Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Cactusul de apartament – Ghid de ingrijire

22 august, 2019

Cactusii, originari din America de Sud, sunt plate usor de intretinut. Fiind o specie de plante xerofile, cactusii se dezvolta cel mai bine in mediile uscate, in care umiditatea este scazuta. Apa Cactusii de apartament au nevoie sa fie udati foarte rar: de 2 ori pe saptamana in perioada verii, si de 3 ori in anotimpul rece. Cactusul este o planta obisnuita sa isi stocheze rezerve de apa pentru mai multe zile, din acest motiv iti recomandam sa nu exagerezi cu apa. Indicat este sa astepti pana cand pamantul se usuca pentru a-l uda din nou. Lumina Lumina este cel mai important element in dezvoltarea armonioasa a cactusilor, cu cata mai multa cu atat mai bine. In lipsa acesteia, cactusul va suferi tulburari de crestere, se va alungi nefiresc, se va decolora, spinii se vor atrofia, iar intr-un…

mai mult >
on

Folosirea faunei utile in combaterea biologica din culturile horticole

13 august, 2019

Combaterea biologica potrivit definitiei date de Organizatia Internationala de Lupta Biologica impotriva animalelor si plantelor daunatoare (OILB) presupune „utilizarea organismelor vii sau a produselor lor, pentru a preveni sau reduce pierderile sau daunele produse de organismele daunatoare”. Utilizarea faunei auxiliare (insecte sau acarieni). Daunatorii plantelor sunt distrusi in natura de numeroase organisme ce apartin regnului animal si celui vegetal. Acesti inamici naturali ai daunatorilor, denumiti si organisme auxiliare sunt fie vertebrate (pasari), fie nevertebrate (insecte, nematozi) sau microorganisme patogene (virusuri, bacterii, ciuperci). Inamicii naturali cei mai activi sunt insectele si acarienii care se hranesc cu insecte si acarieni daunatori. De aceea sunt denumiti entomofagi.…

mai mult >
on

Activitati de intretinere a gazonului

07 august, 2019

In sezonul cald, din cauza temperaturilor ridicate si a cantitatilor mici de precipitatii, gazonul are nevoie de o ingrijire putin mai intensa. O curte amenajata cu o peluza verde, sanatoasa, va fi intotdeauna preferata pentru tonusul exceptional pe care il imprima spatiului, pentru echilibru si capacitatea de a inlatura orice bariera in calea relaxarii. Cum vei beneficia de un gazon mereu verde si sanatos… chiar si in sezonul cald? Lucrarile necesare, in diferitele etape ale cresterii gazonului, sunt relativ simple si nu foarte mari consumatoare de timp, mai ales daca ai la indemana ustensilele potrivite, dar si produse de calitate (erbicid gazon, seminte gazon, ingrasamant gazon etc.). Irigarea gazonului Gazonul se uda abundent, cu conditia ca apa sa fie bine drenata, de preferat in primele…

mai mult >
on

Tuta absoluta – metode de preventie si combatere

02 august, 2019

Tuta absoluta, cunoscuta si sub denumirile: molia tomatelor, tuta sau molia miniera a frunzelor de tomate, este o insecta originala din America de Sud. Aceasta face parte din familia Gelechiidae, ordinul Lepidoptera (fluturi), fiind o molie nocturna. Tuta absoluta este un daunator recent aparut in Europa, in anul 2006 a aparut in Spania, in 2008 in Italia si in Franta, iar in 2009 a fost semnalata prezenta acesteia si in Romania. Raspandirea acesteia s-a efectuat prin import, fie prin intermediul tomatelor recoltate, fie prin intermediul ambalajelor utilizate pentru transport. Tuta absoluta – cum o recunoastem? Tuta absoluta este un daunator deosebit de periculos, el ataca atat culturile de tomate din camp, cat si pe cele din spatiile protejate (sere si solarii). Tuta absoluta poate ataca…

mai mult >
on

Cum sa ai o gradina sanatoasa!

08 iulie, 2019

Beneficiile pentru sanatate ale gradinaritului sunt la fel de abundente ca si productiile acesteia. Dar pentru ca plantele sunt organisme vulnerabile ele pot fi afectate cu usurinta de boli, daunatori sau de schimbarile bruste de temperatura. Astfel ca nu este usor sa mentii o gradina sanatoasa. Vineri, 05.07.2019, secretele unei gradini sanatoase, au fost impartasite de specialistii Valentin Tofan, Director de Vanzari -Marcoser, Daniel Agapie, Director - Executiv Zeolites Production si Calin Diaconu, Project Manager Misiunea Casa, in cadrul emisiunii “Vrem Sa Stii”, de la Radio Romania Antena Satelor. Legumicultura romaneasca incepe sa creasca, sa respecte niste standarde si sa se faca cunoscuta la nivel european. Solul nostru este exceptional, iar clima ne permite sa cultivam. Unii dintre…

mai mult >