on

Bosch inaugureaza noua cladire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj

09 iulie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bosch, lider global in furnizarea de tehnologii si servicii, a inaugurat astazi, oficial, noua cladire de birouri a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. Lucrarile de constructie au inceput in martie 2018 si au fost finalizate in luna februarie a anului 2020. In timp, investitia totala in proiect a atins pragul de 30 de milioane de euro. Noua cladire acopera o suprafata totala construita de 17.500 de metri patrati, cu peste 10.000 de metri patrati de spatii de birouri moderne, personalizate, concentrate pe zone de lucru interconectate. Cladirea de birouri de ultima generatie este situata in inima orasului Cluj-Napoca, in incinta campusului de software DaVinci Plaza, si gazduieste peste 500 din numarul total de aproximativ 800 de angajati ai Centrul de Inginerie din Cluj care contribuie la viitorul mobilitatii, relocati din alte cladiri de birouri din localitate. „Bosch continua sa vada un potential considerabil in Romania, iar inaugurarea noului sediu al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj subliniaza angajamentul nostru fata de tara”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch si reprezentantul Grupului Bosch in Romania. „Continuam sa oferim angajatilor nostri resurse si facilitati care sa ii sprijine in imbunatatirea calitatii procesului de inovatie”, a adaugat Boldijar.
 
 
 
Prezidat de reprezentantii companiei, evenimentul de taiere a panglicii s-a bucurat de prezenta autoritatilor locale, partenerilor academici, precum si a membrilor relevanti ai Camerei de comert si Industrie Romano-Germane. „Am finalizat aceasta constructie, chiar in centrul orasului Cluj-Napoca, ca parte a campusului de software modern DaVinci Plaza, pentru a evidentia potentialul activitatilor noastre in regiune. Este un proiect pe care il datoram si echipei noastre extrem de motivate si nenumaratilor ambasadori si voluntari Bosch. Noua cladire completeaza, in maniera ideala, birourile si laboratoarele noastre de ultima generatie din Jucu”, a afirmat Dennis Raabe, fostul director al Centrului de Inginerie Bosch Cluj, care a finalizat cu succes acest proiect. „Sunt mandru sa inauguram astazi aceasta noua cladire in care peste 500 dintre cei 800 de colegi ai nostri lucreaza la cele mai noi proiecte de tehnologie de mobilitate, contribuind la modelarea viitorului conducerii automatizate si conectate. Acesta reflecta contributia noastra la Bosch si povestea de succes a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj”, a conchis Raabe.
 
 
Bosch ofera angajatilor sai conditii de lucru inspirationale
 
Aditional spatiilor de lucru inovatoare, cum sunt birourile comune si spatiile deschise, salile de sedinte diversificate, cele de training sau zonele de relaxare concepute la comanda, noua cladire ofera diferite facilitati precum parcare subterana, raste pentru biciclete, centru medical, zona de gimnastica si spatii personalizate, cum sunt zonele de tip Design Thinking sau Hub-ul de Inginerie. Acestea din urma vor deservi atat dezvoltarea proiectelor interne Bosch, cat si ca loc de desfasurare pentru evenimente precum hackatoane, concursuri academice sau alte proiecte dedicate studentilor. Pana la 70 de procente din mobilierul existent in spatiile de birouri a fost conceput si personalizat de mici producatori locali si afaceri de familie, reiterand astfel sprijinul companiei fata de ecosistemul local.
 
 
Angajamentul Bosch fata de comunitati si educatie 
 
Locatia centrala a noii cladiri ajuta la promovarea unei interactiuni sporite cu comunitatea din Cluj-Napoca, consolidand astfel parteneriatele strategice ale companiei cu autoritatile locale, companiile partenere, clientii si mediul academic local. In domeniul educatiei, la Cluj, Bosch dezvolta, din 2013, parteneriate de lunga durata cu universitatile locale. In prezent, sunt in derulare trei programe de masterat si trei cursuri universitare dezvoltate impreuna cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Universitatea Babes-Bolyai. In acest context, compania ofera, anual, peste 50 de burse studentilor talentati.
 
