Noutati

Pentru 2 euro mp, afli pe unde pierzi caldura din casa

Pentru 2 euro mp, afli pe unde pierzi caldura din casa

16 august, 2007

Verificarea etanseitatii unei locuinte se poate face cu sistemul Blower Door si cu aparatul fototermic. Sistemul Blower Door presupune crearea unei subpresiuni in incaperi, dupa care se face fotografierea termica cu un aparat special. Aparatul Blower Door ajuta la crearea unei subpresiuni intr-o incapere, astfel incit se intareste efectul diferentei de temperatura vizibil cu aparatul fototermic, ne-a spus Emilian Pavel, Assistent Manager al firmei Termocert. In functie de suprafata verificata, pretul testarii variaza intre 2 si 8 euro pentru metrul patrat util. Cu cit suprafata este mai mare, cu atit pretul va fi mai mic, a precizat Emilian Pavel. Sistemul Blower Door este compus dintr-un ventilator, masca pentru usa/fereastra, un generator si un aparat ce evalueaza si urmareste evolutia efortului…

mai mult >
Romanii inapoiaza mobila fiindca se plictisesc de culoarea ei

Romanii inapoiaza mobila fiindca se plictisesc de culoarea ei

16 august, 2007

Produsele returnate sunt vandute intr-un raion special la preturi ceva mai mici, dezavantajul fiind ca acestea nu mai pot fi returnate Romanii nu au abuzat prea mult de stilul suedez adus in tara noastra de cei de la Ikea, mai ales in ceea ce priveste returnarea produselor. Filosofia potrivit careia este OK sa te razgandesti permite clientilor sa returneze aproape orice produs cumparat in termen de 90 de zile. Daca nu esti complet multumit de produsul cumparat, adu-l pur si simplu inapoi la magazin, neasamblat, intr-o perioada de 90 zile de la achizitie si iti vom returna contravaloarea acestuia-este mesajul pe care reprezentantii Ikea il transmit clientilor sai. Singura conditie este existenta bonului fiscal si a ambalajului original al produsului. De acest serviciu s-au prevalat doar o mica…

mai mult >
La munte se lucreaza la peste 1.000 de case

La munte se lucreaza la peste 1.000 de case

15 august, 2007

In prezent, intre Cimpina si Predeal se afla in diverse stadii de constructie zece proiecte imobiliare ce insumeaza aproximativ 1.100 de spatii locative. Chiar si asa, oferta de locuinte noi la munte este mica. Desi cererea de locuinte la munte este mare, dezvoltatorii imobiliari nu par a fi atrasi de aceasta zona. In momentul de fata, pe Valea Prahovei sint in derulare zece proiecte imobiliare atit pentru apartamente, cit si pentru case. Piata imobiliara de pe Valea Prahovei (Cimpina-Predeal) este intr-o continua dezvoltare, cererea de case de vacanta fiind, in prezent, mai mare decit oferta. De departe, cel mai important proiect imobiliar ce se desfasoara pe Valea Prahovei, in orasul Predeal, este ansamblul rezidential Terasele 3 Brazi, care va pune la dispozitia celor interesati 822 de…

mai mult >
Toamna aduce scumpirea chiriilor

Toamna aduce scumpirea chiriilor

15 august, 2007

Proiectele imobiliare noi, din ce in ce mai multe pe piata romaneasca, nu sunt inca in masura sa acopere cererea de locuinte. Dupa ce, in ultimul an, chiriile au crescut cu aproximativ 30%, pentru lunile septembrie si octombrie agentiile imobiliare anunta noi scumpiri. Companiile straine care vor intra pe piata incepand din toamna, la care se adauga angajatii si studentii romani, creeaza o mare presiune pe cerere, sustine Georgiana Sandu, director de vanzari la Neocasa, citata de revista Capital. Astfel, chiriile rezidentiale vor creste, in septembrie, cu cel putin 50 de euro, iar pentru locuintele de lux cu sume mult mai mari, estimeaza specialistii in domeniul imobiliar. Totusi, Bucurestiul este singurul oras din tara unde cererea si oferta au sanse sa se echilibreze. In celelalte mari orase…

mai mult >
Marii producatori de geamuri termopan isi dubleaza vanzarile

Marii producatori de geamuri termopan isi dubleaza vanzarile

15 august, 2007

Piata ferestrelor creste cu aproximativ 30% si va ajunge la un miliard de euro in 2007 Cei mai mari jucatori ating cifre de afaceri de aproape 30 milioane de euro, dar stapanesc cote de piata mai mici de 5%. Numarul producatorilor de ferestre, ajuns la 4.500, se va reduce semnificativ, ca urmare a presiunii celor mari si a reglementarilor ce urmeaza a intra in vigoare. Cresterea pietei va mai ramane de aproximativ 30% si in urmatorii ani, iar unii jucatori cred ca abia din 2015-2020 ea se va limita la cel mult 10%. Dupa acest an va incepe o consolidare a pietei. Cursa pentru o cota de piata cat mai mare mai are o miza in afara castigului imediat. Intre costul de achizitie a materiei prime, pe care il suporta un mic producator, si unul mare pot exista diferente chiar si de 100%, apreciaza Cosmin…

mai mult >