi de fiica sa care locuieste in Bucuresti, sta de vorba cu vanzatorii de case, care le prezinta bucurosi liste si tabele cu preturi si metri patrati. Georgiana Mustata ar vrea sa scape de apartamentul sau vechi de trei camere, evaluat la 75.000 euro, si sa se mute intr-unul nou cu doua sau trei camere de maxim 115.000 euro.
 
„Eu as trece si pe la standurile cu haine, dar trebuie sa ajung la serviciu, insa cred ca este o idee buna sa pui la un loc targul de locuinte cu cel de imbracaminte“, spune Georgiana. Mama insa nu este de aceeasi parere, ea spune ca „sunt doua domenii diferite si nu ar trebui alaturate“.
 
Pana acum, vizitatorii s-au inghesuit mai mult la tarabele cu pantofi si haine, insa organizatorii spera ca persoanele interesate de locuinte sa isi completeze vizita cu locurile de relaxare amenajate in fata cortului si cu zona de imbracaminte.
 
Zidul dorintelor
 
„Vom amenaja un zid pe care persoanele fizice isi vor putea posta anunturile de vanzare sau de cumparare si care vor fi publicate ulterior pe site-ul targului, timp de o luna. Am vrut ca aceasta editie sa fie mai aproape de ideea americana a acestui tip de evenimente. Ei fac adevarate spectacole imobiliare. Ne asteptam ca vizitatorii sa vina cu prietenii, cu familia“, a declarat in conferinta de lansare a targului, Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn.
 
Targul Imobiliar National (tIMOn) se desfasoara in perioada 18-21 martie, in Piata Constitutiei din Bucuresti si reuneste 60 de dezvoltatori, trei agentii imobiliare, brokeri si companii care ofera servicii imobiliare conexe.
 
Sursa: Capital

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Acru, gustos... si sanatos! Acru, gustos... si sanatos!
Energia termica livrata de ELCEN in Capitala se scumpeste cu 10%, de luni Energia termica livrata de ELCEN in Capitala se scumpeste cu 10%, de luni
Agentiile imobiliare pierd teren. Proprietarii si cumparatorii renunta la serviciile lor Agentiile imobiliare pierd teren. Proprietarii si cumparatorii renunta la serviciile lor
Intretinerea la bloc - mai scumpa in martie decat in lunile de iarna Intretinerea la bloc - mai scumpa in martie decat in lunile de iarna
Pogea: Bancile pot sa dea credite prin programul Prima Casa din august-septembrie 25 Mai 2009 Pogea: Bancile pot sa dea credite prin programul Prima Casa din august-septembrie 25 Mai 2009
Preturile apartamentelor Preturile apartamentelor

Vezi mai multe articole