Muncitor care vopseste un acoperis din tabla

Cum vopsesti tabla de pe acoperis

07 decembrie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In timp, invelitoarea din tabla galvanizata de pe acoperisul casei incepe sa rugineasca. Din momentul aparitiei ruginii ai doua solutii. Sa strangi bani pentru a inlocui tabla veche cu una noua sau cu un alt tip de invelitoare, sau sa vopsesti tabla de pe acoperis, prelungindu-i viata.

Daca decizi sa vopsesti tabla de pe casa, iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi.

Pasul 1. Degreseaza si curata tabla. De-a lungul anilor, pe suprafata invelitorii se depun praful, frunzele, sporii si tot felul de resturi organice de la insecte sau gainatul de la pasari. Toate aceste resturi trebuie indepartate. Curata tabla cu peria de sarma si substante degresante, curata rugina, mizeria si vopseaua veche, daca este cazul, pana ajungi la luciul metalic.

Pasul 2. Daca nu exista izolatie intre capriori, mergi in pod si verifica invelitoarea. Acolo unde lumina patrunde in pod, sunt locuri cu probleme ce trebuie remediate. Marcheaza gaurile din acoperis cu pene de lemn, ca sa le poti identifica apoi cand esti pe acoperis.

Pasul 3. Remediaza defectele. Gaurile mici le astupi cu chit pe care il intinzi cu spaclul, iar pe cele mari le repari cu ajutorul unui tinichigiu. Iti recomandam sa chituiesti, cu aceasta ocazia, si incheieturile tablei la coame si la racordarile cu burlanele.

Pasul 4. Aplica pe tabla acoperisului un strat de grund pentru tabla.

Citeste si articolul nostru ”Generalitati despre Intretinerea Acoperisului

Pasul 5. Aplica vopsea speciala pentru tabla de acoperis, de preferinta vopsea cumparata de la producatori de vopsele profesionale. Vopseaua trebuie aplicata cu pistolul, in doua straturi. Incepi sa vopsesti de la incheieturile si locurile de imbinare cu indoiturile jgheaburilor, apoi continui cu campul invelitorii. Daca nu ai pistol de vopsit, foloseste o pensula lata.

Recomandam ca vopsirea tablei sa fie facuta la sfarsitul verii si inceputul toamnei. In niciun caz sa nu faci aceasta operatiune pe canicula, ploaie, vant sau ger.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

4 beneficii ale unui acoperis verde 4 beneficii ale unui acoperis verde
Cum evitam stricaciunile provocate de ploi acoperisurilor Cum evitam stricaciunile provocate de ploi acoperisurilor
O casa sanatoasa cu un acoperis de calitate O casa sanatoasa cu un acoperis de calitate
Greseli in montarea unui acoperis metalic Greseli in montarea unui acoperis metalic
Panouri de gard metalice: o investitie pe termen lung Panouri de gard metalice: o investitie pe termen lung
Zapada si acoperisul casei Zapada si acoperisul casei

Vezi mai multe articole