on

Coama acoperișului – rol, tipuri, accesorii și montaj

22 octombrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Element final al construcției, coama acoperișului are un rol deosebit de important în protecția împotriva factorilor climatici și, totodată, în aspectul estetic al acestuia.

 

Coama reprezintă elementul de îmbinare între două ape și este plasată, de regulă, în cea mai înaltă zonă a acoperișului. În funcție de designul ales, mai exact, de numărul de ape, un acoperiș poate avea o singură coamă sau mai multe.

 

Coamele sunt de mai multe tipuri: rotundă, semirotundă sau dreaptă. Configurația acoperișului este cea care determină alegerea tipului de coamă utilizat pentru fiecare acoperiș.

Pentru a te putea bucura timp îndelungat de acoperișul tău Wetterbest, este important să apelezi la specialiști care să garanteze o montare corectă a tuturor elementelor și accesoriilor acestuia.

 

O coamă montată incorect poate cauza probleme de ventilație sau poate permite infiltrarea apei pluviale sau pătrunderea insectelor sub acoperiș. De aceea folosirea unei benzi de etanșare sub coamă nu este doar recomandată, ci chiar esențială pentru asigurarea unei bune funcționări a sistemului de învelitori.

 

În funcție de profilul de țiglă metalică ales, Wetterbest îți pune la dispoziție trei tipuri de benzi de etanșare profilate: Wetterbest Clasic ETM coamă, Wetterbest Gladiator ETM coamă și Wetterbest Colosseum ETM coamă.

În cazul coamelor înclinate, este obligatorie sigilarea intersecției dintre cei doi versanți cu o bandă bituminoasă, înainte de montajul coamei.

 

Alte elemente de etanșare necesare sunt capacele de închidere a coamei și banda de ventilare. Aceasta din urmă are o durată mai mare de viață decât banda de etanșare și asigură o ventilare mai eficientă, iar costul mai ridicat se amortizează în timp.

 

La fel de importante pentru durabilitatea și fiabilitatea acoperișului sunt și sistemele de fixare a coamei, mai precis șuruburile de fixare, care trebuie folosite conform indicațiilor tehnice în vigoare. Aceste şuruburi sunt concepute special pentru utilizarea în mediul extern, având o protecţie superioară împotriva coroziunii, sunt autoforante, rezistente la deformare și la acțiunea razelor UV și au inclusă o garnitură de etanșare pentru a preveni eventuale infiltrații.

 

Acestea ar fi cele mai importante aspecte care trebuie luate în calcul la montarea coamei unui acoperiș. Pentru cel mai bun raport calitate-preț, alege cu încredere brandul Wetterbest!

Disponibile într-un spectru cromatic divers, potrivit oricărui tip de proiect, coamele Wetterbest sunt confecționate prin procedee ce garantează o utilizare fără costuri de întreţinere, rigiditate excepţională şi dilatare termică neglijabilă la variații de temperatură.

Articol realizat cu sprijinul specialiștilor WETTERBEST.

 

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum dai zapada jos de pe acoperisul casei Cum dai zapada jos de pe acoperisul casei
Montaj tigla metalica: Avantaje si proces de montare pentru acoperisul perfect Montaj tigla metalica: Avantaje si proces de montare pentru acoperisul perfect
Detalii despre montarea membranelor pentru acoperisuri Detalii despre montarea membranelor pentru acoperisuri
Recomandari privind montarea tiglei metalice Recomandari privind montarea tiglei metalice
Sub acoperisul viitorului - De la tigla la acoperisul solar Sub acoperisul viitorului - De la tigla la acoperisul solar
Alegerea invelitorilor (I): tigla din ceramica arsa, tigla metalica, tigla din beton si cartonul asfaltat Alegerea invelitorilor (I): tigla din ceramica arsa, tigla metalica, tigla din beton si cartonul asfaltat

Vezi mai multe articole