Piata imobiliara, sub presiune

24 ianuarie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Circa 3.000 de apartamente noi vor fi date in folosinta in acest an in Bucuresti. Este primul an in care proprietarii se vor putea muta in casele pe care le-au contractat in marile complexuri rezidentiale.
 
 
Momentul adevarului pentru dezvoltatorii imobiliari, dar si pentru cumparatorii care au achizitionat apartamente din faza de schita, inainte de inceperea constructiei, a venit. Pe parcursul acestui an o serie de mari proiecte imobiliare vor aduce pe piata bucuresteana circa 3.000 de locuinte noi. Complexurilor Emerald Residence, Rose Garden, Green Lake, FeliCity, Edenia Titan, InCity Residences, Asmita Gardens vor livra locuinte cu un alt confort fata de blocurile vechi: locuri de parcare, parcuri si terase generoase, sali de fitness, dotari si finisaje moderne. 
 
EFECTE. Cum vor schimba noile locuinte pietele rezidentiale din zonele respective? “Depinde foarte mult cum vor arata noile apartamente, cum va arata blocul in ansamblu. Daca vor fi bine lucrate si finisate, atunci cota acestora va creste mult, in schimb, daca acestea nu se vor ridica la asteptarile oamenilor este posibil ca fazele viitoare de dezvoltare ale respectivelor complexuri sa aiba de suferit”, spune Ionut Bordei, director departament vanzari la compania imobiliara Eurisko. Pe de alta parte, orice proiect nou umbreste blocul vechi, deci atractia va fi cu totul alta fata de aceste imobile. “Se va mari increderea in locuintele noi, pentru ca acum potentialii cumparatori vor putea vedea cu ochii lor cum arata blocul. Sa nu uitam ca toate aceste proiecte au prevazute si alte faze de dezvoltare si deci oamenii vad cum arata blocul construit si stiu ca la fel va arata si blocul pe care ei il contracteaza”, spune Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI). Ea adauga ca asta va tria dezvoltatorii seriosi de cei mai putin corecti, care nu si-au res­pectat obligatiile contractuale. 
 
INTARZIERI. Vestea proasta este ca unele dintre proiectele anuntate sunt intarziate, fie din cauza lipsei de forta de munca, fie ca apartamentele nu au fost contractate atat de repede cum si-a propus antreprenorul. Agentii imobiliari spun ca si proiectele care vor livra in acest an au avut intarzieri, unele aveau termene chiar si in 2007. Cazul Planorama, care si-a schimbat constructorul, este doar un exemplu. Chiar si Central Park, un proiect de succes, a avut mici intarzieri. “Dezvoltarii fac eforturi sa livreze la timp. E interesul lor, pentru ca profitul il vad la sfarsit”, spune Ruxandra Cleciu. Ea precizeaza ca unii dintre cei care au intarzieri nu au avut forta financiara necesara sa finalizeze la timp. “Piata va tria de acum incolo care sunt dezvoltatorii seriosi si potenti si care nu”, spune presedintele ARAI. Oamenii care doresc sa-si cumpere o casa noua vor avea de unde alege avand in vedere ca acum pe piata bucuresteana se afla in diferite faze de dezvoltare circa 40 de proiecte mari, care insumeaza aproape 27.000 de locuinte ce vor fi terminate in trei ani. Analistii imobiliari spun ca din cele 10.000 de apartamente scoase deja la vanzare au fost contractate un pic peste 6.000.
 
 
 
 
Proiecte finalizate in 2008 (etapa 1)
 
Emerald Residence 
Zona: Lacul Tei 
Nr. Locuinte: 280 
Dezvoltatorul: Brooklyn Investments 
 
 
Ibiza Sol 
Zona: Pipera 
Nr. Locuinte: 304 
Dezvoltatorul: Ibiza House 
 
 
Rose Garden 
Zona: Colentina 
Nr. Locuinte: 236 
Dezvoltatorul: GTC Groupe 
 
 
FeliCity 
Zona: Baneasa 
Nr. Locuinte: 112 
Dezvoltatorul: GTC Groupe
 
 
Green Lake 
Zona: Ionescu – Sisesti
Nr. Locuinte: 118 
Dezvoltatorul: Technical Olympic Group
  
 
Baneasa Rezidential 
Zona: Baneasa 
Nr. Locuinte: 176 
Dezvoltatorul: Baneasa Investements 
 
 
Edenia 
Zona: Titan 
Nr. Locuinte: 800 
Dezvoltatorul: Adama&Future Group
 
 
 
InCity Residences 
Zona: Dudesti 
Nr. Locuinte: 502
Dezvoltatorul: Anchor Grup
 
 
 
Asmita Gardens 
Zona: Cl. Vacaresti 
Nr. Locuinte: 394 
Dezvoltatorul: Asmita Group
 
 
Sursa: Jurnalul National

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ultima zi pentru asigurarea obligatorie a locuintelor. Ce risti daca nu inchei polita? Ultima zi pentru asigurarea obligatorie a locuintelor. Ce risti daca nu inchei polita?
Cine mai construieste case in Romania? Cine mai construieste case in Romania?
Totusi, gazele se scumpesc Totusi, gazele se scumpesc
Preturile terenurilor ar putea atinge pragul minim in acest an Preturile terenurilor ar putea atinge pragul minim in acest an
Vanzarea locuintelor, conditionata de un certificat imposibil de obtinut - 23 Noiembrie 2009 Vanzarea locuintelor, conditionata de un certificat imposibil de obtinut - 23 Noiembrie 2009
Romanii construiesc mult si peste tot Romanii construiesc mult si peste tot

Vezi mai multe articole