Noutati

35.000 de euro, pretul unui apartament ANL

35.000 de euro, pretul unui apartament ANL

10 august, 2007

Chiriasii locuintelor pentru tineri vor putea sa cumpere din octombrie apartamentul in care locuiesc Chiriasii ANL care vor sa cumpere locuinta in care stau vor putea incepe demersurile legale cel mai devreme in luna octombrie a acestui an. Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor (MDLPL), Laszlo Borbely, spune ca imobilele vor fi evaluate de profesionisti, iar preturile cerute de stat vor fi in concordanta cu cele de pe piata. El precizeaza ca, pentru a putea achizitiona un apartament, chiriasul trebuie sa probeze ca a detinut aceasta calitate vreme de cinci ani. Astfel, primii beneficiari vor fi cei care au stat in case ANL inca din 2001 sau 2002. Datele furnizate de MDLPL arata ca in aceasta perioada s-a construit un total de 2.202 de locuinte, acestea fiind cele care vor…

mai mult >
Locuintele ANL pot fi cumparate fara conditionari legate de varsta

Locuintele ANL pot fi cumparate fara conditionari legate de varsta

09 august, 2007

Locuintele inchiriate tinerilor prin Agentia Nationala de Locuinte (ANL) vor putea fi vandute acestora, dupa o perioada de cinci ani, fara conditionari legate de limita de varsta, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, citat de Rompres. Imobilele vor fi vandute la pretul pietii, iar pretul de cumparare va trebui achitat intr-o singura transa."Sunt multi tineri care, intre timp, au capatat posibilitati materiale pentru a-si cumpara casele sau au posibilitatea sa foloseasca credit ipotecar.Ei doresc sa-si cumpere casele, ceea ce este foarte util, deoarece banii se reintorc si cu aceste sume putem sa continuam intr-o maniera consistenta programul de locuinte cu caracter social", a spus Tariceanu.Prevederea care permite cumpararea acestor locuinte fara conditionari legate de varsta a fost…

mai mult >
Tehnici de marire a apartamentului

Tehnici de marire a apartamentului

09 august, 2007

Fara a sparge peretii, prin folosirea unor metode creative, o locuinta poate deveni mult mai spatioasa. Ochiul va percepe locuinta mai mare daca se tine cont de sfaturile designerilor de interior in ceea ce priveste culorile peretilor, perdelele, mobilierul, pardoseala si, nu in ultimul rind, oglinzile. Sint diverse trucuri sau pur si simplu o ergonomie corect gindita, astfel incit spatiul sa fie perceput mai mare, ne-a spus Adrian Iovescu, arhitect si designer de interior la firma Accent Design. In primul rind, senzatia de spatiu este data de culorile pastelate, cit mai deschise, ale peretilor. Pot fi folosite nuante de bleu, vernil, lila, alb, ne-a spus Alina Dinu, arhitect de interior la firma S.C. Brenneka Group S.R.L. Mobilierul trebuie sa fie cit mai simplu si asezat in asa fel incit…

mai mult >
Cladirile urate, "amendate" cu buline albastre

Cladirile urate, "amendate" cu buline albastre

09 august, 2007

"Cladire expertizata si incadrata in clasa I risc estetic." Copiata dupa modelul bulinelor rosii aplicate cladirilor ce risca sa cada la primul cutremur serios, bulinele albastre, din material autocolant, cu un diametru de 50 de cm, vor sa ia cu asalt zidurile cladi-rilor care uratesc Bucurestiul. Artistul Daniel Gontz, in colaborare cu tanara regizoare Gianina Carbunariu au demarat ieri o actiune de sanctionare a imobilelor ridicate impotriva simtului lor estetic. Ciocan: „De gustibus non discutandum!” Cativa ziaristi si politistii de la Sectia 1 de Politie au avut parte primii de manifestarea inedita. Unii in calitate de martori, ceilalti in calitate de „amendati estetic”. „Cladirea aceasta mi se pare cea mai urata din tot Bucurestiul. Iar locul unde e amplasata o face cu atat…

mai mult >
Asociatia de proprietari, mai tare decit dreptul de proprietate

Asociatia de proprietari, mai tare decit dreptul de proprietate

08 august, 2007

Proprietarii de apartamente nu pot efectua unele modificari fara acordul asociatiei de proprietari. Legislatia prevede amenzi drastice, de pina la 3.000 de lei, pentru proprietarii care nu tin cont de obligatia legala de a avea acordul asociatiei de proprietari pentru diverse actiuni. Exista si sanctiuni mai blinde: schimbarea de catre proprietar a destinatiei locuintei fara autorizatiile si aprobarile legale ii va aduce o amenda de doar 200-1.000 de lei. Obligatiile proprietarilor sint stabilite clar prin legislatia in vigoare. Astfel, conform Legii nr. 230/6.07.2007, proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune…

mai mult >