Noutati

Ordine si curatenie in spatiul bucatariei

Ordine si curatenie in spatiul bucatariei

23 ianuarie, 2008

Multi oameni ajung sa achizitioneze mobilier de bucatarie la comanda, iar firmele care executa sau importa ansamblurile de mobila lasa clientii sa aleaga modelul dorit, inclusiv modul de aranjare a corpurilor in functie de prezenta utilitatilor din locuinta lor (aragaz, chiuveta, prize, frigider etc.). Dar in lipsa unui specialist, clientii, nefamiliarizati cu regulile de baza dintr-o bucatarie, ajung sa comande gresit mobilierul, iar in timp acest lucru se resimte prin dezordine si locuri greu accesibile pentru a fi curatate. Ordinea celor trei zone In functie de marimea spatiului bucatariei, mobilierul poate fi asezat in sase moduri generale, de baza: 1. Pe un singur front-mobilier ce imbraca o latura, un perete al bucatariei; 2. Pe doua fronturi cand sunt imbracati doi pereti opusi ai incaperii;…

mai mult >
Europa imobiliara da semne de boala

Europa imobiliara da semne de boala

23 ianuarie, 2008

Dupa ani la rind de crestere a preturilor locuintelor, America si Europa se confrunta cu semne mari de slabiciune in cazul pietelor imobiliare. Pietele de real estate din Europa scad sau stagneaza, lucru anormal comparativ cu trendul din ultimii ani, se arata intr-un studiu realizat in decembrie de Global Property Guide. Pe de alta parte, in Bulgaria s-a inregistrat cea mai mare crestere a preturilor locuintelor, de 30,6% la sfirsitul celui de-al treilea trimestru al lui 2007, comparativ cu anul precedent. In unele tari, locuintele s-au ieftinit, in altele s-au inregistrat ritmuri de crestere mai mici decit pina acum. Principalul vinovat, acelasi ca si in SUA: creditul ipotecar. Specialistii acestui portal specializat in evaluare si analiza imobiliara nu recomanda investitii in majoritatea…

mai mult >
Radiatoarele: continua traditia intre eficienta, estetica si costuri

Radiatoarele: continua traditia intre eficienta, estetica si costuri

22 ianuarie, 2008

De fiecare data cand ne propunem sa facem oarece schimbari prin casa, ne lovim invariabil de un lucru aparent insurmontabil: de existenta si pozitia radiatoarelor (le voi spune de aici inainte calorifere un termen mai pe intelesul tuturor). Intotdeauna sunt prea mari, prea late ori asezate in locuri nepotrivite fata de modificarile pe care vrem sa le facem. Oare cati dintre noi n-au ajuns in pragul disperarii vazand ca noua masina de spalat nu intra in baie din cauza caloriferului care trona cu impertinenta la mijlocul peretelui? Incalzirea cu radiatoare presupune un circuit de alimentare cu agentul termic care in orice casa este pe doua tevi: una prin care intra agentul termic in calorifer (tur) si alta prin care iese agentul termic din calorifer (retur). In general fiecare incapere are o…

mai mult >
Creditul poate tripla pretul casei

Creditul poate tripla pretul casei

22 ianuarie, 2008

La un credit ipotecar de 50.000 de euro, numai dobinda si cheltuielile aferente se ridica la 72.790 de euro. Pentru un credit ipotecar in valoare de 50.000 de euro, contractat pe 30 de ani, cu destinatia de achizitie a unui imobil, costurile pot ajunge, in functie de Dobinda Anuala Efectiva (DAE), la peste dublul sumei imprumutate, se afirma intr-un studiu al companiei de consultanta si brokeraj bancar Finzoom. Calculele sint facute pentru un credit cu un avans de 25%. Astfel, pentru un imprumut de 50.000 de euro, cu o Dobinda Anuala Efectiva (DAE) de 7,62% si o dobinda variabila de 7,25%, persoana creditata va plati la sfirsitul perioadei de creditare 123.340 de euro, de 2,47 ori mai mult decit suma creditului, dintre care 72.790 de euro inseamna totalul dobinzilor. Pentru produsele a caror…

mai mult >
Factura la intretinere s-a dublat in decembrie 2007 fata de noiembrie

Factura la intretinere s-a dublat in decembrie 2007 fata de noiembrie

21 ianuarie, 2008

Temperaturile scazute din ultima perioada au umflat facturile la intretinere. Pentru luna decembrie, la o garsoniera, intretinerea poate ajunge si la 400 de lei, aproape dublu fata de luna noiembrie. Ca si cum acest lucru nu ar fi de ajuns, furnizorul de energie termica al Capitalei, ELCEN, a cerut Autoritatii Nationale de reglementare in domeniul Energiei majorarea pretului giogacaloriei cu 15%, de la 1 ianuarie. Acest lucru ar insemna ca facturile pentru luna ianuarie ar putea fi mai mari. Potrivit administratorilor asociatiilor de proprietari, factura la intretinere pentru luna decembrie a crescut - in medie pe apartament - cu 200 de lei. Sursa: Romania libera

mai mult >