Diverse despre construirea casei

Sa construiesti o casa inseamna, de multe ori, sa te confrunti cu situatii neprevazute. Pe unele dintre ele le poti descoperi aici. Citeste si vei fi pregatit.

Casa fara etaj

Avantajele și dezavantajele construirii unei case fara etaj

12 februarie, 2014

Multi dintre noi visam sa lasam in urma apartamentul inghesuit dintr-un bloc și sa ne mutam intr-o „casa pe pamant”. Daca in trecut, urbanizarea a adus cu ea dorinta oamenilor de a parasi zonele rurale și a se bucura de confortul oferit de un apartament, in prezent, trend-ul acesta a fost inlocuit de planuri de case și dorinta de a ne intoarce mai aproape de natura. Casele fara etaj sunt solutia pentru cei care nu dispun de un buget foarte mare pentru ridicarea unei vile, sau pentru cei care prefera o casa cocheta și nu au o familie numeroasa. Investirea banilor intr-o casa fara etaj va aduce cu ea o serie de avantaje și dezavantaje ce ar trebui luate in calcul in momentul realizarii planului constructiei. Avantajele construirii unei case fara etaj Costuri reduse de constructie –…

mai mult >
Casa din lemn in padure

4 puncte cardinale - 4 sfaturi pentru pozitionarea casei

25 iunie, 2013

Fie ca vrei sa te uiti la un meci de fotbal televizat fara ca soarele dupa-amiezii sa se reflecte in ecran, fie ca iti doresti o bucatarie luminoasa in care sa cultivi busuioc si patrunjel, directia de orientare a casei tale influenteaza modul in care o vei folosi. Desi de cele mai multe ori, pozitionarea casei este dictata de mediul inconjurator si de modul de orientare al cladirilor vecine, proiectantul poate ajusta si reconfigura casa, in asa fel incat sa profiti cat mai mult de pe urma acestei pozitionari. Sudul. Aceasta este partea casei ce va primi cea mai multa caldura iarna. De aceea, aici e bine sa fie plasate zonele de locuit si camerele pe care le folosesti cel mai des. Camerele ce vor fi dispuse spre sud au, insa, nevoie de jaluzele potrivite pentru ca soarele poate fi prea puternic…

mai mult >
perete caramida

Cum sa ridici un zid de caramida

28 noiembrie, 2012

Atata vreme cat respecti regulile de baza, sa ridici un perete de caramida poate fi mai usor decat crezi. Iata ce trebuie sa faci: Verifica inca o data ca fundatia pe care vrei sa construiesti zidul este bine realizata. Ridici un zid peste ea, asa ca este important sa fie dreapta si cat mai bine nivelata. Acum este momentul sa pregatesti mortarul. Cel mai eficient este daca amesteci mortarul cu mana pentru a-i simti cat mai bine consistenta. Poti sa amesteci mortarul intr-o roaba. Foarte important este ca, dupa ce il omogenizezi sa-i verifici consistenta. Testul se face cu conul etalon. Pentru caramizile pline trebuie sa ai o valoare intre 8 si 13 cm. Pentru cele cu goluri trebuie ca valorea sa fie intre 7 si 8 cm. Totusi, realizarea amestecului de mortar pentru ziduri este un proces destul…

mai mult >
Marile proiecte de amenajare iti pun la incercare talentul de bricoleur

Marile proiecte de amenajare iti pun la incercare talentul de bricoleur

12 aprilie, 2012

Nu trebuie, totusi, sa-ti faci probleme. Suntem barbati, e in natura noastra sa construim lucruri. Totul e sa stim cum si sa avem cu ce. Putem sa dam de cap chiar si proiectelor pe care nu am fi crezut niciodata ca putem sa le ducem la bun sfarsit singuri, cand avem la dispozitie tot ce ne trebuie. Sa incepem cu inceputul ...cu betonul, adica. Betonul e foarte important. El sta practic la temelia oricarui element al constructiilor din casa sau de pe langa casa. Betonul isi incepe viata ca ciment. Pentru a se transforma are nevoie de apa si balast, in proportii diferite de la caz la caz. Cantitatea de apa variaza in functie de cantitatea de ciment si scopul caruia ii serveste betonul. De obicei rezistenta betonului obtinut e mai mare cu cat cantitatea de apa este mai mica. Pentru un beton folosit…

mai mult >
Functionalitatea casei (II)

Functionalitatea casei (II)

11 septembrie, 2006

In ultimii 15 ani, s-apetrecut o revolutie in stiinta diagnosticarii si vindecarii cladirilor “bolnave”. Pe durata procesului de aplicare a metodelor stiintifice si a instrumentelor de studiere a cladirilor, oamenii de stiinta au realizat ca exista o asemenare foarte mare intre oameni si cladiri. Acest rezultata evidentiat asemanarea anumitor conditii de intretinere necesare atat omului cat si casei. Astfel, e un adevar ca umiditatea trebuie evitata printr-o hidroizolatie eficienta, care, in acelasi timp, sa permita eliminarea excesului de apa din interior. De asemenea, casa, ca si omul,trebuie sa beneficieze de igiena, aer curat/proaspat, iar in acelasi timp trebuie sa pastreze un confort termic; nu trebuie sa fie“intoxicata” (mucegai, igrasie, condens etc.), iar daca acest lucru…

mai mult >