on

Lansarea Albumului RIDA Lifestyle Design Interior 2024: Celebrarea Excelentei in Design

07 iunie, 2024

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Unele dintre cele mai mari nume din lumea designului interior românesc s-au întâlnit pentru lansarea Albumului RIDA Lifestyle Design Interior 2024. Un juriu cu componență internațională a premiat cele mai bune lucrări în cea de-a 8-a ediție a evenimentului anual RIDA.

 

RIDA Album Premii

 

București, 06 iunie 2024 – RIDA (Romanian Interior Design Association) anunță lansarea Albumului Lifestyle Design Interior 2024, ajuns la cea de-a 8-a ediție. Cele peste 70 de proiecte selectate pentru apariția în album intră automat în competiția anuală RIDA și au fost evaluate de către un juriu cu componență internațională.

RIDA este o organizație non profit care a reunit joi 6 iunie, aproape 500 de arhitecți și designeri interiori la unul dintre cele mai importante evenimente din industria designului românesc. RIDA își propune să crească în anvergură și număr de membri pentru a deveni, în mod organic o autoritate în domeniu, ce susține educația în designul interior fiind o sursă de inspirație pentru beneficiari.

Evenimentul prin care RIDA sărbătorește excelența în designul interior a fost organizat în showroom-ul Delta Studio din București, iar scopul principal a fost lansarea albumului, dar și premierea celor mai bune proiecte înscrise în competiția RIDA.

Albumul Lifestyle Design Interior 2024 conține peste 70 de proiecte împărțite în trei categorii distincte, respectiv Rezidențial, HoReCa și Comercial & Retail.

”Ne propunem să creăm un loc inspirațional pentru arhitecți, designeri de interior și alți profesioniști din domeniu, dar și oamenii pasionați de design interior. Invităm și încurajăm arhitecții și designerii de interior să ne trimită proiectele lor, pentru a construi împreună o platformă dedicată exclusiv designului interior care încurajează și susține colaborarea, inovația și excelența. Demersul nostru are drept scop sensibilizarea oamenilor cu privire la impactul pozitiv pe care îl are designul interior asupra stilului de viață și bunăstării acestora”, a declarat Lilia Arhiliuc, Comunity Manager Rida.

Aceasta le-a mulțumit în mod deosebit gazdelor evenimentului, Delta Studio, care a pus la dispoziție întregul showroom, oferind soluții și produse pentru profesioniștii din domeniu, precum și sponsorilor evenimentului, pentru susținere și dedicarea de care au dat dovadă.

Mulțumim și noi RIDA pentru că au creat acest cadru în care putem aduce intreaga comunitate de design interior la masă. Ne-am bucurat să îi avem în showroomul nostru și să le arătăm, printre altele și gama noastră de soluții și produse premium Delta, pe care le oferim prin brandurile proprii  Dalet, Keramyth și Formmat”, a spus Dragoș Bonea, director general si Founder Delta Studio.

Cele mai impresionante proiecte au fost jurizate de o comisie formată din patru profesioniști de renume - Karim Rashid, Mihai Popescu, Kristoffer Lindhardt Weiss și Matteo Nunziati. Exigentul juriu a premiat proiectele pentru calitățile lor remarcabile în domeniul esteticii, ergonomiei, sustenabilității și inovației.

Karim Rashid, unul dintre cei mai faimosi designeri din lume si presedinte onorific RIDA. Este o figură emblematică în designul de produse și interior, modă, mobilier, iluminat și artă. El a proiectat pentru o gamă impresionantă de branduri, precum Umbra, Prada, Artemide și Magis dar și produse de înaltă tehnologie pentru Lacie și Samsung. Până în prezent a pus în producție aproximativ 3.000 de obiecte și a intrat cu succes pe tărâmul arhitecturii și al interioarelor.

Mihai Popescu, Designer de Interior, este unul dintre cei mai dinamici designeri de interior din România. Este singurul designer român care a câștigat prestigiosul premiu Restaurant and Bar Design Award.

