\"Case care plang\" la Anuala de Arhitectura

16 mai, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti, care se va deschide maine la Sala Dalles, expozitia de fotografie "Case care plang" va aduce in fata celor prezenti case vechi din Bucuresti lasate in paragina, scoase la vanzare sau case care ar putea fi o emblema pentru Capitala.
 
Opt studenti la Arhitectura si un masterand la Arheologie au mers prin Bucuresti si in tara si au surprins „lacrimile” cladirilor construite acum un secol sau mai bine. Proiectul „Case care plang” isi propune sa traga un semnal de alarma asupra conditiei in care au fost lasate cladirile, sa informeze specialistii, dar si pe cei care nu au cunostinte de arhitectura.
 
29 de fotografii de dimensiuni diferite si o proiectie video despre un proiectionist de la Gradina de Vara Capitol, care isi da seama ca paragina din gradina este consecinta indiferentei lui.
 
Tinerii implicati in proiect isi propun sa continue misiunea informativa a acestuia si sa caute solutii pentru rezolvarea situatiei in care se afla cladirile vechi. Iar in vara acestui an vor pleca la Roma cu acelasi proiect.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sectorul constructiilor poate fi unul din sectoarele castigatoare ale economiei noi? Sectorul constructiilor poate fi unul din sectoarele castigatoare ale economiei noi?
IMOBILIARE - 14.000 de case noi de vinzare la tirg IMOBILIARE - 14.000 de case noi de vinzare la tirg
Panouri solare pentru 16.000 de romani Panouri solare pentru 16.000 de romani
Primul bloc cu incalzire ecologica din Romania Primul bloc cu incalzire ecologica din Romania
Mii de case predate la cheie Mii de case predate la cheie
Cum strangea Irina Jianu bani de la constructori Cum strangea Irina Jianu bani de la constructori

Vezi mai multe articole