camera luminoasa

Cum sa-ti faci camera mai luminoasa

27 noiembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Stim cu totii ca lumina este extrem de importanta in vietile si casele noastre. Lumina ne influenteaza sanatatea si confortul psihic, dar ofera totodata stralucire camerelor, peretilor si elementelor de mobilier. In schimb, lumina slaba ne deprima si face ca interiorul casei sa para mohorat si ponosit. Iata cum trebuie sa procedezi daca vrei sa-ti transformi camera intr-una luminoasa si stralucitoare.

In primul rand, lasa lumina soarelui sa se reverse prin ferestre. Daca ai la fereastra o perdea grea si groasa, care lasa putina lumina sa patrunda, ai putea sa o tai la jumatate, adica sa faci dintr-o perdea doua perdele, sa cumperi doua cordoane si sa legi cele doua perdele pe timpul zilei. Astfel, in camera ta va intra mai multa lumina naturala.

Corpuri de iluminat. Schimba lustra cu abajururi opace cu una care pune in valoare stralucirea becurilor si permite luminii sa ajunga in toate colturile camerei. Poti sa apelezi si la veioze si lampi, asezate in spatele canapelei, in dreptul mesei de lucru sau de-o parte si de alta a patului.

Oglinzile sunt si ele foarte importante. Pe langa faptul ca face camera sa para mai mare, mai spatioasa, o oglinda amplasata istet reflecta lumina soarelui sau pe cea a corpurilor de iluminat, multiplicand luminozitatea camerei. Si inca un sfat: poti sa adaugi lumini in partea superioada a oglinzii, efectul este garantat.

Iata trei sfaturi foarte simple, care nu necesita cheltuieli mari si care te vor ajuta sa dai luminozitate si stralucire oricarei camere. Iar daca bugetul iti permite, cand vei zugravi camera, alege pentru pereti o culoare in tonuri deschise. Culorile inchise absorb lumina, in loc sa o reflecte.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Biblioteca Centrala Biblioteca Centrala
Farmecul aparte al designului industrial Farmecul aparte al designului industrial
Casa din fibra de carbon Casa din fibra de carbon
Despre stilul baroc Despre stilul baroc
Mai ai inca timp sa iti inscrii cea mai buna lucrare de design | A' Design Award & Competition Mai ai inca timp sa iti inscrii cea mai buna lucrare de design | A' Design Award & Competition
Reguli simple de design pe care poti sa le aplici atunci cand iti decorezi casa Reguli simple de design pe care poti sa le aplici atunci cand iti decorezi casa

Vezi mai multe articole