Design interior: aceasta este culoarea anului 2017

25 ianuarie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In anul 1950, PANTONE era o companie modesta care avea ca obiect de activitate imprimarea tricourilor. Mai spoi, In 1956, Lawrence Herbert s-a alaturat companiei. De profesie chimist, Lawrence a sistematizat pigmentii folositi la obtinerea cernelurilor si a transformat divizia pe care o conducea in cea mai profitabila din companie. Ulterior, Lawrence a cumparat firma de la fostul sau patron, iar numele PANTONE a cunoscut succesul.

PANTONE a creat sistemul standardizat de culori. Acest sistem standardizat ajuta producatori si designerii din toate colturile lumii sa vorbeasca aceeasi limba atunci cand este vorba de culori, intelegand exact la ce nuante fac referire.

Tot PANTONE a introdus notiunea de culoarea anului. Alegerea nu este intamplatoare, ci tine cont de spiritul timpului, de particularitatile perioadei si de tendinte foarte subtile. Culoarea anului este determinată prin studierea tendintelor modei, ale produselor lansate si ale celor care urmeaza a fi lansate in viitorul apropiat. Culoarea anului PANTONE influenteaza toti designerii si toate industriile, de la moda la mobilier si design interior.

In 2013, culoarea anului PANTONE a fost verde-smarald, in timp ce radiant orchid a fost aleasa in 2014, iar marsala in 2015. In 2016, Institutul a ales, pentru prima data, doua nuante drept culoarea anului: roz-cuart si albastru-seren.

Pentru anul 2017, cei de la PANTONE au ales nuanta de verde denumita Greenery, cod 15-0343. Aceasta se combina excelent cu nuante de la gri antracit la mov.

Greenery este o culoare care simbolizeaza dorinta oamenilor de a trai in comuniune cu natura. PANTONE si-a motivat alegerea prin faptul ca Greenery este un raspuns la „vânătăile” anului 2016. Energica si fresh, nuanta a fost obtinuta prin amestecarea verdelui cu galben si evoca primele zilele de primavara, cand verdele naturii revine la viata.

In ceea ce priveste domeniul designului interior, acesta va fi dominat in acest an, pe langa Greenery, de culorile naturale si neutre. Culorile de pamant sunt in ton cu texturile naturale, astfel ca vor fi la mare cautare decoratiunile si piesele de mobilier realizate in nuante de gri, maron, alburi colorate, verde si galben. 

O alta tendinta in designul interior pentru urmatoarea perioada o constituie proiectele care recreeaza conditiile de trai din trecut si readuc in prim plan materiale nefinisate, prelucrate sumar precum lemnul, piatra naturala sau pluta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Design oriental Design oriental
http://www.misiuneacasa.ro/parteneri-de-incredere/arbori-arbusti-plante-decorative http://www.misiuneacasa.ro/parteneri-de-incredere/arbori-arbusti-plante-decorative
Impozanta turnului Impozanta turnului
Ne vedem la BIFE-SIM 2019 Ne vedem la BIFE-SIM 2019
Mai ai inca timp sa iti inscrii cea mai buna lucrare de design | A' Design Award & Competition Mai ai inca timp sa iti inscrii cea mai buna lucrare de design | A' Design Award & Competition
Arhitectura neconventionala - Casa in varf de stanca Arhitectura neconventionala - Casa in varf de stanca

Vezi mai multe articole