Henkel Romania a ales antreprenorul general si anunta inceperea lucrarilor la cea de a treia fabrica de adezivi

15 noiembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”
-co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala
 
„Investitii pentru viitorul dumneavoastra”
 
Implicarea Henkel Romania in dezvoltarea durabila a Regiunii de Nord-Est. Fabrica de adezivi Roznov 
Conferinta de presa Henkel Roznov
conferinta de presa henkel
 
Bucuresti, 14 noiembrie 2011 - Henkel Romania  a ales compania Building Astrom drept antreprenor general pentru noua fabrica de adezivi de la Roznov, din judetul Neamt, aceasta urmand a fi cea de a treia unitate de productie din tara a companiei. Oferta depusa de Building Astrom a fost declarata castigatoare dintr-un total de 19 oferte valide, primite in decursul unui proces de selectie ce s-a derulat in perioada mai-septembrie a.c.
 
Noua fabrica Henkel va avea o suprafata de  36.000  mp si va produce anual 180.000-200.000 tone. In aceasta noua unitate se va produce intreaga gama de adezivi Ceresit, cu exceptia tencuielilor si amorselor, produse ce urmeaza a deservi zona de est a tarii.
 
“ Antreprenorul general a fost selectat in urma unui proces de evaluare extrem de riguros si obiectiv, ce a avut la baza criteriile prevazute in contractul de finantare si procedura interna achizitii pentru atribuirea contractelor. La sfarsitul acestui proces a fost declarata castigatoare oferta depusa de compania Building Astrom,  care si-a asumat rapid responsabilitatile de antreprenor general pentru noua unitate de productie de la Roznov”, a declarat  Albert Sutru, Director Operatiuni CEE Sud - Divizia Adezivi Henkel.
 
Building Astrom este o companie romaneasca, cu experienta in domeniul constructiilor civile si industriale, infiintata in 1998 cu capital integral privat. Ca antreprenor general, Building Astrom a executat si are in curs de executie lucrari deosebit de complexe, pornind de la executarea infrastructurilor, suprastructurilor, pana la finalizarea obiectivelor si darea in exploatare la cheie a acestora .
Albert Sutru
 
Henkel Romania a achizitionat in anul 2010 terenul pentru cea de a treia fabrica, iar in luna mai a.c a demarat constructia noii unitati de productie de adezivi, in valoare totala de cca 10 milioane EUR. Lucrarile propriu-zise de constructii vor dura pana in  luna septembrie 2012 si vor fi urmate de o luna de probe de functionare, urmand ca punerea in functiune a fabricii de la Roznov sa aiba loc in luna noiembrie 2012.
 
Construirea spatiului de productie si achizitionarea utilajelor se va realiza cu ajutorul fondurilor obtinute prin finantare europeana, cca 3 milioane EUR (12.010.500 lei). Aceasta suma a fost obtinuta prin accesarea de fonduri structurale, in baza Programului Operational Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), program ce reprezinta un sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv, prin investitii ce vizeaza intreprinderile mari. Proiectul este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala iar finantarea nerambursabila acordata constituie ajutor de stat.
 
Henkel Romania detine in acest moment in Romania doua unitati de productie pentru adezivi de constructii, langa Bucuresti, in comuna Pantelimon si la Campia Turzii (jud. Cluj), iar valoarea totala a investitiilor in capacitati de productie locale depaseste suma de 30 milioane Euro.
 
 
Henkel Romania pe scurt
Infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Central Eastern Europe, Henkel Romania are in prezent 500 de angajati, iar portofoliul sau cuprinde peste 30 de marci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si profesionali pana la tehnologii.
Pentru mai multe detalii despre companie accesati: www.henkel.ro
           
“Henkel – Excellence is our passion” - De peste 130 ani, Henkel este lider global prin marcile si tehnologiile din trei domenii strategice – Detergenti si produse pentru ingrijirea locuintei, Cosmetice/Produse de ingrijire personala si Adezivi Tehnologii. Companie fondata in 1876, Henkel detine pozitii fruntase atat pe pietele destinate consumatorilor finali cat si pe cele adresate clientilor industriali cu marci de top, precum Persil, Schwarzkopf si Loctite. Henkel are cca 48,000 de angajati la nivel
reprezentanti Astrom
global si a raportat in anul fiscal 2010 venituri de 15,092 miliarde EUR si un profit operational ajustat de 1,862 miliarde EUR. Actiunile preferentiale Henkel sunt listate la bursa germana DAX, compania fiind prezenta si in clasamentul Fortune Global 500.
 
 
Despre BUILDING ASTROM
“Un partener care invinge timpul!” este viziunea firmei de constructii BUILDING ASTROM, Societate care prin intermediul portofoliului de lucrari si-a demonstrat maturitatea, fapt dovedit si de experienta in domeniul constructiilor civile si industriale. Compania este pregatita sa ofere servicii de cea mai inalta calitate in: proiectarea si executia lucrarilor de constructii civile si industriale, amenajari interioare si exterioare, instalatii electrice, sanitare, termice, gaze, de climatizare si ventilatie, confectii si montaj aluminiu si metal.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Vilele exotice, cu vedere la Gibraltar, la pretul unei cladiri de birouri in Bucuresti Vilele exotice, cu vedere la Gibraltar, la pretul unei cladiri de birouri in Bucuresti
Prima etapa din programul Casa Verde a fost extinsa din nou - 07 August 2009 Prima etapa din programul Casa Verde a fost extinsa din nou - 07 August 2009
Postasii au curatat Plaja Tomis din Constanta, de “Cleanup Day” Postasii au curatat Plaja Tomis din Constanta, de “Cleanup Day”
10 lucruri nostime si nestiute din istoria toaletelor si nu numai 10 lucruri nostime si nestiute din istoria toaletelor si nu numai
Cine mai construieste case in Romania? Cine mai construieste case in Romania?
Henkel investeşte în educaţie  pentru a construi un viitor mai bun Henkel investeşte în educaţie pentru a construi un viitor mai bun

Vezi mai multe articole