on

Ferestre de mansarda pentru baie

13 august, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Baia poate deveni o oaza de relaxare cu putina inspiratie si cu ajutorul ferestrelor de mansarda VELUX

 

Pune-ti baia intr-o lumina naturala complet noua!

 

Ferestrele moderne, de inalta performanta, precum ferestrele de mansarda VELUX, rezista o perioada indelungata de timp doar cu o intretinere minima chiar daca sunt montate in incaperi cu un nivel ridicat de umiditate, precum baile. Insa, atunci cand iti doresti o atmosfera de tip spa chiar la tine in baie, trebuie sa te gandesti si la lumina naturala, prin urmare trebuie sa ai in vedere: atat pozitionarea, cat si dimensiunea ferestrei de mansarda pe care urmeaza sa o achizitionezi.

 

De ce sa optezi pentru o fereastra de mansarda in baie?

 

A cincea fatada, cunoscuta mai bine sub denumirea de tavan este peretele cel mai putin observat, dar cu cel mai mare impact din baia ta, ne comunica specialistii VELUX. Tavanul este mai mult decat un acoperis deasupra capului si mai mult decat o suprafata pe care sa o vopsesti in alb si apoi sa uiti de ea, ne mai transmit acestia.  Iata trei motive pentru care trebuie sa ai ferestre de mansarda in baie:

 

  1. Intimitate

In ziua de astazi, casele devin din ce in ce mai apropiate, iar pastrarea intimitatii devine o sarcina din ce in ce mai dificila. Spre deosebire de ferestrele de fatada care ocupa foarte mult spatiu si pot da nastere problemelor legate de spatiul privat si de intimidate, ferestrele de mansarda montate in acoperis, sunt o solutie de iluminat natural si inlatura orice grija referitoare la intimitate in propria baie.

 

  1. Ventilare

In baile in care nu exista nicio sursa de ventilare, petele de umezeala, mucegaiul sau igrasia pot fi o problema. Te tenteaza montarea unui ventilator? Ei bine, trebuie sa stii ca un ventilator este un echipament galagios care elimina orice posibilitate de a te relaxa atunci cand este pornit. Unde mai pui ca nu este placut nici din punct de vedere vizual.

 

Ferestrele de mansarda VELUX se deschid si permit eliminarea aburului si a condensului, inlocuind aerul din baie cu aer proaspat. In plus, sunt dotate cu o clapeta de ventilare, asta incat poti aerisi baia si cu fereastra inchisa, atunci cand nu esti acasa.

 

  1. Mai multa lumina naturala

Lumina naturala anima orice spatiu, il aduce la viata si il poate mari la nivel vizual. Spre deosebire de lumina artificiala, lumina naturala scoate in evidenta culorile reale ale peretilor, nu creeaza urme si da impresia unei incaperi mai spatioase si mai relaxante. Lumina naturala este mult mai benefica pentru corpul uman:

  • te ajuta sa te concentrezi si iti creste productivitatea
  • contribuie la echilibrarea ritmul circadian (ciclul de somn);
  • te mentine sanatos si iti ofera o stare de bine si optimism.

 

 

Inca nu esti convins? Iata si mai multe motive:

 

  • Lumina naturala care intra prin ferestrele de mansarda pe tot parcursul zilei ajuta la reducerea consumului de energie electrica.
  • Ferestrele de mansarda iti scalda baia in lumina naturala, transformand spatiul in moduri remarcabile.
  • Ferestrele de mansarda reprezinta singura modalitate de a lasa lumina zilei sa patrunda in baia ta fara sa iti limiteze spatiul sau sa iti afecteze intimitatea.
  • Acestea se pot accesoriza cu jaluzele, astfel inca să poti controla cantitatea de lumina naturala care intra in baie, in orice moment al zilei. Sau cu un rulou exterior parasolar, care se monteaza pe exteriorul ferestrei si te ajuta sa reduci temperatura de la interior cu pana la 5 grade Celsius.

 

Ferestre de mansarda din lemn vs poliuretan

 

Pentru spatiile umede sunt recomandate ferestrele de mansarda din lemn invelit in poliuretan vopsit alb. Astfel ca aburul, condensul si umezeala nu vor afecta fereastra.

 

Ferestrele de mansarda din lemn invelit in poliuretan nu necesita intretinere datorita finisajul impecabil fara imbinari care previne depunerea murdariei, sunt foarte rezistente la aburi si umiditate, sunt dotate cu clapeta de ventilare pentru a putea aerisi cu fereastra inchisa.

 

Care sunt diferentele dintre o fereastra de mansarda de lemn si una din poliuretan? Urmareste filmuletul de mai jos.

 

 

Nu te limita doar la o fereastra de mansarda VELUX! Ferestrele de mansarda se pot monta in combinatii pe verticala sau pe orizontala, pentru mai multa lumina naturala, dar si pentru priveliste extinsa spre exterior.

 

Ai nevoie de mai multe informatii? Acceseaza www.velux.ro pentru maimulte detalii.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Robinetul cu senzor Robinetul cu senzor
Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou
Cada de baie transparenta Cada de baie transparenta
Cum sa rezolvi eficient problema spatiului dintr-o baie foarte mica Cum sa rezolvi eficient problema spatiului dintr-o baie foarte mica
10 sfaturi pentru o baie impecabil de curata 10 sfaturi pentru o baie impecabil de curata
Amenajarea baii – Idei si sfaturi utile Amenajarea baii – Idei si sfaturi utile

Vezi mai multe articole