Canapea alba extensibila

Despre canapele, cu stil

13 iunie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Canapeaua este piesa de mobilier cea mai importanta din orice living. Indiferent daca este extensibila sau fixa, cu doua sau cu trei locuri, ea reuseste de una singura sa imprime o buna parte din personalitatea si atmosfera camerei.  E adevarat insa ca, dincolo de estetic, trebuie sa isi indeplineasca si rolul functional: sa fie comoda si potrivita nevoilor sau dorintelor locuitorilor casei.

Design-ul canapelei trebuie sa tina cont de felul in care ti-ai mobilat restul camerei. Cele mai cunoscute si populare stiluri de canapele sunt stilul minimalist, stilul baroc, colonial, marocan si shabby chic.

Stilul minimalist are linii robuste si simple. Spatarul si bratele sunt foarte joase si simple. Stilul baroc se remarca prin masivitate. Picioarele sunt curbate la fel ca si spatarul. Stilul marocan are un aspect exotic. Canapeaua este colorata in nuante puternice, iar spatarul si picioarele sunt joase. Stilul colonial este voluminos, dar in acelasi timp are linii drepte armonioase. Este o combinatie intre stilul tropical si cel clasic.

Cadrul poate fi confectionat din nuiele sau din piele. Stilul shabby chic isi are originile in Marea Britanie. Canapelele au in general culoarea alba sau pastelata. Foarte important este sa masori spatiul in care vrei sa pui canapeaua si sa ai grija sa se potriveasca cu dimensiunile acesteia. Canapelele extensibile sunt foarte apreciate de proprietarii apartamentelor de dimensiuni mai mici. Daca ziua canapeaua este locul unde poti socializa, noaptea poate devini spatiul de odihna pentru prietenii care vin in vizita si vor sa ramana peste noapte.

Pentru confectionarea unei canapele se folosesc diferite tipuri de materiale, precum piele, microfibre sau bumbac. Evident ca modelele si imprimeurile sunt variate si acopera un spectru larg de culori. Ce este bine sa mai stii atunci cand iti achizitionezi o canapea este ca poti opta pentru un material special care este rezistent la pete si la praf. De asemenea, daca iti doresti o canapea cu cadru din lemn trebuie sa iei in calcul urmatorul aspect: o canapea din lemn de esenta tare, cum este stejarul, va fi mai rezistenta decat o canapea din lemn de esenta moale, cum este bradul.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarea unui living mic Amenajarea unui living mic
5 modele inedite de amenajare a livingului 5 modele inedite de amenajare a livingului
Stil si eleganta pentru biblioteca din living Stil si eleganta pentru biblioteca din living
Livingul: lumina naturala, cat e ziua de lunga Livingul: lumina naturala, cat e ziua de lunga
Open space pentru un living confortabil Open space pentru un living confortabil
Tendinte actuale in living Tendinte actuale in living

Vezi mai multe articole