Cercetare si inovatie la Centrul de Inginerie din Cluj
 
Centrul de Inginerie Bosch din Cluj acorda o importanta deosebita inovarii continue si lucreaza la proiecte de tehnologie de ultima generatie. Avand o colaborare stransa cu alte centre de cercetare si dezvoltare din reteaua globala Bosch, dar si cu fabrica locala din Jucu, tinerii ingineri din Cluj dezvolta produse cu competente inalte in software, hardware, ingineria fiabilitatii si mecanica. Tehnologia pentru conducerea autonoma, conectata, Internetul lucrurilor, industria conectata (Industria 4.0) si vehiculele electrice, sunt doar cateva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca.
 
Grupul Bosch este prezent pe piata din Romania de peste 25 de ani si numara peste 8.000 de angajati in cinci entitati. In anul 2019, Bosch a inregistrat un volum de vanzari de 436 milioane de euro pe piata din Romania. Vanzarile totale nete, incluzand vanzarile companiilor neconsolidate si livrarile interne catre companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe langa centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj si unitatile sale de productie pentru Solutii de mobilitate din Cluj si din Blaj, Bosch mai opereaza si o unitate de productie de tehnologie industriala, localizata de asemenea in Blaj, precum si un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) in Timisoara. In Bucuresti, Bosch opereaza un birou de vanzari pentru produsele sectoarelor Solutii de mobilitate, Bunuri de larg consum si Tehnologie pentru constructii si energie. In plus, o filiala a BSH Hausgeräte GmbH, activa pe piata electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, in capitala tarii.
 
Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajati in intreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vanzari de 77,7 miliarde de euro in 2019. Operatiunile sale sunt structurate in patru sectoare de activitate: Solutii de mobilitate, Tehnologie industriala, Bunuri de larg consum si Tehnologie pentru constructii si energie. Lider in IoT, Bosch ofera solutii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 si mobilitate conectata. Bosch urmareste o viziunea unei mobilitatisustenabile si sigure. Compania isi foloseste expertiza in tehnologia de senzori, software si servicii, precum si propriul cloud IoT, pentru a oferi clientilor solutii conectate integrate dintr-o singura sursa. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovatii pentru o viata conectata, prin intermediul produselor si solutiilor care ori contin inteligenta artificiala (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeste calitatea vietii la nivel mondial prin produse si servicii inovatoare si care starnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creeaza „Tehnica pentru o viata.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 440 de filiale si companii regionale din aproximativ 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, reteaua globala de productie si vanzari Bosch acopera aproape toate tarile din lume. Baza pentru viitoarea crestere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.600 de angajati in cercetare si dezvoltare, in cele aproximativ 126 locatii din lume, precum si aproximativ 30.000 de ingineri software.
 
Compania a fost infiintata in 1886 la Stuttgart de catre Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanica fina si inginerie electrica”. Structura speciala a actionariatului Robert Bosch GmbH asigura libertatea antreprenoriala a grupului Bosch, permitand companiei sa planifice pe termen lung si sa faca investitii semnificative pentru asigurarea viitorului sau. 92 de procente din actiunile Robert Bosch GmbH sunt detinute de fundatia caritabila Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt detinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Functiile de conducere antreprenoriala ale grupului sunt indeplinite de acest trust. Restul de actiuni sunt detinute de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pe umerii cui sta relansarea economiei prin Pe umerii cui sta relansarea economiei prin "Prima casa": doi batrani care au incasat 54.000 de euro - 09 Iulie 2009
Cum arata sectorul imobiliar in 2019 si in viitor? Cum arata sectorul imobiliar in 2019 si in viitor?
Prima toamna din ultimii ani cand chiriile nu cresc - 20 octombrie 2010 Prima toamna din ultimii ani cand chiriile nu cresc - 20 octombrie 2010
Romania ramane fruntasa la declinul din constructii. In mai scaderea a fost de 20,2% - 19 iulie 2010 Romania ramane fruntasa la declinul din constructii. In mai scaderea a fost de 20,2% - 19 iulie 2010
Daikin sprijina Acordul de la Kigali, cu privire la eliminarea progresiva a gazelor cu efect de sera Daikin sprijina Acordul de la Kigali, cu privire la eliminarea progresiva a gazelor cu efect de sera
Asigurarea obligatorie a locuintei acopera doar riscurile de dezastre naturale Asigurarea obligatorie a locuintei acopera doar riscurile de dezastre naturale

Vezi mai multe articole