Cabina de dus cu sauna

Dusul cu sauna – e un moft sau chiar ajuta in pastrarea sanatatii?

09 decembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cabina de duș cu saună încorporată poate fi considerată de mulți un moft. Trebuie să știi însă că acest așa-zis moft poate contribui nu numai la relaxarea trupului, ci și la îmbunătățirea stării de sănătate.

Ce este o cabină de duș cu saună?
O cabină de duș cu saună este deseori cunoscută și sub denumirea de cabină de duș cu aburi. Principiul de funcționare al acesteia este destul de simplu. Cabina are în componență, pe lângă capul de duș obișnuit, deseori prevăzut cu funcții de masaj, rezerve de apă ascunse în pereții săi. În momentul în care activezi butonul destinat pornirii aburilor, apa din pereții cabinei este încălzită determinând formarea aburilor și eliberarea acestora prin duze.

Utilizatorii acestor cabine au posibilitatea de a selecta cantitatea de aburi dorită și temperatura optimă corpului lor. Temperatura din interiorul unei cabine de duș cu saună poate ajunge până la 70oC. Pereții, tavanul și podeaua unei astfel de cabine sunt realizate din materiale rezistente la temperaturi ridicate și apă. De cele mai multe ori, aceste cabine sunt fabricate din fibră de sticlă, materiale acrilice sau chiar lemn tratat corespunzător condițiilor în care este expus.
Pe piață există cabine de duș cu saună pentru una, două sau mai multe persoane. De asemenea, acestea pot fi dotate cu băncuță, radio și alte funcții menite a contribui la confortul utilizatorilor.

Beneficiile pe care le aduce o cabină de duș cu saună
Beneficiile de care te poți bucura în cazul în care ai la dispoziție o astfel de cabină de duș sunt multiple. Studiile arată că aceste băi cu aburi contribuie la relaxarea și detoxificarea organismului. Mai mult decât atât, puterea aburilor te poate ajuta să scapi de durerile articulare și musculare, să îți îmbunătățești sistemul imunitar și să îți hidratezi pielea.

Dacă ai probleme cu sistemul respirator vei fi încântat să afli că o cabină de duș cu aburi te poate ajuta în tratarea astmului, alergiilor, bronșitei sau inflamației gâtului. O baie de aburi acționează ca un expectorant natural ajutând la decongestionarea mucoaselor nazale și faringiene.
În cazul în care vrei să te păstrezi în formă și să ai o siluetă de invidiat, o astfel de cabină de duș te poate ajuta să îți stimulezi metabolismul, să elimini toxinele din corp și implicit să dai jos câteva kilograme. De asemenea, aburii s-au dovedit a fi un inamic de temut al celulitei.
Dacă te-ai decis să îți cumperi o cabină de duș cu saună, ar trebui să fii atent ca ușile acesteia să se închidă etanș pentru a împiedica aburii să invadeze baia. În caz contrar, vei avea de furcă cu consecințe precum igrasie, mucegai și deteriorarea pereților.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum scapi de paianjeni Cum scapi de paianjeni
Impactul detergentilor naturali asupra sanatatii pielii Impactul detergentilor naturali asupra sanatatii pielii
Aerisirea locuintei in timpul sezonului rece - de ce este importanta? Aerisirea locuintei in timpul sezonului rece - de ce este importanta?
Solutii naturale care tin paianjenii la distanta Solutii naturale care tin paianjenii la distanta
Cum indepartezi mucegaiul din baie Cum indepartezi mucegaiul din baie
Apara-te de invazia insectelor – 6 metode de preventie si combatere Apara-te de invazia insectelor – 6 metode de preventie si combatere

Vezi mai multe articole