camera luminoasa

Cum sa-ti faci camera mai luminoasa

27 noiembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Stim cu totii ca lumina este extrem de importanta in vietile si casele noastre. Lumina ne influenteaza sanatatea si confortul psihic, dar ofera totodata stralucire camerelor, peretilor si elementelor de mobilier. In schimb, lumina slaba ne deprima si face ca interiorul casei sa para mohorat si ponosit. Iata cum trebuie sa procedezi daca vrei sa-ti transformi camera intr-una luminoasa si stralucitoare.

In primul rand, lasa lumina soarelui sa se reverse prin ferestre. Daca ai la fereastra o perdea grea si groasa, care lasa putina lumina sa patrunda, ai putea sa o tai la jumatate, adica sa faci dintr-o perdea doua perdele, sa cumperi doua cordoane si sa legi cele doua perdele pe timpul zilei. Astfel, in camera ta va intra mai multa lumina naturala.

Corpuri de iluminat. Schimba lustra cu abajururi opace cu una care pune in valoare stralucirea becurilor si permite luminii sa ajunga in toate colturile camerei. Poti sa apelezi si la veioze si lampi, asezate in spatele canapelei, in dreptul mesei de lucru sau de-o parte si de alta a patului.

Oglinzile sunt si ele foarte importante. Pe langa faptul ca face camera sa para mai mare, mai spatioasa, o oglinda amplasata istet reflecta lumina soarelui sau pe cea a corpurilor de iluminat, multiplicand luminozitatea camerei. Si inca un sfat: poti sa adaugi lumini in partea superioada a oglinzii, efectul este garantat.

Iata trei sfaturi foarte simple, care nu necesita cheltuieli mari si care te vor ajuta sa dai luminozitate si stralucire oricarei camere. Iar daca bugetul iti permite, cand vei zugravi camera, alege pentru pereti o culoare in tonuri deschise. Culorile inchise absorb lumina, in loc sa o reflecte.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

The Manor The Manor
Tapetul decorativ mai modern ca niciodata Tapetul decorativ mai modern ca niciodata
Influenta scolii franceze de arhitectura asupra urbanismului din Bucuresti Influenta scolii franceze de arhitectura asupra urbanismului din Bucuresti
In dungi si carouri In dungi si carouri
Simplitatea avea culoarea cerului Simplitatea avea culoarea cerului
Oculus devansat - Scrisoare catre un viitor student la arhitectura Oculus devansat - Scrisoare catre un viitor student la arhitectura

Vezi mai multe articole