BCA-ul, materialul inovator perfect pentru orice constructie

17 iulie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cu siguranta ai auzit de materialul de constructie numit BCA. Este acronimul de la beton celular autoclavizat si reprezinta una dintre solutiile inovatoare care castiga din ce in ce mai mult teren, fiind in topul preferintelor specialistilor din domeniu.

Atunci cand demarezi constructia unei cladiri, este firesc sa prospectezi piata materialelor pentru a cantari avantajele si dezavantajele lor si pentru a face cea mai buna alegere. In fond, materialul din care va fi realizat imobilul este cel care va determina nivelul investitiei financiare, dar si confortul si siguranta lui, si de aceea trebuie sa acorzi o grija deosebita alegerii lui.

BCA, rezistent ani la rand

Betonul celular autoclavizat este caraterizat prin rezistenta ridicata la conditii de mediu vitrege, dar si la trecerea anilor. Umiditatea crescuta si temperaturile extreme nu vor afecta acest material, iar constructia va sta in picioare zeci de ani fara a avea nevoie de investitii suplimentare sau de imbunatatiri.

Pentru ca este un material modern si relativ nou, el inglobeaza cele mai noi solutii aduse de specialistii din domeniu. Tendinta lor fireasca este gasirea sau realizarea unui material cat mai eficient pentru a ridica cladiri trainice si care sa garanteze siguranta celor care locuiesc sau lucreaza in interiorul ei, iar BCA-ul raspunde cu succes acestor cerinte.

Confort si economie

Omenirea este in prezent in cautarea unor materiale de constructie care sa fie prietenoase cu mediul atat in ceea ce priveste procesul de productie, cat si in utilizarile lor. In acest sens, BCA-ul este un material in totalitate ecologic, productia lui nu afecteaza in niciun fel natura si este reciclabil, insa asta nu inseamna ca trebuie sa faci rabat de la confort, ba din contra. Acest material va mentine in casa o atmosfera placuta regland umiditatea la interior.

Un alt factor pe care trebuie sa-l ai in vedere este si faptul ca odata ce alegi BCA-ul, vei avea o factura mai mica la energie. Stim cu totii cat de important este ca in fiecare luna sa poti pune deoparte cativa bani pentru zile negre. Alegand BCA-ul vei reusi sa faci economii la incalzire pe timpul iernii, dar si la racire pe timpul verii, pentru ca este un bun izolator, iar in casa va fi un ambient placut indiferent de anotimp.

Siguranta, inainte de toate

Chiar daca un incendiu sau un seism puternic sunt scenarii extreme, nu putem sa nu ne luam masuri de siguranta in ceea ce le priveste.
Raspunsul pentru a construi o casa sigura din toate punctele de vedere il reprezinta tot betonul celular autoclavizat. Un zid din BCA rezista la foc ore intregi fara sa-i fie afectata structura.

Click aici pentru a afla mai multe detalii

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Montarea corecta a unui gard din lemn-compozit (WPC) Montarea corecta a unui gard din lemn-compozit (WPC)
Izolatia din lână de lemn: imbunatateste calitatea aerului din casa si reglează umiditatea in pod Izolatia din lână de lemn: imbunatateste calitatea aerului din casa si reglează umiditatea in pod
Si tu poti fi Super Meserias Ceresit! Si tu poti fi Super Meserias Ceresit!
Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie I Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie I
Cum se aleg si cum se monteaza placile ceramice (gresie si faianta) Cum se aleg si cum se monteaza placile ceramice (gresie si faianta)
Caracteristicile betonului intarit - rezistenta si durabilitate Caracteristicile betonului intarit - rezistenta si durabilitate

Vezi mai multe articole