on

Dusurile walk-in: masurile care trebuie luate inaintea unei astfel de lucrari

16 mai, 2024

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Lipsa spatiului este o problema cu care se confrunta, in special, cei mai multi dintre proprietarii de apartamente. Iar cand vine vorba despre bai, situatia este la limita in majoritatea locuintelor, mai ales daca in incapere este instalata, pe langa corpurile de depozitare, si o masina de spalat.

De aceea, o solutie la care se apeleaza tot mai des in cazul bailor de mici dimensiuni este renuntarea la cada si instalarea de dusuri walk-in, varianta de amenajare care creeaza ceva mai mult spatiu si care asigura un aspect unitar.  Insa putini cunosc masurile pregatitoare care trebuie luate inainte de o astfel de lucrare, mai ales daca amenajarea urmeaza a fi efectuata intr-un bloc de locuinte.

Implementarea unei astfel de solutii implica un risc destul de important daca, inainte de toate, hidroizolarea nu este realizata corespunzator. In plus, costurile amenajarii spatiului destinat dusului walk-in este unul mai ridicat decat in cazul montarii unei zone de dus cu cadita.

Cum se realizeaza zona de dus

In primul rand, trebuie turnata o sapa cu o inclinatie care sa permita scurgerea apei. Variantele de captare a apei sunt doua: fie printr-o scurgere clasica, fie printr-o rigola cu gratar. Exista rigole duș care au scurgeri cu inaltime adecvata pentru montarea in spatii amenajate în acest scop. Ele vor colecta apa de la dus si o vor evacua in sistemul de canalizare. Amenajarea poate fi cu bordura sau fara bordura. Cea de-a doua varianta tine, insa, de restul pardoselii din camera si de tipul de panou de dus utilizat (paravan).

Hidroizolatia este esentiala

Foarte important este ca sub sapa sa existe si o hidroizolatie, pentru a reduce riscul ca apa sa ajunga in tavanul baii de la etajul de dedesubt. Iar in cazul in care deja exista o hidroizolatie, este recomandat sa se aplice un strat suplimentar, pentru a proteja sapa de umiditate si de macinarea acesteia in timp, asa cum se poate observa la schimbarea gresiei din multe apartamente vechi.

De asemenea, este indicat ca si peretilor sa le fie aplicata o hidroizolatie, in special daca acestia sunt construiti din BCA, deoarece materialul este foarte sensibil la umiditate si predispus la macinarea in timp.

Asadar, alegerea unei solutii de tip walk-in pentru zona de dus reprezinta o varianta eleganta, insa trebuie pastrat in vedere si faptul ca atentia la detalii si costurile sunt pe masura confortului asteptat de la acestea.

 

Montarea sifonului de pardoseală

 

Mai ales în apartamentele de bloc, aceasta este o operațiune tehnică importantă care necesită atenție la detalii pentru a asigura eficiența și durabilitatea acestuia. Te invităm să ții cont de următoarele sfaturi:

Alegerea corectă a sifonului: Asigură-te că alegi un sifon de pardoseală adaptat necesităților specifice ale locuinței. Există diferite tipuri de sifoane, cum ar fi cele cu evacuare orizontală sau verticală, și este important să alegi modelul care se potrivește cel mai bine configurației instalației tale sanitare. De asemenea, materialul din care este făcut sifonul (plastic, inox, etc.) trebuie să fie rezistent la coroziune și uzură.

Verificarea și pregătirea locației: Înainte de instalare, asigură-te că locația unde urmează să fie montat sifonul este curată și liberă de orice obstrucții. Suprafața trebuie să fie plană și fără denivelări, pentru a evita acumularea apei în jurul sifonului. Este esențial să verifici și nivelul pardoselii pentru a te asigura că sifonul va fi la nivelul corect după instalare.

Instalarea corectă: Urmărește cu atenție instrucțiunile de instalare ale producătorului sifonului. Asigură-te că toate garniturile și componentele sunt montate corect pentru a preveni scurgerile. Dacă sifonul are un sistem de închidere hidraulică, verifică dacă acesta funcționează corespunzător pentru a preveni revenirea mirosurilor neplăcute.

Testarea impermeabilității: După montare, este important să testezi sifonul pentru a te asigura că nu există scurgeri. Acest lucru poate fi realizat prin turnarea unei cantități suficiente de apă în sifon și observarea pentru orice semne de scurgere. Dacă detectezi scurgeri, revizuiește montajul și asigură-te că toate componentele sunt bine fixate și etanșate.

Întreținerea regulată: Sifonul de pardoseală trebuie curățat regulat pentru a preveni blocarea și acumularea de reziduuri care pot duce la mirosuri neplăcute sau chiar la inundații. Curățarea regulată include scoaterea capacului sifonului și eliminarea resturilor acumulate, precum și clătirea cu apă pentru a asigura o curgere liberă.

 

rigole inox dus walk in

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarea baii – Idei si sfaturi utile Amenajarea baii – Idei si sfaturi utile
Cum sa rezolvi eficient problema spatiului dintr-o baie foarte mica Cum sa rezolvi eficient problema spatiului dintr-o baie foarte mica
Ventilatoarele de baie: Cum le alegi si de ce trebuie sa tii cont Ventilatoarele de baie: Cum le alegi si de ce trebuie sa tii cont
Tipuri de cazi (Partea I) - Cazile acrilice Tipuri de cazi (Partea I) - Cazile acrilice
Vasul de toaleta al viitorului: fara margini, fara stropi, fara zone greu de curatat Vasul de toaleta al viitorului: fara margini, fara stropi, fara zone greu de curatat
Masca chiuveta baie Masca chiuveta baie

Vezi mai multe articole