greseli in design

Greseli in designul de interior

19 decembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Atunci cand trebuie sa iti amenajezi casa, gusturile tale in materie de design interior sunt cele care vor fi principalul reper in felul in care vei face alegerile pentru amenajare. Totusi e important sa stii dinainte care sunt greselile cele mai des intalnite in designul interior pentru a fi sigur ca preferintele tale nu te duc intr-o directie nefericita.Exces de mobila intr-un spatiu mic
O greseala des intalnita este aceea de a pune mobila inalta intr-o camera care nu are tavanul inalt. Senzatia de spatiu mic se va accentua si mai tare. Nici mobila care ocupa spatiul orizontal nu e recomandata camerelor mici. Vei avea sentimentul ca te vei sufoca si ca stai intr-o camera in care mobila sa prabuseste peste tine. Cumpara mobila la dimensiuni mici si lasa suficient spatiu in jurul ei, pentru a da senzatia de interior armonios si aerisit.

Limiteaza-te la un singur stil
E de preferat sa adopti un stil unitar atunci cand amenajezi o camera de dimensiuni mici sau medii. Chiar daca iti doresti sa iti arati creativitatea, nu iti face camera sa arate ca un bazar, de unde ai senzatia ca poti sa gasesti si sa cumperi orice. Chiar daca ti se poate parea interesant la inceput, dupa un timp devine obositor.

Vechi nu inseamna neaparat si valoros
Daca te iei dupa principiul mobila este ca vinul, cu atat e mai vechi cu atat e mai buna atunci s-ar putea sa te pacalesti. Mobila la mana a doua chiar daca este din lemn masiv poate fi de multe ori greu de reconditionat. Cu o astfel de mobila, careia nu vrei reusi sa ii dau un aspect lucios si de obiect relativ nou, camera ta va capata un aspect inchis si prafuit.

Lumina este importanta
Fie ca este prea puternica sau prea slaba iluminatul necorespunzator poate sa influenteze negativ aspectul general al camerei. Prin urmare, atunci cand cumperi corpuri de iluminat alege-le nu doar dupa aspectul lor ci si dupa functionalitate. Cel mai indicat este sa ai mai multe surse de lumina, de intensitati diferite, fara sa uiti de sursa principala de lumina care ar trebui, intotdeauna, sa vina din tavan.

Camera ta nu e sala de muzeu
Prin urmare nu o umple cu exponate indiferent cat de mult ti-ar placea. La fel e valabil si cu peretii. Nu ii sufoca cu tablouri. Un perete liber iti poate oferi senzatia de spatiu, ceea ce e mult mai important decat sa ai o camera frumos colorata.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Structuri arhitecturale din beton si fier Structuri arhitecturale din beton si fier
CERSAIE 2019 – O explozie de culoare CERSAIE 2019 – O explozie de culoare
Universitatea Politehnica Bucuresti Universitatea Politehnica Bucuresti
Palatul Mogosoaia Palatul Mogosoaia
Redecoreaza rapid si ieftin Redecoreaza rapid si ieftin
Semnatura unui roman pe cel mai inalt turn din lume Semnatura unui roman pe cel mai inalt turn din lume

Vezi mai multe articole