Baneasa, miniorasul de peste un miliard de euro

06 iulie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nordul Bucurestiului a devenit, in ultimii ani, cea mai dinamica zona. Aici se afla marile companii si zonele rezidentiale selecte.

Accesul facil, deoarece pe aici trece DN 1, dar si faptul ca se afla aproape de cele doua aeroporturi ale Capitalei, „Henri Coanda“-Otopeni si „Aurel Vlaicu“-Baneasa, au facut ca aceasta parte a Capitalei sa fie cautata de dezvoltatorii imobiliari.

In aceasta zona, pe o suprafata de 221 de hectare, se va construi un nou cartier, un minioras unde vor locui 15-20.000 de persoane. Proiectul rezidential Baneasa, o investitie care in momentul lansarii a fost estimata la 1,2 miliarde de euro, va include, pe linga locuinte, o zona comerciala si una de birouri.

Baneasa va avea o suprafata construita desfasurata de 1,67 milioane de metri patrati si va cuprinde o zona rezidentiala de 1,3 milioane mp, un parc de afaceri de 160.000 mp si o arie comerciala impresionanta, de 170.000 mp.
Baneasa se va dezvolta intr-o perioada de 10 ani, in trei faze principale. In faza intii s-a construit cea mai mare parte a zonei comerciale si s-au inceput lucrarile la parcul de afaceri si la zona rezidentiala. In cea de-a doua faza va fi terminata zona comerciala, se va continua construirea parcului de afaceri si a zonei rezidentiale.

In sfirsit, in faza a treia vor fi terminate atit lucrarile la parcul de afaceri, inclusiv la hotel, cit si la zona rezidentiala.

Cei care doresc sa locuiasca in zona rezidentiala Baneasa au la dispozitie peste 4.500 de locuinte, care vor reprezenta un spatiu locativ suficient pentru aproximativ 15-20.000 de oameni. Locuintele se construiesc in etape, incepind cu cladirile cu apartamente si continuind cu o parte a caselor, insiruite si individuale.

Mai multe puncte principale de acces, strazile late si spatiile generoase de parcare vor asigura un trafic fluid in zona. In functie de spatiul dorit, numarul membrilor familiei, dotarile pe care si le doreste si buget, fiecare isi poate alege ceea ce i se potriveste cel mai bine. 227 de apartamente - prima faza a zonei rezidentiale - se afla in constructie.

Dintre acestea, 51 sint finalizate, urmatoarele 87 de apartamente au ca termen de predare septembrie 2007, iar restul de 89 vor fi livrate clientilor la inceputul anului 2008. Aceasta prima faza a zonei rezidentiale a presupus investitii de 60 de milioane de euro. Toate apartamentele din prima faza a proiectului au fost vindute cu sume cuprinse intre 150.000 si 400.000 de euro, fara TVA.

In luna septembrie se va lansa pe piata etapa a doua a proiectului, care va include 600 de apartamente. Acestea vor fi diferite ca suprafete de cele din prima etapa a proiectului. In ceea ce priveste finisajele insa, vor fi calitativ cel putin la acelasi nivel cu cele folosite in prima faza a proiectului.

Cum suprafetele vor fi mai mici, se asteapta ca si preturile sa fie ceva mai mici fata de cele ale apartamentelor construite in prima faza. De asemenea, vor fi disponibile si studiourile (garsonierele), unitati locative care nu s-au regasit pina acum in oferta.
Vilele, mai tirziu

Dezvoltatorul sustine ca succesul proiectului consta in modul in care s-a impletit componenta rezidentiala a proiectului cu cea comerciala si cu cea de afaceri. Calitatea materialelor si accesul facil in zona sint considerate alte elemente care contribuie la cererea mare pentru unitatile locative din acest proiect.

Daca pentru inceput se construiesc blocuri, oficialii spun ca intr-un viitor nu foarte indepartat vor incepe lucrarile si la locuintele insiruite si vilele individuale. Chiar daca in cazul acestora preturile vor fi ceva mai consistente, se asteapta ca si cererea sa fie mare.
Dezvoltatorul mizeaza pe atractia naturii

Proiectul imobiliar Baneasa va beneficia de nu mai putin de 50 de hectare de spatii verzi. Acestea vor avea rolul de a oferi locatarilor sau celor care muncesc acolo ceea ce astazi a devenit o raritate: natura.

Reprezentantii dezvoltatorului proiectului Baneasa afirma ca se acorda o importanta speciala zonelor verzi. De aceea, se are in vedere amenajarea unor zone speciale pentru recreare. „Va fi o gradina japoneza, dar vor si altele, amenajate in diverse stiluri“, spune Alin Negulescu, director de vinzari in cadrul Baneasa Rezidential.

Pina in luna mai a acestui an, natura a ocupat o suprafata totala gazonata de 14.874 de metri patrati. Arborii rasinosi si foiosi plantati pina in prezent pe suprafata proiectului Baneasa se ridica la 14.000 de bucati.

Pina in toamna anului 2007 sint prevazute actiuni de plantare si gazonare care sa acopere o suprafata suplimentara de 13.604 metri patrati, iar arborii plantati vor depasi cifra de 8.000.

Valoarea sustinuta si intretinuta de intregul proiect Baneasa este aceea de „verde“. Pentru a aduce omul inapoi la natura, o echipa de specialisti in horticultura este dedicata total armonizarii proiectului.

Elementele de baza sustinute de specialistii Baneasa in horticultura sint reprezentate de prezentarea unei vegetatii specifice climatului nostru, pregatita sa ofere maximum de beneficii. Maximum de confort, tehnologiile avansate, amprenta modernului asupra intregului proiect sint obiective intregite si completate de readucerea naturii in mediul special creat pentru bucuresteni.

In ansamblul din nordul orasului Bucuresti vor fi prezente specii autohtone, cum ar fi artarul, frasinul, mesteacanul, stejarul si conifere. Arborii, care vor avea inaltimi impresionante, variind intre 4 si 6 metri inaltime, definesc spatiul gindit sa creeze un mediu relaxant, in ciuda temperaturilor extreme.

„Refacerea aliniamentului in zonele limitrofe ale DN 1, prin replantarea stejarului rosu, canadian, regasirea speciilor existente in padurea Baneasa, conservarea aliniamentului de nuci, toaletarea si tratarea acestora reprezinta dovezi certe prin care proiectul Baneasa depune toate eforturile pentru pastrarea si apropierea de natura“, spun oficialii companiei.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

BEST ROOFS & FACADES 2015,  evenimentul anului pentru montatorii de acoperisuri 19 - 23 septembrie Romexpo BEST ROOFS & FACADES 2015, evenimentul anului pentru montatorii de acoperisuri 19 - 23 septembrie Romexpo
Casa Radio Casa Radio
Semineul de 30.000 RON vine din Franta direct la Romexpo Semineul de 30.000 RON vine din Franta direct la Romexpo
Apa mai scumpa pentru bucuresteni Apa mai scumpa pentru bucuresteni
38% dintre produsele vandute offline sunt mai scumpe decat online 38% dintre produsele vandute offline sunt mai scumpe decat online
Performantele IT slabe din cadrul companiilor romanesti duc la pierderi de 19 miliarde de Euro Performantele IT slabe din cadrul companiilor romanesti duc la pierderi de 19 miliarde de Euro

Vezi mai multe articole