Noutati

Opere de arta in corpuri de iluminat

Opere de arta in corpuri de iluminat

06 iulie, 2007

Perioada Renasterii a fost si continua sa fie un nesfarsit izvor de inspiratie pentru artistii tuturor timpurilor de dupa ea. Evocand locuri si perioade de poveste, lampile Fortuny au fost create prin anii 20 ai secolului trecut si sunt rezultatul indelungatelor studii in domeniul iluminatului, designului si a modalitatilor de filtrare a luminii realizate de Mariano Fortuny. Datorita structurilor speciale si a modelelor propuse, lampile Fortuny se potrivesc oricarui stil sau decor, fie ca este vorba despre un aranjament clasic, modern, minimalist, eclectic... Lampile Fortuny aduc in orice incapere senzatia de atemporalitate. Din sticla de Murano sau din matase naturala, pictate manual, inspirate din arta venetiana a secolelor XIV-XV, lampile Fortuny sunt unice prin stilul inconfundabil, perfect…

mai mult >
Trandafirii, cromatica variata

Trandafirii, cromatica variata

06 iulie, 2007

Sa va intreb daca aveti trandafiri in gradina? Ar fi imposibil sa nu aveti. Cati? Aici intervine dimensiunea spatiului disponibil si pasiunea pentru aceasta planta care are in spate o adevarata istorie. Iar daca nu sunteti inca pasionati de trandafiri, cu siguranta veti fi, atunci cand sortimentul de pe piata se va diversifica si cand va veti putea informa despre ei cu mai multa usurinta decat acum. Pana la noi achizitii, mergeti si vizitati gradinile botanice din tara, parcurile cu trandafiri si, eventual, gradinile particulare.Culoare si simbolDaca v-ati intrebat ce semnifica o anumita culoare a florilor de trandafir, iata ca va dam o mana de ajutor. Se spune ca rosul este un simbol al dragostei si al respectului. Nuantele inchise de roz inseamna recunostinta si apreciere, iar cele deschise…

mai mult >
Baneasa, miniorasul de peste un miliard de euro

Baneasa, miniorasul de peste un miliard de euro

06 iulie, 2007

Nordul Bucurestiului a devenit, in ultimii ani, cea mai dinamica zona. Aici se afla marile companii si zonele rezidentiale selecte.Accesul facil, deoarece pe aici trece DN 1, dar si faptul ca se afla aproape de cele doua aeroporturi ale Capitalei, Henri Coanda-Otopeni si Aurel Vlaicu-Baneasa, au facut ca aceasta parte a Capitalei sa fie cautata de dezvoltatorii imobiliari.In aceasta zona, pe o suprafata de 221 de hectare, se va construi un nou cartier, un minioras unde vor locui 15-20.000 de persoane. Proiectul rezidential Baneasa, o investitie care in momentul lansarii a fost estimata la 1,2 miliarde de euro, va include, pe linga locuinte, o zona comerciala si una de birouri.Baneasa va avea o suprafata construita desfasurata de 1,67 milioane de metri patrati si va cuprinde o zona rezidentiala…

mai mult >
Afacerile cu terenuri se muta din centrul orasului pe tarla

Afacerile cu terenuri se muta din centrul orasului pe tarla

05 iulie, 2007

Cererea pentru terenuri agricole este in crestere. Se asteapta ca preturile sa urce cu 30-40% in acest an. Strainii cauta suprafete mari de teren pentru a-si muta in Romania afacerile din domeniul agriculturii. Facilitatile de care beneficiaza astfel de investitii in Romania si preturile mici ale terenurilor agricole se dovedesc atractive pentru investitorii straini. Interesul marilor companii agricole europene pentru disponibilitatile de suprafete agricole ale Romaniei nu mai este pus sub semnul indoielii. Sint strategii clare de comasare de mari suprafete de teren necesare unor activitati agricole de performanta, spune Liviu Ureche, expert imobiliar. Preturile pentru astfel de terenuri pornesc de la 1.100 de euro pentru un hectar si ajung si la 3.000-4.000 de euro/hectar, in functie de calitatile…

mai mult >
Electrocasnicele, scumpite illegal

Electrocasnicele, scumpite illegal

05 iulie, 2007

Mediu - Taxa verde se incaseaza fara autorizatie Asociatia care colecteaza taxa ecologica aplicata electrocasnicelor si care trebuie sa se ocupe de reciclarea acestora nu a fost autorizata inca de Ministerul Mediului. Cu toate acestea, de la 1 iulie pretul electrocasnicelor a crescut cu pana la 37 de lei. Romanii platesc mai mult, de la 1 iulie, pentru achizitionarea aparatelor electrocasnice o data cu introducerea taxei verzi. Asociatia care se ocupa de colectarea si reciclarea acestor aparate nu a obtinut autorizatie de la autoritatea de mediu, ceea ce face ca incasarea noii taxe sa fie ilegala. Tocmai de aceea, CECED, asociatia care s-a angajat sa preia responsabilitatea de colectare si reciclare a produselor electrocasnice si electronice, a gasit o explicatie stupida pentru noua taxa:…

mai mult >