In dungi si carouri

10 februarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Imprimeurile de inspiratie retro sunt din nou in tendinte, iar din aceasta categorie fac parte dungile si carourile. Foarte apreciate in ultimii ani de catre designerii nonconformisti, liniile drepte au devenit vedetele interioarelor moderne. Sunt modele ce pot fi folosite cu succes in orice incapere, daca sunt aranjate cu maiestrie si bine puse in valoare. Ele dau o amploare neobisnuita interiorului, inspirand ordine si armonie prin insasi rigoarea cu care se repeta acelasi model.
amenajari interioare
 
Multa vreme carourile au fost asociate cu stilul traditional inspirat de kilt-urile scotiene sau de moda britanica, fiind mai putin utilizate in amenajarile moderne, cu accente minimaliste. De curand, designerii au reintrodus carourile in creatiile lor de design
amenajari interioare - draperii
interior si au dinamizat cele mai surprinzatoare obiecte, de la servetele de masa, cani de cafea, vaze si diverse obiecte ceramice pana la textile ce pot imbraca ferestrele, fotoliile, patul sau pernutele decorative. Puteti alege draperii in dungi si canapele in carouri sau fotolii in carouri si un covor in dungi discrete. Decorul unei camere capata o nota de veselie si optimism datorita jocului dinamic pe care cele doua modele il creaza.
 
Pentru a crea un echilibru al interiorului, incercati sa combinati elemente simple cu accentele de culoare reprezentate prin dungi si carouri. Asocierea de culori si modele trebuie facuta cu foarte mare atentie deoarece se poate crea foarte usor efectul de strident, prin urmare luati in considerare toate partile ansamblului pe care il decorati cu dungi si carouri. In general, obiectele sunt subordonate intregului, facandu-se astfel legatura necesara cu suprafata decorativa principala. Scopul dungilor sau al carourilor este de fapt sa domine un interior prin accente de culoare si forma,  nicidecum sa se piarda intr-un haos de elemente marunte.
 
Alegerea tipului de tesatura si a imprimeului este o adevarata arta atunci cand optati
amenajari interioare - carouri
pentru asemenea modele, indiferent ca vorbim de carouri sau dungi multicolore, monocrome, mici sau mari. O piesa de mobilier in carouri are nevoie de un fundal pentru a fi bine pusa in evidenta, mai ales daca modelul a fost creat din combinarea a mai mult de 3 culori. Foarte multi oameni iubesc stilul jucaus si stralucitor al amenajarii de tip retro. Nu exista un model standard, insa toata lumea il recunoaste atunci cand il vede. Stilul retro in dungi si carouri a devenit de fapt,  prin reintroducerea lui in tendinte, stilul modern al anului 2011.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Academia Militara Academia Militara
Ne vedem la BIFE-SIM 2019 Ne vedem la BIFE-SIM 2019
Efecte luminoase ... Efecte luminoase ...
Cel mai vechi Mall Cel mai vechi Mall
Confortul camerelor de camin Confortul camerelor de camin
Tour of life Tour of life

Vezi mai multe articole