amenajare living mare

Cum sa mobilezi un living spatios

27 noiembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ai un living mare si spatios? Felicitari! Dupa experienta camerelor de bloc comunist, pe care am avut-o cu totii, probabil ca este exact ceea ce iti doreai si ce aveai nevoie. Insa, ca sa te bucuri cu adevarat de un spatiu generos trebuie sa il si mobilezi corespunzator. Mobilarea unui living mare poate pune la fel de multe probleme ca mobilarea unui spatiu mic.

Indiferent de gusturile tale in ceea ce priveste designul interior atunci cand amenajezi un living de dimensiuni mai mari iti recomandam sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

Distribuie obiectele de mobilier intr-o maniera egala. Daca pui prea multa mobila intr-o parte a camerei, spatiul arata dezechilibrat. Daca pui totusi prea putina mobila, camera va arata goala si rece, ca o sala de asteptare.

Incepe sa decorezi avand ca reper si punct de pornire centrul livingului. In felul asta vei putea sa iti mobilezi armonios si echilibrat camera, fara sa neglijezi o parte din ea. 

Chiar daca ai mai mult spatiu la dispozitie asta nu inseamna sa asezi scaunele sau fotoliile la distanta mare unele de altele. Unul dintre cele mai importante beneficii ale desigului interior ramane in continuare confortul si, in mod clar, nu e deloc confortabil sa ai conversatii tipand dintr-o parte in alta a camerei.

La fel de utile, dar si satisfacatoare din punct de vedere estetic sunt si masutele de lateral. Insa aveti grija, ca oriunde le-ati pune sa nu fie langa pereti. La fel este valabil si pentru restul pieselor de mobilier. Cel mai bine valorizati un spatiu mare daca lasati libere si aerisite marginile camerei.

Asta nu inseamna ca peretii trebuie neglijati. Decorati-i cu tablouri de mari dimensiuni pentru a da caldura si personalitate camerei. 

Nu uitati de covoare. Sunt cele mai importante pentru a da o geometrie armonioasa livingului. Puneti doua covoare in doua zone diferite ale camerei si veti avea senzatia ca livingul este bine compartimentat si echilibrat.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

`NICOLETA

04 decembrie, 12:14

Cat de aglomerat / aerisit poate fi un living de 24m patrati daca se vrea a fi impartit in zona de relaxare (canapea,masuta ,mobilier de tv) si zona de dining (masa de 6/12pers.,si o mica mobila pe perete pentru depozitare),avand in vedere k are o deschidere (arcada) la un hol de 2mx15m)?multumesc anticipat!

Alte articole

Despre canapele, cu stil Despre canapele, cu stil
Tendinte actuale in living Tendinte actuale in living
Living: sfaturi si reguli de amenajare Living: sfaturi si reguli de amenajare
Cum alegi biblioteca potrivita pentru sufrageria ta Cum alegi biblioteca potrivita pentru sufrageria ta
5 modele inedite de amenajare a livingului 5 modele inedite de amenajare a livingului
Open space pentru un living confortabil Open space pentru un living confortabil

Vezi mai multe articole