Matteo Nunziati, Designer de Interior și Arhitect, îmbină armonios arhitectura de interior și designul de produs. Printre cele mai importante colaborări ale sale este cea cu compania Molteni. Este specializat în proiectarea de hoteluri de lux, centre de wellness, SPA-uri și proiecte rezidențiale. A creat proiecte în Italia, Elveția, Polonia, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Arabia Saudită, Kuweit, Maldive și China.

Kristoffer Lindhardt Weiss, CEO-ul presei de Arhitectura Daneze si co-fondatorul biroului de arhitectură Effekt. A predat urbanism și arhitectură la Academia Regală Daneză de Arte Frumoase, la Școala de Arhitectură și la Universitatea din Copenhaga. Kristoffer a reprezentat Danemarca în numeroase proiecte expoziționale naționale și internaționale, în special participând la Bienala de Arhitectură de la Veneția în 2006, când a câștigat Leul de Aur pentru cel mai bun pavilion național. Este partener în firma de consultanță Wallner Weiss. Este co-editor al cărții „The New Wave in Danish Architecture” (2012).

Printre sponsorii evenimentului au fost: Delta Studio, Porcelanosa Grupo, Dalet, Blum, Ceresit, Kronospan, Laufen, Meta Estate, Rimadesio, Clan of Creator, Schneider Electric, Vox, XT Deco, Tandem si Formmat. Rida mulțumește în mod deosebit dedicarea și susținerea acestora.
Evenimentul s-a încheiat cu un speech al lui Andrei Corobea Birceanu fondatorul Academiei Corobea, ce a fost premiată recent cu diploma Firma de Aur, care a detaliat parteneriatul dintre RIDA și Delta Studio.

Networking-ul din cadrul evenimentului a creat conexiuni între profesioniști, care s-au bucurat de o seară plină de creativitate și insipirație.

Designerul internațional Karim Rashid este președinte onorific RIDA. Despre design, acesta afirmă că nu este stil, ci o artă care modelează lumea noastră alături de muzică și arhitectură.

 

Designeri interiori buni

 

Ce este RIDA

RIDA reprezintă și susține obiectivele comunității Arhitecților și Designerilor de Interior.

RIDA promovează un standard ridicat de calitate estetică și funcțională, de a recunoaște meritele profesioniștilor din industrie și de a susține competitivitatea în rândul acestora, de a sprilini mediul educativ din România, de a încuraja antreprenoriatul și meseriile certificate.

Toate demersurile asociației au ca scop final sensibilizarea oamenilor cu privire la impactul pozitiv pe care îl are designul interior asupra stilului de viață și bunăstării acestora.

Asociatia RIDA este prima cu acest scop în România, iar în acest moment numără aproape 500 de membri.

În România sunt peste 10.000 Arhitecți și Designeri de Interior cu renume sau abia ieșiți din băncile facultății care au nevoie de susținere.

Doar proiectarea acestora ar aduce în piață în medie o valoare de peste 200.000.000 euro, iar dacă am include și valoarea produselor asociate proiectului am ajunge la cifre de peste 40.000.000.000 euro.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Primul complex rezidential din Piatra-Neamt s-a lansat Primul complex rezidential din Piatra-Neamt s-a lansat
Romanii inapoiaza mobila fiindca se plictisesc de culoarea ei Romanii inapoiaza mobila fiindca se plictisesc de culoarea ei
Incepe #Filantropi2017: o noua editie de renovari de cladiri destinate copiilor Incepe #Filantropi2017: o noua editie de renovari de cladiri destinate copiilor
Arctic a fost votat brandul de electrocasnice ce ofera cel mai bun raport calitate-pret Arctic a fost votat brandul de electrocasnice ce ofera cel mai bun raport calitate-pret
Israelienii de la CIG vand apartamente la cursul de 3,5 lei/euro Israelienii de la CIG vand apartamente la cursul de 3,5 lei/euro
Leroy Merlin deschide cel de-al 19-lea magazin din Romania, la Targoviste Leroy Merlin deschide cel de-al 19-lea magazin din Romania, la Targoviste

Vezi mai multe articole