on

Cum se curata frigiderul

17 octombrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru a prelungi viata frigiderului, dar si pentru a preveni deteriorarea acestuia, trebuie sa avem in vedere cateva reguli foarte simple de intretinere si curatare.
 
Unul din cele mai importante aparate din locuinta noastra este frigiderul. Acesta are rolul de a pastra alimentele proaspete pentru o perioada cat mai lunga de timp. Si pentru ca sanatatea noastra depinde atat de alimentatie, cat si de conditiile in care alimentele sunt depozitate, este important sa ii acordam frigiderului o atentie mai deosebita.
 
Daca nu este curatat suficient de des, frigiderul poate deveni un mediu propice pentru aparitia mucegaiului si a altor bacterii care ne pot afecta sanatatea si starea de bine. Cu toate ca in interiorul acestuia temperatura este una scazuta, nu inseamna ca bacteriile nu se pot dezvolta. Si chiar daca tehnologia a evoluat si putem opta pentru frigidere si aparate frigorifice dotate cu filtre sau ioni ce mentin alimentele proaspete pentru mai mult timp, asta nu inseamna ca trebuie sa uitam de curatenie.
 
Cat de des trebuie sa cureti frigiderul
 
Frigiderul trebuie curatat si igienizat ori de cate ori este nevoie, in functie de cantitatea de mancare, dar si de alimentele pe care le depozitezi in interiorul acestuia. Iti recomandam sa cureti frigiderul cel putin o data pe saptamana. Poti sterge zilnic rafturile, mai ales daca obisnuiesti sa depozitezi fructe si legume proaspete, pungi al caror continut se poate varsa. Arunca resturile de mancare saptamanal, caci acestea nu mai au o durata mare de viata si pot favoriza aparitia mucegaiului. Trimestrial poti curata frigiderul, iar daca acesta are si un congelator incorporat, iti recomandam sa il dezgheti si sa il cureti temeinic atat la interior, cat si la exterior.
 
Nu uita si de condensatorul frigorific care poate aduna praf, iar acest lucru va genera un consum mai mare de energie. Atentie, pentru acest lucru este necesar ca aparatul sa fie scos din priza. In cazul celor mai multe modele de frigidere acesta este instalat pe perete din spate, dar poate fi montat si sub frigider. Consulta manualul de utilizare in acest sens. Condensatorul frigorific poate fi curatat cu o perie moale sau cu un aspirator. Nu folosi substante chimice!
 
Toamna si iarna, o data la doua – trei luni, este recomandata o curatare in profunzime a frigiderului, iar in anotimpurile calduroase, primavara si vara, curatarea frigiderului trebuie sa se realizeze o data pe luna. Daca nu doresti sa cureti interiorul frigiderului cu detergenti universali, poti apela la o solutie realizata din bicarbonat de sodiu (doua linguri la un litru de apa) sau o solutie pe baza de otet (o lingura de otet la un litru de apa).
 
Dupa ce ai golit frigiderul si ai depozitat alimentele intr-un loc racoros si ferit de razele soarelui, poti incepe prin a scoate si curata tavile, sertarele si rafturile. Daca temperatura acestora este mai mica decat cea a camerei, iti recomandam sa le cureti cu apa rece pentru a evita deteriorarea lor. Interiorul frigiderului poate fi curatat cu o laveta curata, moale si un detergent universal sau solutiile mentionate mai sus. Curata temeinic toate zonele frigiderului, chiar si marginile acestuia. Dupa aplicarea solutiilor, cu o laveta curata si apa calduta, clateste interiorul frigiderului pentru a elimina toate urmele de detergent. La final poti sterge interiorul cu o carpa uscata pentru a elimina excesul de apa.
 
Exteriorul frigiderului trebuie si el curatat, poti folosi aceleasi solutii folosite la interior. Nu uita si de partea de sus a frigiderului, acolo se depune de obicei o cantitate cantitate de praf.
 
Pentru curatarea interiorului, dar si exteriorului nu este recomandat sa folosesti aspiratoare cu aburi, detergent concentrati, bureti de sarma, abrazivi sau lana artificiala ori agenti de curatare aspri sau abrazivi ce contin nisip, clorura sau acid.
 
Inainte de a pune din nou frigiderul in functiune, asigura-te ca acesta este complet uscat.
 
Spor la treaba.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sucurile naturale – tezaur nutritiv Sucurile naturale – tezaur nutritiv
Masina de spalat vase Masina de spalat vase
Alegerea friteuzei – Optiunile existente pe piata Alegerea friteuzei – Optiunile existente pe piata
Cele mai des intalnite defectiuni ale frigiderului tau si solutiile lor Cele mai des intalnite defectiuni ale frigiderului tau si solutiile lor
Ai grija de frigiderul tau Ai grija de frigiderul tau
Povesti de marketing sau aspiratoare performante – Care este diferenta Povesti de marketing sau aspiratoare performante – Care este diferenta

Vezi mai multe articole