Diverse despre construirea casei

Sa construiesti o casa inseamna, de multe ori, sa te confrunti cu situatii neprevazute. Pe unele dintre ele le poti descoperi aici. Citeste si vei fi pregatit.

on

Umezeala in constructii si ruperea capilaritatii - Cum elimini aceasta problema

17 ianuarie, 2017

Inevitabil, în cadrul construcţiei casei si mai ales în cazul caselor vechi apar probleme legate de hidroizolare si de ruperea capilarităţii. Materialele de hidroizolare utilizate pentru ruperea capilarităţii constau în montarea unor straturi de separare care realizează întreruperea procesului de ascensiune a apei spre elementele structurale de zidărie, prin capilare. Apa şi vaporii de apă prezenţi în elementele de zidărie determină fenomenul negativ denumit „umezirea zidăriei” şi resimţit atât la nivel estetic (pete pe pereţi), dar şi la nivel ambientului, care are efect direct asupra microclimatului interior (aer umed, miros de mucegai etc.) Cauzele cele mai frecvente ale apariţiei umezelii sunt următoarele: umezeala cauzata de infiltraţiile de apa ce provin…

mai mult >
on

Probleme des intalnite la hidrofor #2: Pompa merge, dar nu scoate apa

12 ianuarie, 2017

Intr-un articol precedent am prezentat o serie de probleme des intalnite la hidrofor, mai precis cele legate de pompa care nu porneste. Exista insa situatii in care, desi pompa functioneaza, hidroforul nu scoate apa. Iti vom spune in continuare care ar putea fi cauzele pentru care apa nu curge la robinet, desi pompa hidroforului merge. 1. Tevile sunt inghetate. Nu te-ai fi asteptat la asta, dar in conditii de ger puternic, daca tevile nu sunt bine izolate, vor ingheta. Asadar, este usor de dedus de ce apa nu va curge la robinet, cu toate ca pompa hidroforului este in functiune; 2. Conducta de aspiratie este infundata sau este prea subtire. Uneori se intampla ca teava sa se infunde, mai ales daca este prea subtire; 3. Sorbul nu este bagat in apa. Dupa o vara secetoasa, exista posibilitatea…

mai mult >
on

Probleme des intalnite la hidrofor #1 – De ce nu porneste pompa

06 ianuarie, 2017

Experienta ne-a demonstrat, de-a lungul timpului, ca nu exista gama de produse care sa aiba o fiabilitate garantata de 100%. Oricat de faimoasa ar fi o marca de frigidere, de exemplu, este aproape imposibil ca intr-un lot de 100 produse sa nu existe macar unul care sa nu se defecteze sau sa nu aiba o serie de probleme tehnice. Dar nu despre frigidere vom discuta in acest material. Subiectul acestui articol il constituie problemele pe care le poti intalni la un hidrofor. Ei bine, nu toate problemele unui hidrofor sunt cauzate de defectiuni tehnice. Asta inseamna ca nu trebuie sa duci hidroforul in service de fiecare data cand nu porneste, deoarece sunt multe situatii in care poti remedia singur o serie de astfel de probleme. Citeste si ROLUL ELEMENTELOR UNUI HIDROFOR Atunci cand hidroforul…

mai mult >
on

Modul in care hidroforul iti aduce confortul in casa

08 decembrie, 2016

Daca locuiesti intr-o zona unde nu exista apa curenta si canalizare, hidroforul este solutia salvatoare, in cazul in care nu doresti sa faci rabat de la confort. Ai nevoie doar de o fantana si curent electric pentru a putea instala un hidrofor. Dar cum functioneaza hidroforul care va face ca apa sa curga in baie de fiecare data cand vei deschide robinetul? Iti spunem imediat. La mijloc este doar putina fizica si putina inginerie. Principiul de functionare al hidroforului este simplu. Acesta aspira apa din fantana, dupa care o refuleaza spre fiecare robinet din casa. Practic, hidroforul se afla in centrul unui sistem de tevi perfect etans. Asa cum inima se afla in centrul sistemului circulator si face ca sangele sa circule prin artere si vene, tot asa hidroforul face ca apa sa ajunga din fantana…

mai mult >
on

Rolul elementelor unui hidrofor

02 decembrie, 2016

Hidroforul este un sistem automatizat care asigura alimentarea cu apa a unui imobil. Este intalnit in special in zonele rurale care nu sunt racordate la reteaua de alimentare cu apa si la cea de canalizare, dar si in scoli, spitale sau cladiri de birouri, unde presiunea apei este foarte scazuta. Un astfel de sistem automatizat are urmatoarele elemente componente: Buson de umplere pentru amorsare – Asa cum ii spune si numele, acest buson este actionat pentru a umple cu apa corpul pompei si traseul de aspiratie in vederea amorsarii. Buson de golire – Se foloseste pentru a goli pompa de apa in perioada iernii, protejand-o astfel de inghet. Orificiu de aspiratie – Aici se conecteaza teava de aspiratie. Orificiu de evacuare – La acesta se conecteaza teava de refulare. Este bine ca dupa…

mai mult >