Petunii puse in dreptul unor ferestre de apartament.

Cele mai indragite 5 flori de apartament

22 martie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Sunteti iubitori ai naturii si ai plantelor, tocmai de aceea v-ati decorat balconul si ferestrele cu ghivece si jardiniere pline cu flori. Iata o lista cu cele mai indragite flori pentru decorarea apartamentului, lista la care va invitam sa contribuiti si voi, in comentarii.

Leandrul este un arbust care provine din regiunile mediteraneene. Se numara printre plantele de apartament cele mai indragite, fiind usor de cultivat si intretinut. Este putin pretentios la factorii de mediu si se inmulteste foarte usor. Florile leandrului sunt mari, pot fi albe, rosii sau roz – culoarea variaza in functie de soi -  si au, totodata, un miros puternic.

Petuniile sunt printre cele mai colorate si apreciate plante pentru decorarea balconului sau terasei. Exista petunii cu flori mici, cu flori duble si cu flori uriase, fiecare specie avand farmecul ei. Petuniile infloresc abundent si aproape ca nu necesita ingrijire, noile flori le acopera in permanenta pe cele vechi, ofilite. Atentie, petuniile cu flori duble nu sunt o alegere fericita pentru ghivecele suspendate de tavan deoarece petuniile din aceasta specie cresc foarte inalte.

Hortensia este originara din Extremul Orient. Florile ei acopera un spectru larg de culori, de la alb pana la bleu si roz. Inflorescenta ei este bogata, spectaculoasa si are forma de bulgare. Cu siguranta balcoanele impodobite cu hortensii vor atrage privirile trecatorilor. Poate chiar si invidia unora.

Begoniile au florile senzationale, indiferent ca sunt de culoare alba, rosie, roz sau galbena. Inflorescenta lor este bogata si sclipitoare, astfel ca begoniile chiar nu au voie sa lipseasca din ghivecele si jardinierele unui balcon transformat in “gradina de vara”.

Muscata poate fi considerata in Romania planta clasica de apartament. Cu siguranta ne amintim de ea ca fiind floarea care decora ferestrele bunicii. Muscatele sunt flori care iubesc caldura si lumina, tocmai acesta fiind motivul pentru care sunt tinute pe pervazul geamului, nu in colturile camerei. Apropo, stiati ca muscata este originara din Africa de Sud si a fost adusa in Europa la inceputul secolului al XVII-lea?

Voi ce plante si flori cresteti in casele voastre?

Pe pagina noastra de Facebook gasiti zilnic inspiratie si idei de plante, flori si aranjamente pentru balcoane si gradini.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ghivece cu personalitate Ghivece cu personalitate
Sfaturi pentru depozitarea sau colectionarea cartilor Sfaturi pentru depozitarea sau colectionarea cartilor
Ce trebuie sa stii despre ingrijirea bonsaiului Ce trebuie sa stii despre ingrijirea bonsaiului
Amenajarea camerei dedicate hobby-ului Amenajarea camerei dedicate hobby-ului
Rumegus pentru afumat: ce trebuie sa stiu? Rumegus pentru afumat: ce trebuie sa stiu?
Cum pastrezi vinul la tine acasa Cum pastrezi vinul la tine acasa

Vezi mai multe articole