on

Cum scapi de soareci si sobolani

16 septembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Lupta impotriva soarecilor si a sobolanilor nu-i usor de castigat, dar nici imposibila. Inainte de toate, trebuie sa te inarmezi cu rabdare, cu metodele si produsele potrivite. E adevarat, cel mai important este sa previi, sa nu le oferi acestor rozatoare nedorite sansa de a se pripasi pe langa casa ta. Dar daca acestia au reusit sa se aseze la tine acasa, incepe lupta.

Astupa fisurile, gaurile si tunelurile pe care sobolanii obisnuiesc sa le foloseasca pentru a scapa atunci cand sunt incoltiti. Nu o face cu pamant, ci cu ciment.

Foloseste pisici. Chiar daca nu va reusi sa-i prinda pe adulti, ci doar puii, mirosul de pisica ii va face pe sobolani sa evite unele zone.

Apeleaza la statii permanente de intoxicare lenta a sobolanilor. Asa cum am mai spus, spre deosebire de soareci, sobolanii sunt mai inteligenti si invata sa se fereasca de obiectele folosite in combaterea lor. In plus, ei mananca doar cate putin din fiecare aliment pe care-l gasesc. O statie permanenta de intoxicare lenta prezinta marele avantaj ca nu permite accesul animaleor domestice si pasarilor la momeli. In aceste statii se pun momeli cu substante toxice, cate 80-100 g de momeala, in apropierea galeriilor si in locurile frecventate de sobolani. De obicei, moartea survine la 4-7 zile de la ingerare.

Foloseste aparatele cu ultrasunete si unde electromagnetice. Aceste aparate alunga sobolanii in aproximativ 72 de ore. In functie de puterea aparatului, ultrasunetele actioneaza pe o raza de la 20 m2 pana la 1.500 m2. Prezinta insa o serie de dezavantaje: ultrasunetele sunt deranjante si pentru caini si pisici, iar rozatoarele alungate din curtea ta se vor stabili in curtile vecinilor, in cazul in care ei nu folosesc astfel de aparate.

Desigur, poti folosi si cursele clasice pentru soareci si sobolani, dar sa ai grija sa nu ajunga in ele pasarile si animalele din curte sau manutele copiilor. O solutie mult mai buna o reprezinta capcanele cu socuri electrice, care omoara sobolanii pe loc, insa au si ele dezavantajul de a nu putea fi folosite in locuri umede, pe ploaie sau zapada.

Daca nu reusesti sa scapi de soareci si sobolani prin eforturile tale, nu-ti ramane decat sa apelezi la ajutor specializat, la firme de deratizare, dezinsectie si dezinfectie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Planul casei si al familiei in cazul unui dezastru Planul casei si al familiei in cazul unui dezastru
Mucegaiul, un pericol pentru sanatate! Mucegaiul, un pericol pentru sanatate!
Curatenia de primavara – Sfaturi, sugestii si trucuri Curatenia de primavara – Sfaturi, sugestii si trucuri
10 trucuri pe care sa le aplici la curatenia dinaintea Sarbatorilor 10 trucuri pe care sa le aplici la curatenia dinaintea Sarbatorilor
Dusul cu sauna – e un moft sau chiar ajuta in pastrarea sanatatii? Dusul cu sauna – e un moft sau chiar ajuta in pastrarea sanatatii?
De ce este important sa curatam cosul de fum? De ce este important sa curatam cosul de fum?

Vezi mai multe articole