Noutati

Cartier turcesc cu 4.600 de locuinte linga Bucuresti

Cartier turcesc cu 4.600 de locuinte linga Bucuresti

03 septembrie, 2007

Prima etapa a proiectului din Stefanestii de Jos va aduce pe piata 565 de noi unitati locative. Firma cu capital turcesc Opus Project&Development va investi 700 de milioane de euro pentru a construi un proiect de locuinte, spatii comerciale si birouri pe un teren de aproximativ 100 de hectare in comuna Stefanestii de Jos, din judetul Ilfov. Proiectul Cosmopolis va include cladiri de locuit, dar si spatii comerciale si de recreere, si va fi finalizat in 2014. Se vor construi aproximativ 4.600 de unitati locative in blocuri si vile, o serie de cladiri comerciale si de birouri, un hotel, un spital, doua scoli, precum si centre de fitness si piscine. Prima faza de executie a proiectului va include 565 de locuinte, iar lucrarile se vor finaliza pina la sfirsitul anului 2008. Pretul locuintelor…

mai mult >
Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri

Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri

31 august, 2007

Apartamentele cu patru camere dispar din ofertele dezvoltatorilor care tintesc clasa de mijloc. Se cauta apartamente mici si ieftine. Pentru un pret mai mic se asteapta ca in doi-trei ani sa revina in actualitate prefabricatele din beton. Preferintele cumparatorilor de locuinte noi incep sa se cristalizeze, iar dezvoltatorii isi adapteaza oferta la cerere. Cuvintul de ordine nu este confort, ci utilitate. Suprafetele sint calculate in functie de necesitati pentru ca locuintele din noile proiecte sa concureze la pret cu cele din blocurile vechi. Mai mult, frica de cutremur nu pare sa fie reala in Romania, din moment ce numarul proiectelor care includ blocuri-turn creste. Si amintirile legate de regimul comunist s-au sters. Blocurile la minut, construite din prefabricate de beton, vor reprezenta…

mai mult >
Taxa anuala pentru casele inchiriate turistilor

Taxa anuala pentru casele inchiriate turistilor

31 august, 2007

Proprietarii care inchiriaza locuintele turistilor vor fi obligati ca, incepand din 2008, sa plateasca o taxa forfetara anuala, calculata la suma totala rezultata din inchiriere, a declarat seful Departamentului de Control al Guvernului, secretarul de stat Emanoil Negut. Taxa, al carei cuantum nu a fost inca stabilit, va fi impusa atat proprietarilor de locuinte de pe litoral, cat si pensiunilor din statiunile montane si alte zone. Autoritatile locale vor fi responsabile de identificarea persoanelor care inchiriaza locuintele in scop turistic, cu ajutorul inspectorilor guvernamentali. "Vor fi echipe de 1-2 inspectori aflati in gara cu bagaje, care vor cauta cazare la particulari. Acestia se vor legitima in momentul in care observa ca proprietarul locuintei nu elibereaza o chitanta fiscala…

mai mult >
Un consultant imobiliar bun castiga 10.000 de euro pe luna

Un consultant imobiliar bun castiga 10.000 de euro pe luna

31 august, 2007

Efervescenta de pe piata de real estate a saltat comisioanele brokerilor imobiliari. Febra tranzactiilor imobiliare se resimte direct in buzunarul celor care le intermediaza. Daca un consultant imobiliar bun castiga 4.000 de euro pe luna, unul foarte bun va incasa 10.000 de euro. Cel mai mare comision anual incasat de un broker imobiliar a depasit un milion de euro, potrivit unor informatii din piata. "Un consultant bun, care munceste constant, castiga, in medie, 3.000 - 4.000 de euro pe luna. Unul foarte bun poate ajunge la 10.000 de euro in-tr-o luna", spune Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI). Comisionul incasat pe tranzactii reprezinta cea mai consistenta componenta a pachetului salarial, iar veniturile lunare ale consultantilor imobiliari cresc…

mai mult >
Romania, cartierul de lux al UE

Romania, cartierul de lux al UE

28 august, 2007

In timp ce in Occident casele se ieftinesc, la noi continua sa se scumpeasca. Preturile locuintelor din Romania nu vor scadea, cel putin in urmatorii doi-trei ani, sustin expertii imobiliari. Acestia contrazic analiza cotidianului britanic „Daily Telegraph”, care pune Romania alaturi de pietele europene considerate „supraincalzite” si unde preturile locuintelor au inceput sau vor incepe sa scada. „Faptul ca in Spania, Irlanda si Tarile Baltice supranumitul „bubble urias” da semne ca se dezumfla nu are legatura cu „atipica” piata imobiliara romaneasca”, spun consultantii. Potrivit acestora, nu doar ca nu vor exista scaderi ale preturilor, ci chiar se vor inregistra scumpiri moderate, dar diferentiate pe tipuri de proprietati. „Pe segmentul apartamentelor vechi, preturile…

mai mult >