on

Despre poluarea de interior

24 februarie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In societatea moderna, oamenii petrec peste 90% din timp in interior, iar adesea, concentratiile unor poluanti sunt mult mai ridicate la interior fata de concentratiile tipice de la exterior. In combinatie cu aerul poluat de afara, aerul pe care il respiram in incaperile din interior este de multe ori un amestec de gaze si particule poluante.

Una dintre cele mai populare si eficiente solutii pentru imbunatatirea aerului la interior este purificatorul de aer. Prin tehnologia sa, este proiectat sa filtreze particulele, alergenii si mirosurile neplăcute, pentru a furniza aer curat pentru respiratie, optimizând nivelurile de confort si reducând riscurile asupra sănătătii.

Poluarea si calitatea aerului pe care il respiram

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), poluarea atmosferica reprezinta cel mai mare risc legat de mediu pentru sanatatea umana in Uniunea Europeana (UE), persoanele din zonele urbane fiind cu precadere expuse. Statisticile arata ca 77% dintre locuitorii Uniunii Europene sunt expusi unor emisii poluante care depasesc limitele impuse de OMS. 

Printre cei mai nocivi poluanti atmosferici se numara particulele in suspensie (PM2.5, PM10), dioxidul de azot (NO2) si ozonul (O3). In plus, pe langa factorii poluanti externi, generati de arderi ale combustibililor solizi, industrii, emisii ale autoturismelor, praf, fum, emisii eliberate prin descompunerea materiei organice, emisiile biogene din copaci si alte vegetatii exista si factori interni care afecteaza calitatea aerului pe care il respiram in casele noastre. Alergenii patrund in incaperi prin sistemul de ventilatie, prin imbracaminte, incaltaminte sau sunt purtati de animalele de companie si isi gasesc locul in toate obiectele din interior cu care intram in contact.

Ce cauta romanii la un purificator de aer?

Primul lucru pe care il au in vedere consumatorii romani inainte de a achizitiona un aparat de purificare a aerului este capacitatea acestuia de a imbunatati calitatea aerului din incapere, arata o analiza a Clootrack, platforma de studiu al pietei . Preocuparea tot mai mare pentru sanatate si pentru un aer curat face ca o atentie semnificativa a cumparatorilor sa fie indreptata asupra eficientei aparatelor de purificare a aerului si masura in care reusesc sa elimine din aerul interior contaminantii nocivi, praful, mucegaiul, alergenii sau bacteriile.

Durata de viata a filtrelor, intervalele de inlocuire a acestora si materialele din care sunt realizate sunt un alt aspect important pentru cumparatorii romani. In afara de functia de baza, aceea de purificare a aerului, consumatorii apreciaza si alte functii suplimentare care pot usura modul de functionare si ofera eficienta echipamentului: mutarea cu usurinta dintr-o camera in alta, controlul de la distanta, comenzi digitale, indicatori pentru inlocuirea filtrelor, mai multe viteze ale ventilatoarelor, temporizator, senzori de calitate a aerului etc.

Confortul si usurinta in utilizare sunt cautate de utilizatori, de aceea ei prefera echipamentele care pot fi controlate prin telecomanda, deoarece le ofera libertatea de a le actiona de la distanta si in functie de nivelul calitatii aerului din incapere la momentul respectiv.            

RECOMANDAREA EXPERTULUI


Ce sa urmarim la un purificator de aer?

  • Eficienta energetica – purificatoarele de aer dotate cu senzori speciali detecteaza nivelul de poluanti din aer, pornesc si opresc unitatea in functie de necesitate, iar programatoarele permit purificarea automata a aerului. 
  • Tehnologia – tehnologia avansata inseamna aer curat. Anumite purificatoare sunt dotate cu tehnologii care neutralizeaza factorii poluanti din aer si ii transforma in atomi de azot, oxigen si molecule de apa, cu o viteza de descompunere oxidativa de aproape 1.000 de ori mai mare fata de tehnologiile standard.
  • Sistem de filtrare cu straturi – unele generatii noi de purificatoare sunt dotate cu un sistem de filtre care îndepărtează eficient alergenii (precum polenul, acarienii, praful etc.), bacteriile si virușii si, in plus, asigura o eficientă ridicată de dezodorizare.
  • Modul de noapte – posibilitatea de a comuta automat intre „Silentios” si „Scazut”, in functie de gradul de poluare a aerului, ofera un nivel ridicat de confort in utilizarea aparatului, ideal pentru a fi folosit in timpul noptii, pe perioadele de somn.
  • Functia de umidificare a aerului – unele purificatoarele de aer au integrata si functia suplimentara de umidificare a aerului din interiorul incaperii. Aerul curat furnizat la umiditatea corecta reprezintă fundamentul unui confort perfect.
  • Modul polen – prin crearea unei turbulente usoare in aerul din incapere, polenul este prins inainte de a ajunge pe podea.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

STAR STONE investeste 3 milioane de euro si estimeaza o crestere de 40% a businessului in 2021 STAR STONE investeste 3 milioane de euro si estimeaza o crestere de 40% a businessului in 2021
Agentiile imobiliare vad scumpiri Agentiile imobiliare vad scumpiri
JYSK inregistreaza rezultate record in Romania JYSK inregistreaza rezultate record in Romania
Asigurarea obligatorie a caselor, aplicata de la 1 iulie - 11 Martie 2009 Asigurarea obligatorie a caselor, aplicata de la 1 iulie - 11 Martie 2009
Ariston Thermo Romania lanseaza doua noi aplicatii online Ariston Thermo Romania lanseaza doua noi aplicatii online
Rowenta Silence Force 4A+, “roommate-ul” care te scoate din impas Rowenta Silence Force 4A+, “roommate-ul” care te scoate din impas

Vezi mai multe articole