Cartierele americane raman fara locatari

16 iunie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Desi casele puse la vanzare de banci sunt aproape ...
Numarul celor care au ramas fara case in SUA s-a dublat in ultima perioada, iar analistii sustin ca, anul viitor, cartiere intregi de locuinte ar putea ramane vacante
 
Unul din 483 de proprietari de locuinte din SUA si-a pierdut caminul pentru ca nu si-a mai putut permite sa-si plateasca ipoteca.
 
In contextul in care rapoartele oficiale arata o inrautatire a problemelor pietei creditelor ipotecare subprime din SUA, autoritatile americane sustin ca va mai fi nevoie de ani buni pentru ca situatia sa se redreseze.
In urmatoarele luni, zeci de mii de americani stramtorati financiar risca sa-si piarda casele in favoarea bancilor, scrie AFP. Problemele au afectat in special statele California, Illinois, Michigan, Nevada, Ohio si Florida.
 
„Anticipam ca in aceeasi perioada a anului viitor, cartiere intregi si comunitati sa fie lovite de problema proprietatilor vacante", sustine directorul national al programului NeighborWorks America, Marietta Rodriguez, citat de AFP. Programul a fost creat de Congresul american, in anii 1970, pentru a stimula achizitiile de case.
74.000 de case, luate de banci in luna mai
 
Numarul persoanelor care au ramas fara locuinte s-au dublat in luna mai, iar numarul celor care au intrat in incapacitate de plata a crescut cu 48% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. De obicei, un proprietar de casa primeste o instiintare in legatura cu datoria sa, in situatia in care nu si-a mai platit ipoteca de peste 90 de zile.
 
Daca cel care a contractat imprumutul nu plateste datoria nici atunci, proprietatea sa este pusa la vanzare prin licitatie. Daca ofertele nu sunt multumitoare, proprietatea intra in posesia creditorului. Bancile au intrat in posesia a 73.794 de case, in luna mai, relateaza „Bloomberg".
 
Anul trecut, au fost initiate 1,5 milioane de procese de prescrieri de ipoteci, cu 53% mai multe decat in 2006. Locuintele pe care bancile le pun la vanzare au un pret semnificativ mai mic decat valoarea cu care au fost achizitionate.
 
O casa care in urma cu trei ani era vanduta cu 350.000 de dolari, este vanduta cu 175.000 de dolari, scrie AP. Cu toate acestea, numarul caselor disponibile pentru vanzare a crescut cu 8,3% din luna martie pana in luna mai, din cauza lipsei cumparatorilor.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Asigurarea obligatorie a locuintei se amana pana la 15 iulie Asigurarea obligatorie a locuintei se amana pana la 15 iulie
Cum arata sectorul imobiliar in 2019 si in viitor? Cum arata sectorul imobiliar in 2019 si in viitor?
INS: Numarul locuintelor finalizate in primul semestru a scazut cu 868 unitati, la 17.806 INS: Numarul locuintelor finalizate in primul semestru a scazut cu 868 unitati, la 17.806
Rowenta Air Force 360™, aspiratorul ce iti da oricand liber la vacant Rowenta Air Force 360™, aspiratorul ce iti da oricand liber la vacant
Cu un potential de incalzire globala de sub o treime fata de sistemele anterioare, Daikin lanseaza noul mini VRV 5 Cu un potential de incalzire globala de sub o treime fata de sistemele anterioare, Daikin lanseaza noul mini VRV 5
Zeci de mii de bucuresteni mor cu zile la cutremur Zeci de mii de bucuresteni mor cu zile la cutremur

Vezi mai multe articole