Noutati

Tehnologii: Casa la control

Tehnologii: Casa la control

29 iunie, 2007

"O persoana neindentificata incearca sa patrunda prin geamul din dreapta usii, la intrarea din spatele casei. Ati uitat fierul de calcat in priza, dar a fost deconectat pentru a evita orice incendiu. Temperatura camerei este de 20 grade". Semneaza: Casa ta. Un astfel de mesaj poate fi primit pe mail sau pe telefon de orice persoana care a avut curajul sa-si transforme habitatul intr-o fiinta aproape vie, capabila sa detecteze miscari exterioare necunoscute, care are grija de florile din curte, stie care este temperatura exacta care iti place si chiar luminozitatea care este considerata a fi relaxanta. Pretul transformarii celebrelor "patru ziduri" intr-o entitate comunicativa poate ajunge pana la aproximativ 10% din costurile necesare constructiei unei case, spun firmele care se ocupa cu "IQ-ul"…

mai mult >
Amenajari interioare: Camera de relaxare

Amenajari interioare: Camera de relaxare

29 iunie, 2007

Sistemele sanitare traseaza cu linii albe, intr-un stil minimalist, ultima camera dintr-o locuinta moderna in care inovatia nu are gust fara confort. Inaugurate in Roma antica, baile au fost considerate imorale la caderea Imperiului, obtinandu-si abia mai tarziu statutul de indispensabil. Producatorii si distribuitorii de sisteme sanitare se confrunta astazi nu numai cu mania utilitatii, dar si cu cea a confortului si a stilului, intersectandu-se si cu aria terapeutica. Desi sistemele sanitare de lux sunt achizitionate de o clasa restransa, acestea inaugureaza un nou concept care inglobeaza nu numai un nivel de viata, dar si un model de business. Persoanele active si moderne apreciaza sistemele sanitare care necesita intretinere usoara, iar adeptii luxului adauga la acestea o tehnologie aparte."Baia…

mai mult >
Fondul Proprietatea se deblocheaza

Fondul Proprietatea se deblocheaza

29 iunie, 2007

Listarea actiunilor la Bursa, cel mai devreme peste noua luni. Selectarea administratorului depinde de factorul politic. Evaluarea activelor, o misiune ambitioasa, dar nu imposibila. Dupa doi ani de zile in care a batut pasul pe loc, din cauza imperfectiunilor legislative, activitatea Fondului Proprietatea este in curs de deblocare, urmand ca fostii proprietari sa aiba ceva sanse abia in 2008. Ordonanta de urgenta care trebuia aprobata de Guvern miercuri a intrat in discutia membrilor Cabinetului abia ieri, intr-o sedinta extraordinara, ultima in care puteau fi emise astfel de acte normative. In cea mai optimista varianta, Fondul ar putea fi listat la Bursa peste noua luni.Problemele nu s-au incheiat insa o data cu acest demers legislativ, ci abia de acum incepe greul. Prima operatiune care…

mai mult >
Adezivii Henkel aduc o crestere de 30%

Adezivii Henkel aduc o crestere de 30%

28 iunie, 2007

Divizia adezivi comerciali si profesionali ar putea aduce, anul acesta, grupului Henkel Romania venituri de 60 milioane de euro, cu aproximativ 30% peste nivelul raportat in 2006. Anul trecut, din cifra de afaceri de 104 milioane de euro, circa 45 milioane au fost asigurati de aceasta divizie, a declarat pentru Business Standard Iulian Mangalagiu, Business Unit Manager Henkel Romania. Fabrica din comuna Pantelimon ar putea produce, conform lui Mangalagiu, in acest an, cu 25% mai mult, respectiv 250.000 de tone comparativ cu 200.000 de tone anul trecut. "Iarna blanda a sporit productia. Liniile de productie din Bucuresti vor realiza anul acesta circa 250.000 de tone. In aceasta perioada, din fabrica pleaca zilnic 120 de tiruri cu materiale. Piata va creste cel putin ca anul trecut, insa trebuie…

mai mult >
Solutii de creditare pentru locuintele noi

Solutii de creditare pentru locuintele noi

28 iunie, 2007

Unele banci accepta sa puna ipoteca asupra bunului care urmeaza a fi construit, altele nu. Solicitantii de credite au posibilitatea sa aduca in garantie casele rudelor si prietenilor. Relaxarea creditelor creste capacitatea de cumparare a apartamentelor noi.Bancile au inceput sa acorde credite si pentru imobilele situate in ansambluri rezidentiale noi. Beneficiari sunt romanii cu venituri mari, care isi permit plata unor rate de pana la 1.500 de euro pe luna. Daca unele banci accepta sa puna ipoteca de gradul I pe apartamente care nu exista fizic in momentul contractarii creditelor, alte banci prefera garantii mai sigure, precum ipotecarea altor bunuri imobile aflate in proprietatea imprumutatului sau a rudelor/prietenilor acestuia. Gaj pe casa nouaBCR si BRD accepta sa puna ipoteca de rangul…

mai mult >