Muncitor care vopseste un acoperis din tabla

Cum vopsesti tabla de pe acoperis

13 iunie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In timp, invelitoarea din tabla galvanizata de pe acoperisul casei incepe sa rugineasca. Din momentul aparitiei ruginii ai doua solutii. Sa strangi bani pentru a inlocui tabla veche cu una noua sau cu un alt tip de invelitoare, sau sa vopsesti tabla de pe acoperis, prelungindu-i viata.

Daca decizi sa vopsesti tabla de pe casa, iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi.

Pasul 1. Degreseaza si curata tabla. De-a lungul anilor, pe suprafata invelitorii se depun praf, frunze, spori si tot felul de resturi organice de la insecte sau gainat de la pasari. Toate aceste resturi trebuie indepartate. Curata tabla cu peria de sarma si substante degresante, curata rugina, mizeria si vopseaua veche, daca este cazul, pana la luciul metalic.

Pasul 2. Daca nu exista izolatie intre capriori, mergi in pod si verifica invelitoarea. Acolo unde lumina patrunde in pod, sunt locuri cu probleme ce trebuie remediate. Marcheata gaurile din acoperis cu pene de lemn, ca sa le poti identifica apoi cand esti pe acoperis.

Pasul 3. Remediaza defectele. Gaurile mici le astupi cu chit pe care il intinzi cu spaclul, iar pe cele mari le repari cu ajutorul unui tinichigiu. Iti recomandam sa chituiesti, cu aceasta ocazia, si incheieturile tablei la coame si la racordarile cu burlanele.

Pasul 4. Aplica pe tabla acoperisului un strat de grund pentru tabla.

Citeste si Generalitati cu privire la intretinerea acoperisului

Pasul 5. Aplica vopsea speciala pentru tabla de acoperis, de preferinta vopsea cumparata de la producatori de vopsele profesionale. Vopseaua trebuie aplicata cu pistolul, in doua straturi. Incepi sa vopsesti de la incheieturile si locurile de imbinare cu indoiturile jgheaburilor, apoi continui cu campul invelitorii. Daca nu ai pistol de vopsit, foloseste o pensula lata.

Recomandam ca vopsirea tablei sa fie facuta la sfarsitul verii si inceputul toamnei. In niciun caz sa nu faci aceasta operatiune pe canicula, ploaie, vant sau ger.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Avantajele unui acoperis verde Avantajele unui acoperis verde
INVELITORI: Sindrile din lemn INVELITORI: Sindrile din lemn
Invelitori din lemn versus placi ondulate Invelitori din lemn versus placi ondulate
Acoperisul casei: ce presupune montarea unei invelitori din beton Acoperisul casei: ce presupune montarea unei invelitori din beton
Panourile solare flexibile sau cum energia solara tocmai a devenit mult mai accesibila Panourile solare flexibile sau cum energia solara tocmai a devenit mult mai accesibila
Fibra din sticla sau sindrila bituminoasa? Fibra din sticla sau sindrila bituminoasa?

Vezi mai multe articole