Design interior: Marsala este culoarea anului 2015

07 ianuarie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Compania Pantone este considerata o autoritate de renume mondial in domeniul exprimarii, explorarii si standardizarii culorilor si nuantelor.

Incepand din anul 1990, Pantone Color Institute nominalizeaza Culoarea Anului, previzionand astfel tendintele care vor fi urmate de catre numeroase domenii precum design interior, arta, moda sau lifestyle. PANTONE® MATCHING SYSTEM® este un standard international recunoscut si utilizat de catre designeri, artisti, producatori, comercianti si consumatori finali, in general de catre toti cei care lucreaza cu culori.

Conform Pantone Color Institute, culoarea anului 2015 este culoarea Marsala (PANTONE 18-1438 Marsala). Inspirata de vinul rubiniu, Marsala este o nuanta sofisticata, bogata, consistenta si stilata. Marsala poate fi folosita pentru a adauga o eleganta calda si intensa pentru orice camera a casei.

“Marsala ne imbogateste mintea, corpul si sufletul, emanand incredere si stabilitate”, anunta directorul executiv al Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman.

Aceasta culoare poate fi folosita pentru zugravirea peretilor, pentru decoratiuni sau mobila. Iese foarte bine in evidenta pe covoare, draperii, tapiterii, lenjerii de pat, perne decorative sau alte suprafete textile.

Marsala se imbina perfect cu tonuri de verde si albastru, galben si portocaliu, negru si alb stralucitor, precum si cu tonurile de pamant.

Indiferent de domeniul sau categoria in care este folosita, culoarea Marsala ofera nenumarate posibilitati de combinare si asortare cu restul finisajelor din casa, fiind usor de integrat cu orice decor. 
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Farmecul aparte al designului industrial Farmecul aparte al designului industrial
Cel mai mare pod din lume poate rezista unui atac cu bomba Cel mai mare pod din lume poate rezista unui atac cu bomba
Semineul cu flacara 3D si dotari de ultima generatie Semineul cu flacara 3D si dotari de ultima generatie
Parcul Carol Parcul Carol
In dungi si carouri In dungi si carouri
Folosirea culorilor in designul interior Folosirea culorilor in designul interior

Vezi mai multe articole