Montare chiuveta

Cele 4 modalitati de montare a unei chiuvete

31 august, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiuvetele pot fi clasificate dupa mai multe criterii: din punct de vedere al materialului, al formei, al dimensiunii, al numarului de bazine si al modului de montare.

Despre tipurile de material si numarul de bazine am mai discutat, dar despre cele patru modalitati de a instala o chiuveta vom vorbi in randurile urmatoare.

1 Chiuveta montata deasupra blatului. In aceast caz, chiuveta depaseste decupajul facut in blat si sta sprijinita pe acesta. Aceasta modalitate de montare este cea mai intalnita, nu necesita un blat special, un astfel de montaj putand fi realizat pe orice tip de blat. Prezinta insa un dezavantaj: zona unde se imbina blatul si chiuveta aduna multa murdarie si este greu de curatat.

2 Chiuveta montata sub blat. In aceasta situatie, muchiile chiuvetei nu se vad. Tranzitia de la blat la chiuveta este lina si, prin urmare, blatul poate fi curatat cu usurinta. Aspectul este unul curat si unitar.
Pentru o chiuveta montata sub blat ai nevoie de un sistem special care sa sustina chiuveta, iar blatul trebuie sa fie realizat dintr-un material solid si rezistent, cel mai recomandat fiind granitul.

Citeste si Chiuveta din granit

3 Chiuveta montata la acelasi nivel cu blatul. De fapt, in acest caz, chiuveta este montata deasupra blatului dar, ca urmare a unei serii de prelucrari ce constau in realizarea unei borduri in jurul decupajului, chiuveta va ajunge la acelasi nivel cu blatul. Zona unde se imbina blatul si chiuveta va fi usor de curatat si va avea un aspect elegant.

4 Chiuveta integrata in blat. La aceasta modalitate de montare poti apela atunci cand chiuveta si blatul sunt realizate din acelasi tip de material, fiind turnate sau imbinate in momentul in care sunt produse. Materialul trebuie sa fie unul suficient de flexibil, de exemplu otel inoxidabil sau acril. Acest tip de montare a chiuvetei prezinta doua mari avantaje: murdaria este usor de curatat, putand fi “aruncata” direct in chiuveta, iar eliminarea imbinarii dintre chiuveta si blat duce la eliminarea infiltratiilor apei. In plus, aspectul este placut, cu linii continue si fluide.

Tu cum ai montat chiuveta? Deasupra blatului, sub blat, la acelasi nivel sau integrata? Iar daca ai monta chiuveta in viitorul apropiat, ce tip de montaj ai alege?

 

Sursa poza: HomeTips.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Instalatii sanitare Instalatii sanitare
Aspecte de care trebuie sa tii cont cand iti alegi o fosa septica Aspecte de care trebuie sa tii cont cand iti alegi o fosa septica
Cum montezi o chiuveta pe blat in 6 pasi simpli Cum montezi o chiuveta pe blat in 6 pasi simpli
Dus ca un rasfat! Dus ca un rasfat!
Wilo lansează modulul Isar-BOOST5, soluția eficientă și modernă pentru presiunea optimă a apei Wilo lansează modulul Isar-BOOST5, soluția eficientă și modernă pentru presiunea optimă a apei
Apa partial potabila (II) Apa partial potabila (II)

Vezi mai multe articole