Idei de amenajare a curtii, de la Symmetrica – Inspiratie in functie de stilul arhitectural al casei

19 octombrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Potrivit Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, clienții români sunt tot mai atenți atunci când își amenajează curțile cu pavele, printre criteriile luate în calcul regăsindu-se în special arhitectura casei și suprafața curții.

”Pe segmentul rezidențial, pavajul este ales tot mai des în funcție de arhitectura casei, dimensiunea și stilul curții. Amenajarea curții cu produsele potrivite, care să fie într-o relație armonioasă cu celelalte elemente – casa, gardul, vegetația sau chiar personalitatea locatarilor – este la fel de importantă ca respectarea cerințelor tehnice, aducând imaginii de ansamblu un aspect ordonat”, spune Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.

În ceea ce privește stilurile de case, respectiv curți pentru care Symmetrica livrează cele mai multe produse, acestea sunt vilele moderne, casele de vacanță, curțile sobre și cele de dimensiuni generoase.

O curte mică versus o curte mare

Potrivit specialiștilor Symmetrica, o curte mică are nevoie de un pavaj care permite plantarea ierbii în spațiile obținute în urma montajului, pentru un dublu efect, potrivit unei suprafețe restrânse. De asemenea, dacă este amenajat în linii curbe, pavajul va avea un efect vizual de mărire a spațiului.

Pe de altă parte, o curte mare oferă o libertate extinsă proprietarului în ceea ce priveşte amenajarea. Astfel, există o varietate de opţiuni. Una dintre acestea este folosirea de dale de dimensiuni mari, care să confere uniformitate și care să permită în același timp mixarea mai multor nuanțe, pentru un aspect autentic. O altă variantă este mixarea zonelor acoperite cu pavaj cu zonele verzi, care să creeze o oază de vegetaţie. În plus, într-o curte de dimensiuni mari pot fi amenajate şi foişoare sau grătare care să spargă monotonia şi să aducă un plus de diversitate.

Vile moderne, curți sobre sau case art deco

În ceea ce privește stilurile caselor și curților întâlnite cel mai des în cadrul urban, modalitățile de amenajare sunt foarte variate. Astfel, o vilă modernă, cu piscină, va fi și mai interesantă cu ajutorul unui pavaj cu design avangardist, cu dale de dimensiuni mari, în combinația de culori alb-negru, dispuse alternativ.

De asemenea, unei curți sobre, flancate pe margini de brazi sau tuia înalți, i se potrivesc pavele elegante în nuanțe de gri antracit, care să contrasteze cu verdele. Pe de altă parte, o vilă art deco are nevoie de o curte pe măsură, amenajată cu pavele cu un design deosebit, care aduc un aer modernist, opus aspectului clasic, rectangular și care creează un joc vizual tridimensional.

Case de vacanță, conace boierești și locuințe rustice

Dacă locuințele de la oraș pot câștiga un aer modern cu ajutorul pavelelor, casele de vacanță, conacele boierești, dar și casele de la țară vor avea și mai mult farmec dacă vor fi amenajate cu produse corespunzătoare.

Spre exemplu, o casă de vacanță la munte, în stil cabană, necesită un pavaj alcătuit din dale , de culoare naturală și cu o suprafață în relief subtil, care să fie în armonie perfectă cu cadrul natural. Tot așa, o casă de vacanță pe malul mării va fi pusă în valoare de pavele în culori deschise, apropiate de alb, cu o textură granulată.

Trecând la peisajul rural, conacele boierești merită, potrivit specialiștilor Symmetrica, să fie amenajate cu pavele în culori vii, distribuite în forme de semicerc, care să inspire ordine, stabilitate și securitate, dar și o senzație de confort sporit. În plus, o asemenea locuință necesită și un gard maiestuos, realizat cu produse care să confere un aspect de piatră naturală, decorate cu fier forjat.

Pe de altă parte, autenticitatea locuințelor rustice de la țară, cu elemente de arhitectură precum acoperișul de paie, va fi subliniată de un pavaj cu un aspect care sugerează trecerea timpului și care să confere un aer nostalgic.

În portofoliul Symmetrica se regăsesc produse potrivite pentru orice tip de amenajare care ia în considerare arhitectura casei și dimensiunea curții, din gamele Symmetrica Select şi Symmetrica pentru Gradina, printre care Arco Granito (curți sobre), Eco Natura (curți mici), Travia Mix Color (curți mari) sau Alegria Antica (case rustice), Immagia (vile moderne), Aqua Stone (vile art deco), Amplio Granito (case pe malul mării) sau Lastra Natura (cabane la munte).

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cutremurul imobiliar din SUA se propaga in Europa Cutremurul imobiliar din SUA se propaga in Europa
UniCredit Tiriac: Cererea de credite ipotecare a scazut cu 50% anul acesta - 09 Aprilie 2009 UniCredit Tiriac: Cererea de credite ipotecare a scazut cu 50% anul acesta - 09 Aprilie 2009
Solutii complete pentru o irigare eficienta: proiectul lunii iunie la HORNBACH Solutii complete pentru o irigare eficienta: proiectul lunii iunie la HORNBACH
Un penthouse de peste 200.000 euro s-a vandut in Vama Veche Un penthouse de peste 200.000 euro s-a vandut in Vama Veche
 Producatorul turc de mobilier Alfemo deschide primul showroom din Romania Producatorul turc de mobilier Alfemo deschide primul showroom din Romania
Restantele la intretinere - platite in rate pe 3 ani, fara penalitati Restantele la intretinere - platite in rate pe 3 ani, fara penalitati

Vezi mai multe articole