La "baza" este termoizolarea - polistirenul extrudat

22 noiembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Termoizolarea soclurilor, demisolurilor, pardoselilor pe pamant si a fundatiilor nu este in toate cazurile respectata sau realizata dupa criterii de calitate.
Pamantul este un mediu mult mai rece decat se considera in mod obisnuit. Daca tineti cont de importanta reducerii consumului de energie, este recomandabil sa nu
Fundatie casa
fundatie casa
existe vreo zona netermoizolata.
 
 
Austrotherm recomada placile din polistiren extrudat, utile in termoizolarea infrastructurii cladirilor, rezistente la compresiune, foarte greu permeabile, cu stabilitate dimensionala si proprietati excelente de protectie termica.
 
 
Austrotherm XPS® TOP este un polistiren extrudat, in  forma de placi cu diferite grosimi standard, usor de manipulat. Datorita celulelor sale inchise, Austrothem XPS® TOP nu absoarbe capilar apa, oferind astfel termoizolatie maxima. In plus, placile sunt foarte rezistente la compresiune si prezinta stabilitate dimensionala, facandu-le adecvate pentru multe domenii de utilizare.
 
 
Cu Austrothem XPS® TOP, avand muchii drepte - GK sau cu falt -  SF si grosimi de 5 sau 7 cm, incaperile de la subsoluri devin perfect locuibile, intregul spatiu de la subsol fiind astfel perfect protejat. Nu se impun limite de adancime, placile utilizandu-se si la peste 3 m adancime.
 
 
Placile Austrotherm XPS® TOP GK (SF) pentru pardoselile demisolurilor pot fi amplasate direct pe stratul de rupere a capilaritatii. Pardoseala poate fi turnata direct peste folia de polietilena, care se aseaza peste placile de polistiren extrudat.
Pentru peretii subsolurilor, placile Austrotherm XPS® TOP GK (SF) pot fi lipite direct peste hidroizolatie cu adezivi fara solventi organici, dar pe baza de bitum (lipire de montaj). Acestea sunt cele mai potrivite materiale termoizolante. In plus, placile Austrotherm XPS® TOP GK (SF) protejeaza hidroizolatia impotriva deteriorarilor mecanice (ex.: pietre cu muchii ascutite) si asigura protectia termica a peretelui subsolului dinspre exterior.
 
Pentru termoizolatia exterioara a soclului, Austrotherm XPS® TOP P cu suprafata striata este ideal.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Termoizolarea apartamentului – ce trebuie sa ai in vedere inainte sa iei o decizie Termoizolarea apartamentului – ce trebuie sa ai in vedere inainte sa iei o decizie
Sfaturi pentru hidroizolarea terasei si termoizolarea spatiului interior de sub aceasta Sfaturi pentru hidroizolarea terasei si termoizolarea spatiului interior de sub aceasta
Panouri cu izolatie pentru termoizolarea la interior Panouri cu izolatie pentru termoizolarea la interior
Cum izolam planseul spre pod? Cum izolam planseul spre pod?
Cele mai des intalnite greseli in aplicarea termosistemului Cele mai des intalnite greseli in aplicarea termosistemului
Hidroizolarea balcoanelor si teraselor Hidroizolarea balcoanelor si teraselor

Vezi mai multe articole