on

HORNBACH a investit 2,8 milioane euro in extinderea magazinului din Sibiu

04 martie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Hornbach Romania, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, anunta extinderea magazinului din Sibiu cu aproximativ 3.500 mp in urma unei investitii de 2,8 milioane de euro. Fondurile au fost alocate pentru construirea unei zone de Drive-In pentru materiale de constructii, dar si pentru extinderea suprafetei exterioare destinate produselor de gradinarit.

„Am luat decizia de a investi in extinderea magazinului nostru din Sibiu deoarece ne-am dorit sa venim in intampinarea clientilor nostri locali cu o zona speciala de tip Drive-In, asa cum avem in toate celelalte magazine din tara. De asemenea, odata cu crearea acestui spatiu, am marit si suprafata exterioara destinata produselor de gradina, dar si o parte din departamentele din interiorul magazinului”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.

Potrivit afirmatiilor sale, in acest moment suprafata magazinului din Sibiu a ajuns la circa 15.500 mp, comparativ cu circa 12.000 cat avea in momentul inaugurarii sale, in octombrie 2015. Locatia din Sibiu este amplasata pe un teren de circa 38.700 mp si este impartita in patru zone distincte, precum toate locatiile Hornbach din Romania. Astfel, pe o suprafata de circa 6.900 mp este situata zona de materiale de constructii si amenajari, in timp ce pe o suprafata de aproximativ 3.600 mp se regaseste o zona dedicata produselor de Gradina si Zoo, iar Drive-In-ul este amplasat pe un areal de circa 5.000 mp.

Potrivit Directorului General al companiei, investitia de 2,8 milioane de euro a fost alocata atat achizitiei de teren suplimentar de 5.500 mp, cat si constructiei zonei de Drive-In. Odata cu aceste schimbari, investitia totala in magazinul din Sibiu se ridica la 14,8 milioane de euro.

„La fel ca si celelalte magazine Hornbach, si locatia din Sibiu este partenerul ideal pentru proiecte Do-It-Yourself. Astfel, in noul magazin, sibienii pot gasi peste 50.000 de articole mereu pe stoc, alaturi de altele disponibile la comanda”, a mai afirmat Mugurel-Horia Rusu.

Reprezentantul companiei a subliniat ca noua investitie a dus la cresterea sortimentului aflat acum in zona de Drive-In, cum este cazul gamelor de cherestea verde, uscata si rindeluita, grinzi lamelare, lemn si WPC pentru terasa, placi de gips-carton, vata minerala, acoperisuri, canalizare, scari si materiale de constructii la sac (ciment, mortare, sape etc.). De asemenea, in zona de gradina au fost adaugate noi sortimente de gratare, produse pentru irigatii si ghivece. Mai mult de atat, in departamentul de sanitare au fost extinse categoriile de cabine de dus, mobilier de baie si instalatii. De asemenea, a fost dublata suprafata de expunere pentru placi ceramice, din dorinta de a oferi clientilor locali o gama cat mai variata de produse. Alte zone ce cuprind acum un sortiment mai mare de produse sunt cele pentru parchet si accesorii, dar si cea pentru lemn de constructii.

Extinderea magazinului Hornbach din Sibiu va avea un impact pozitiv si in business-ul companiei. Astfel, estimam un avans cu aproximativ 15% al vanzarilor pentru grupele de lemn, placi si prefabricate. De asemenea, pentru categoria de gresie si faianta mizam pe un avans de circa 50% al vanzarilor”, a mai spus Mugurel-Horia Rusu.

Acces facil la servicii de calitate ridicata

Reprezentantul Hornbach Romania a punctat, de asemenea, ca zona de Drive-In va fi un punct de interes pentru clientii locali, mai ales pentru cei interesati de achizitia de marfuri voluminoase. Astfel, acestia pot merge direct cu masina in zona rafturilor din Drive-In. Aici pot gasi locuri de parcare special amenajate si pot cere sfaturi consultantilor Hornbach. Odata alese produsele, le pot incarca rapid in masina, direct de la raft, cu ajutorul lucratorilor comerciali. La final, toate produsele sunt achitate la o singura casa, simplu si rapid. In Drive-In-ul Hornbach, clientii au acces la produse pentru acoperis, cherestea, amenajare interioara, constructii la rosu, sisteme de canalizare, materiale de constructii pentru gradina si marfuri vrac.

