Noutati

Preturile apartamentelor vechi au crescut cu aproape 50%

Preturile apartamentelor vechi au crescut cu aproape 50%

28 august, 2007

Un apartament la etajul 8 in cartierul Titan are un pret de vanzare de 150.000 euro Desi la nivel mondial se inregistreaza un regres al pietei imobiliare, in Romania preturile sunt in continuare in crestere. Tendinta care se va manifesta si in anii urmatori, spun specialistii imobiliari. Noutatea este ca, odata cu slabirea euro, romanii isi evalueaza casele in lei, iar daca opteaza pentru moneda europeana au grija sa stabileasca cursul de schimb atunci cand bat palma. Chiar daca ritmul tranzactiilor nu mai este la fel de alert ca la inceputul anului, preturile continua sa creasca, iar proprietarii inca mai utilizeaza metoda vanzarii dupa principiul cine ofera mai mult. Spre exemplu, un apartament in Pajura care dimineata costa 85.000 euro, la pranz urcase spre 87.000 euro, iar seara proprietarul…

mai mult >
Drumul de la banca la casa dureaza sase saptamini

Drumul de la banca la casa dureaza sase saptamini

28 august, 2007

Cotidianul va prezinta etapele de urmat inainte si dupa contractarea unui credit pentru achizitionarea unei locuinte. Imediat dupa ce potentialul cumparator se decide la ce banca sa aplice pentru un credit imobiliar sau ipotecar, urmeaza procesul elaborat pentru contractarea acestui credit, precum si procesul postcreditare, care implica aprobarea, acordarea si perfectarea contractelor necesare. Solicitantul care se incadreaza in criteriile de eligibilitate ale bancii primeste lista cu documentele necesare obtinerii creditului, formularele aferente si este informat cu privire la etapele necesare , afirma Madalina Grindei, director regional Bucuresti la Piraeus Bank. Dupa gasirea bancii, urmatorul pas il reprezinta obtinerea documentatiei necesare realizarii dosarului de credit, precum si semnarea…

mai mult >
Blocul mic si nou se bate la pret cu cartierul mare

Blocul mic si nou se bate la pret cu cartierul mare

27 august, 2007

In aproape toate cartierele Capitalei au aparut tot mai multe dezvoltari rezidentiale de mici dimensiuni, care constau in cel mult doua blocuri Blocurile individuale concureaza la pret marile ansambluri rezidentiale. Astfel de cladiri se construiesc in aproape toate cartierele Capitalei. Analistii imobiliari afirma ca acestea sint fie blocuri pentru clasa medie construite de persoane fizice cu disponibilitati financiare sau de firme care nu pot derula proiecte de anvergura, fie proiecte care se adreseaza segmentului de lux si pentru care pozitionarea este foarte importanta. Criza de terenuri a fost un alt motiv pentru care unii au optat pentru construirea de blocuri noi izolate. Cred ca este un segment interesant. Vorbim despre un produs de nisa, care aduce apartamente noi in vecinatatea blocurilor…

mai mult >
Potential de peste 1 miliard de euro pe piata centralelor

Potential de peste 1 miliard de euro pe piata centralelor

27 august, 2007

Piata centralelor termice s-a cifrat in 2006 la 100 milioane de euro, iar estimarile pentru 2007 indica o crestere cu 10%. Scad vanzarile pe segmentul blocurilor vechi si creste cererea de echipamente termice eficiente pentru constructiile noi. In blocuri, centralele termice concureaza nu doar intre ele, ci si cu repartitoarele de costuri montate pe calorifere. Piata romaneasca a echipamentelor termotehnice are un potential estimat de 1 miliard de euro, insa doar o mica parte a acestuia este valorificat. In 2006 au fost comercializate circa 150.000 de centrale si piata a ajuns la o valoare de circa 100 milioane de euro. Pentru 2007, cele mai optimiste previziuni indica o crestere de 10%. Tendintele de pe aceasta piata au fost surprinse intr-un studiu al producatorului Baxi (16 fabrici, locul…

mai mult >
Terenurile se scumpesc

Terenurile se scumpesc

27 august, 2007

Pretul terenurilor din marile orase va creste cu pana la 40% in acest an, spun analistii imobiliari. Majorarea este generata de speculatorii care fac bani buni din vanzarea si revanzarea pamantului. Afacerea cu vanzarea si revanzarea pamanturilor ramane foarte rentabila si in acest an, avand in vedere cererea mare de pamant venita din partea investitorilor. Analistii imobiliari se asteapta ca pretul terenurilor extravilane sa creasca in acest an cu pana la 40%, iar pretul celor intravilane, cu aproximativ 20%. Insa cresterea de pret este cauzata si de tranzactiile speculative, care supraevalueaza pretul terenurilor. "Tranzactiile speculative cu terenuri sunt stimulate de usurinta cu care unele banci acorda credite pentru achizitia acestora", a declarat Daiana Voicu, managing director Willbrook…

mai mult >