Diverse despre construirea casei

Sa construiesti o casa inseamna, de multe ori, sa te confrunti cu situatii neprevazute. Pe unele dintre ele le poti descoperi aici. Citeste si vei fi pregatit.

on

Statiile de epurare – Cum functioneaza si ce avantaje ofera

27 martie, 2017

Conform definitiei de specialitate, statia de epurare reprezinta ansamblul de constructii si instalatii destinat epurarii apelor uzate, prin metode mecanice, mecano-chimice, biologice si altele. O astfel de instalatie are ca rol principal preluarea influentului (apele uzate) si eliberarea efluentului (apa uzata epurata evacuata de statia de epurare). Apele uzate evacuate nu trebuie sa contina substante poluante cu grad ridicat de toxicitate, materii in suspensie peste limita admisa si substante care pot conduce la cresterea turbiditatii, formarea spumei sau la schimbarea proprietatilor organoleptice ale receptorilor fata de starea naturala a acestora. Statiile de epurare sunt, asadar, elemente extrem de importante atat pentru respectarea reglementarilor legale, cat mai ales pentru protejarea…

mai mult >
on

Solutii moderne pentru nivelarea rapida a placarilor

18 ianuarie, 2017

Placarea suprafeţelor cu diverse tipuri de materiale de acoperire, cum ar fi gresia, faianţa, granitul, marmura, travertinul etc., reprezintă soluţia cea mai larg răspândită în cadrul amenajărilor rezidenţiale, dar şi comerciale. Una dintre cerinţele impuse specialiştilor din domeniu şi care asigură un aspect corect al placării este planeitatea finală a suprafeţei. Dacă analizăm mare parte dintre placările de acest tip întâlnite în diverse locuri, putem constata cu uşurinţă existenta acestor abateri de planeitate, diferenţe uşor vizibile la nivelul colţurilor plăcilor. Cauza acestei probleme este generată fie de abaterile mari de planeitate ale stratului suport pe care se realizează placarea şi este nevoie să utilizam un strat mai gros de adeziv (ceea ce…

mai mult >
on

Umezeala in constructii si ruperea capilaritatii - Cum elimini aceasta problema

17 ianuarie, 2017

Inevitabil, în cadrul construcţiei casei si mai ales în cazul caselor vechi apar probleme legate de hidroizolare si de ruperea capilarităţii. Materialele de hidroizolare utilizate pentru ruperea capilarităţii constau în montarea unor straturi de separare care realizează întreruperea procesului de ascensiune a apei spre elementele structurale de zidărie, prin capilare. Apa şi vaporii de apă prezenţi în elementele de zidărie determină fenomenul negativ denumit „umezirea zidăriei” şi resimţit atât la nivel estetic (pete pe pereţi), dar şi la nivel ambientului, care are efect direct asupra microclimatului interior (aer umed, miros de mucegai etc.) Cauzele cele mai frecvente ale apariţiei umezelii sunt următoarele: umezeala cauzata de infiltraţiile de apa ce provin…

mai mult >
on

Probleme des intalnite la hidrofor #2: Pompa merge, dar nu scoate apa

12 ianuarie, 2017

Intr-un articol precedent am prezentat o serie de probleme des intalnite la hidrofor, mai precis cele legate de pompa care nu porneste. Exista insa situatii in care, desi pompa functioneaza, hidroforul nu scoate apa. Iti vom spune in continuare care ar putea fi cauzele pentru care apa nu curge la robinet, desi pompa hidroforului merge. 1. Tevile sunt inghetate. Nu te-ai fi asteptat la asta, dar in conditii de ger puternic, daca tevile nu sunt bine izolate, vor ingheta. Asadar, este usor de dedus de ce apa nu va curge la robinet, cu toate ca pompa hidroforului este in functiune; 2. Conducta de aspiratie este infundata sau este prea subtire. Uneori se intampla ca teava sa se infunde, mai ales daca este prea subtire; 3. Sorbul nu este bagat in apa. Dupa o vara secetoasa, exista posibilitatea…

mai mult >
on

Probleme des intalnite la hidrofor #1 – De ce nu porneste pompa

06 ianuarie, 2017

Experienta ne-a demonstrat, de-a lungul timpului, ca nu exista gama de produse care sa aiba o fiabilitate garantata de 100%. Oricat de faimoasa ar fi o marca de frigidere, de exemplu, este aproape imposibil ca intr-un lot de 100 produse sa nu existe macar unul care sa nu se defecteze sau sa nu aiba o serie de probleme tehnice. Dar nu despre frigidere vom discuta in acest material. Subiectul acestui articol il constituie problemele pe care le poti intalni la un hidrofor. Ei bine, nu toate problemele unui hidrofor sunt cauzate de defectiuni tehnice. Asta inseamna ca nu trebuie sa duci hidroforul in service de fiecare data cand nu porneste, deoarece sunt multe situatii in care poti remedia singur o serie de astfel de probleme. Citeste si ROLUL ELEMENTELOR UNUI HIDROFOR Atunci cand hidroforul…

mai mult >