on

Gresia si problemele care pot aparea in timp

14 februarie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In orice casa, problemele apar atunci cand te astepti cel mai putin. Chiar si gresia poate fi afectata. Dezlipirea ei este un fenomen ce apare, de obicei, dupa o perioada lunga de timp. Dar zgarieturile, fisurile sau urmele de murdarie pot aparea chiar si dupa cateva luni dupa instalare.

Alexbe, forumist incepator Misiunea Casa, se confrunta cu urmatoarea problema.

Gresia de pe hol s-a umflat aseara cu zgomot si 4 placi s-au ridicat 2-3 cm. Caut solutie pentru lipirea placilor de gresie montate fara sa scot placile, pentru ca mai sunt si altele in jur care suna a gol. Am gasit pe Amazon o solutie lichida de adeziv bazat pe apa care se poate injecta prin gauri facute in rosturi. Din ce as putea prepara o solutie similara? P.S. deja am spart o gresie care suna a gol cand incercam sa o scot.

Raspunsurile forumstilor, dar si cele ale specialistilor nostri nu au intarziat sa apara.

Specialistul MC: "Nu prea imi vine mie sa cred ca solutia respectiva poata sa patrunda sub cel putin 70% din suprafata unei placi in conditiile in care sub placi aveti si adeziv. Din ce se vede din imagine adezivul utilizat nu a facut aderenta pe placile de gresie asa ca placarea cu gresie ar trebui refacuta."

Aurick86: "O solutie pe baza de polivinil acetat, asa numitul "aracet de constructii" e suficient pentru ce cereti.

  • Trebuie verificat de ce s-a umflat gresia: temperatura, umezeala?
  • Pe ce este prinsa gresia? Placa beton, sapa, polistiren, OSB, placaj?
  • Cat de mare e holul?

Cred ca ar fi mai bine sa scoateti gresia pe cativa metri si sa o inlocuiti."

Alexbe: "Faianta e prinsa pe placa de beton de mai bine de 10 ani, pe un hol uscat. Se vede in poza ca e pusa cu rosturi mici sau inexistente. Problema e ca aceeasi gresie e pusa in 3 spatii care comunica: hol, bucatarie si baie. Prima optiune e sa scot gresia pe cativa metri doar ca n-am gasit nimic asemanator nici dimensiuni 20x30 cm, nici la culoare.

Avand in vedere ca sunt puse inghesuit placile si nu sunt rectificate, ma gandeam ca in fiecare capat al unui rand inlocuit sa tai 5-10 mm dintr-o placa ca sa las loc de rosturi.

Ceva a lucrat in timp, presupun e ca a contribuit si lipsa rosturilor, a creat presiune in placi care in timp s-au desprins de adeziv. Zona unde s-au umflat placile este la intersectia celor mai lungi linii cu gresie. Gresia de pe lungimea holului, cam 4 metri, se intersecteaza cu gresia de pe lungimea bucatariei, de cam 5 metri. Si aici e posibil sa se fi acumulat tensiuni din cauza lungimilor relativ mari cu gresie.

A treia posibila cauza ar fi ca zona cu placi desprinse este la intrare si acolo se circula mai mult".

Tymotyman: "Ca sa nu se mai desfaca, intre camere (in zona usilor) puteti sa taiati cu un flex un rost intre placi, chiar cat grosimea discului, apoi umpleti acel spatiu cu silicon colorat. O solutie ar fi sa scoateti cu grija placile care suna a gol si sa le lipiti apoi una cate una, dar nu cu adezivul de gresie, ci cu vreo solutie ceva. Daca s-au spart in centru luati dintr o margine si completati acolo cu ceva diferit."


Mai multe detalii despre acest subiect vei gasi aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Parchet masiv versus laminat versus stratificat, avantaje si dezavantaje Parchet masiv versus laminat versus stratificat, avantaje si dezavantaje
Pardoseala din lemn Pardoseala din lemn
Mocheta - Fiecare detaliu conteaza Mocheta - Fiecare detaliu conteaza
... tot de ce avem nevoie! ... tot de ce avem nevoie!
Cum se realizeaza designul placilor ceramice Cum se realizeaza designul placilor ceramice
Normele tehnice de clasificare a placilor ceramice (I) Normele tehnice de clasificare a placilor ceramice (I)

Vezi mai multe articole