Pe langa avantajul achizitionarii direct din Drive-In, clientii pot accesa si o gama larga de servicii Hornbach. Unul dintre acestea este rezervare si ridicare din magazin. Clientii pot rezerva produsele rapid si simplu online. Ridicarea acestora este posibila in doar 4 ore de la trimiterea rezervarii sau la un alt termen de ridicare personalizat. De asemenea, prin  serviciul de comanda online si plata in magazin, clientii pot face plata cumparaturilor realizate online direct in locatie. Cumparare online, cu livrare in magazine este un alt serviciu ce vine in sprijinul clientilor. Acestia pot cumpara articolele dorite comod de acasa, din magazinul online, si pot opta pentru livrarea in magazin.

Clientii pot alege si serviciile de transport, fie cele cu camionul sau masini dotate cu macara, pentru marfurile voluminoase, fie prin inchirierea unei masini sau a unei remorci direct de la Hornbach.

Odata cu achizitionarea produselor, clientii au si optiunea de montaj profesionist oferit de Hornbach. Specialistii companiei pot efectua lucrari de montaj in cel mai scurt timp, fiind oferita o garantie de 2 ani. Intreaga gama de servicii de montaj este disponibila pe: https://www.hornbach.ro/servicii/servicii-de-montaj/.

„Alte servicii care sunt de interes pentru clientii din magazinele noastre sunt cele de debitare lemn, mixare vopseluri, inramari tablouri si croire de perdele”, a incheiat Mugurel-Horia Rusu, adaugand ca toata gama de servicii este disponibila in toate cele sase magazine din Romania.

 ###

Despre Hornbach Romania

Fondata in anul 1877, Hornbach este singura companie din domeniul constructiilor si gradinaritului care se poate mandri cu o istorie de 6 generatii. In acest moment, concernul detine 160 de magazine mixte de materiale de constructii si gradinarit si magazine online, in 9 tari din Europa (Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elvetia, Suedia, Slovacia si Romania), dintre care 6 in Romania (Bucuresti Berceni, Bucuresti Militari, Bucuresti Balotesti, Brasov, Timisoara si Sibiu).

Conceptul comercial si gama de produse sunt orientate in intregime catre sprijinirea proiectelor clientilor. Hornbach le garanteaza acestora preturi mereu mici, fiind lider de piata pe acest segment, iar consilierea oferita de specialistii companiei direct la raft si serviciile puse la dispozitie in fiecare magazin sunt foarte apreciate.

Prin pionierat, cum ar fi deschiderea primului magazin mixt de materiale de constructii si produse de gradinarit (1968), a primului megastore (1980) si a primului magazin de materiale de constructii cu conceptul drive-in (2003), Hornbach isi dovedeste in permanenta forta inovatoare. De decenii, Hornbach este considerat un angajator de top, in acest moment avand aproximativ 21.000 de angajati care contribuie la succesul companiei.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Creditul ipotecar rapid este mai scump Creditul ipotecar rapid este mai scump
Amenda de pina la 100.000 de lei la demolarea ilegala a apartamentului Amenda de pina la 100.000 de lei la demolarea ilegala a apartamentului
"Dedicatii" imobiliare de la Primaria Capitalei "Dedicatii" imobiliare de la Primaria Capitalei
Ministerul Transporturilor nu e iin stare sa duca la bun sfarsit programul de termoizolare a blocurilor Ministerul Transporturilor nu e iin stare sa duca la bun sfarsit programul de termoizolare a blocurilor
Obligati la asigurarea casei Obligati la asigurarea casei
Cele mai neobisnuite cinci case in care poti sa traiesti Cele mai neobisnuite cinci case in care poti sa traiesti

Vezi mai multe articole