Diverse despre construirea casei

Sa construiesti o casa inseamna, de multe ori, sa te confrunti cu situatii neprevazute. Pe unele dintre ele le poti descoperi aici. Citeste si vei fi pregatit.

Functionalitatea casei (I)

Functionalitatea casei (I)

04 august, 2006

Casa, ca si concept, nu este ceva de la care sa se ceara mai mult decat poate oferi, deoarece aceasta are “misiunea” ei bine definita, in general aceeasi pentru majoritatea cladirilor cu aceasta destinatie. La o prima privire, casa trebuie sa fie sigura, durabila,confortabila, sa nu prezinte un pericol pentru sanatatea omului si sa fie eficienta din punct de vedere energetic, deci functionala. Dar adevarul este ca niciunul dintre noi nu este scutit de problemele care apar pe parcursul exploatarii acesteia: mucegai, zone reci, acoperis putred, aer poluat si costuri ridicate la energie. Oricare dintre aceste probleme de performanta este un indicator al faptului ca aveti o casa care nu se comporta tocmai cum ar trebui - este bolnava si are nevoie de un diagnostic si tratament. In timp ce…

mai mult >
Am nevoie de un inspector!

Am nevoie de un inspector!

20 februarie, 2006

Inspector de santier - CONSTRUIREA CASEI Multi dintre cei care au avut nevoie sa realizeze lucrari de constructie au ales varianta de lucru in regie proprie. Dar, de cele mai multe ori, au aparut probleme cu echipele de „meseriasi“ angajate in acest scop. Omul nostru a gasit solutia pentru a evita aceste inconveniente: inspectorul de santier. Scurt si la obiect Cu vreo doua saptamani in urma, am gasit la pagina de „Mica Publicitate“ a unui cotidian un anunt: „Echipa de mesteri executa lucrari de constructii si renovari la preturi fara concurenta. Raspundem solicitarilor la tel...“. „Scurt si la obiect!“, mi-am zis si i-am sunat. Dupa o discutie cu seful lor, care mi-a zis ca a lucrat 15 ani ca maistru la o mare companie de profil, am stabilit de comun acord o suma de bani pentru…

mai mult >
Etapele de construire a unei case

Etapele de construire a unei case

07 ianuarie, 2006

Apucati-va de treaba!! De aceasta data vom analiza si dezvolta al doilea capitol important din planul pe care trebuie sa-l urmariti cand va construiti o casa. Ne vom ocupa de etapa cu cele mai multe activitati, etapa in care va apucati concret de treaba. Dupa ce v-ati gandit la tot ce am hotarat in editorialul anterior, este momentul sa cumparati un teren in zona in care doriti sau va permiteti sa construiti locuinta. Angajarea unui arhitect este pasul care urmeaza obligatoriu. Aceasta va obtine de la primarie certificatul de urbanism, in urma caruia va intocmi proiectul de arhitectura si va obtine toate aprobarile, avizele si autorizatiile necesare.In urma acestora realizeaza documentatia tehnica a constructiei si depune dosarul la primarie pentru a obtine mult dorita autorizatie de constructie.…

mai mult >
Avantajele si dezavantajele construirii in regie proprie

Avantajele si dezavantajele construirii in regie proprie

03 ianuarie, 2006

Regie proprie? Riscant! Devenirea (fiecaruia dintre noi) inseamna actiune, iar actiunea este controlata de regimul verbelor (intotdeauna), de legislatie (uneori) si de fisc (mai rarut daca se poate) Devenirea sau actiunea ei poate fi privita ca o jonglerie cu diateze. Incepem cu reflexivul „ma descurc", jubilam cu activul „am pus-o" si ne constatam standardul social tot cu-n reflexiv-"m-am scos". Intrunim deci toate conditiile sa ne "tragem" o vila. Un individ „realizat" (scos, bazat) isi poate asuma si responsabilitati. De pilda, responsabilitatea de-a se pricepe la orice. Asumarea unei constructii in regie proprie se prezinta ca o bagatela. Teren sa ai, ca aprobarile se aranjeaza, iar patru-cinci mesteri ii aduce dom’ Fanica. Construirea unui imobil in regie proprie are ceva avantaje.…

mai mult >
Procesul de constructie a casei

Procesul de constructie a casei

03 ianuarie, 2006

Ce presupune constructia unei case? In Romania, majoritatea locuintelor este reprezentata de case. In orase, suburbii si zonele rurale, casele sunt o “priveliste” des intalnita. V-ati intrebat vreodata cum este executata o casa? Ce anume tine tavanul sau peretii? Ce impiedica apa sa intre in imobil? Din ce parti este formata o casa? Cati oameni diferiti prin profesiunile lor sunt implicati atunci cand este construita o locuinta? Daca vreti sa aflati raspunsurile la toate aceste intrebari sau doar sunteti curiosi sa aflati toti pasii necesari in procesul de constructie a casei, trebuie doar sa … cititi editorialul! Pregatirea terenului de “lupta” Haideti sa incepem cu inceputul! Ce este o casa? Conform ultimei editii a DEX-ului, este o “cladire destinata pentru a servi de locuinta…

mai mult >