Noutati

Cum iti alegi designerul?

Cum iti alegi designerul?

28 iunie, 2007

Am recomandat mereu ca macar pentru unele etape din procesul de amenajare a locuintelor sa apelati la sfatul unor oameni de specialitate, motivand adesea prin avantajele pe care o astfel de colaborare le poate aduce. Dar nu am pomenit niciodata despre cum poti alege un designer. Termenul de designer la noi in tara este unul relativ nou. Atributiile designerului sunt clare si cunoscute. Responsabilitatile pe care le preia el la acceptarea unei lucrari depind mereu de conditiile impuse de fiecare caz in parte: in ce stadiu preia lucrarea, daca se face angajarea lui cu tot cu urmarire de santier sau numai pentru proiect, daca pe langa latura de design arhitectural si finisaje se includ si mobilarea si decoratiunile etc. Dar pentru ca in general oamenii din acest domeniu nu beneficiaza oficial…

mai mult >
BauMax a inaugurat primul magazin drive-in

BauMax a inaugurat primul magazin drive-in

27 iunie, 2007

Compania austriaca bauMax, care opereaza magazine de tip do-it-yoursel (DIY), a inaugurat la Targu-Mures, al patrulea magazin din Romania si primul in sistem drive-in, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. bauMax Targu-Mures este primul magazin unde clientii pot intra cu masina atunci cand isi aleg produsele, se arata intr-un comunicat al companiei. Magazinul este situat in European Retail Park si are o suprafata de 12.000 de metri patrati. Reteaua austriaca a deschis anul trecut primele magazine din Romania, la Brasov si Sibiu, iar saptamana trecuta la Cluj-Napoca. bauMax intentioneaza sa continue extinderea, vizand deschiderea a cinci magazine pe an, in conditiile in care investitia medie este de zece milioane de euro pentru fiecare unitate. Sursa: Ziarul financiar

mai mult >
Fatada blocului poate fi reparata si pe banii statului

Fatada blocului poate fi reparata si pe banii statului

27 iunie, 2007

Numarul accidentelor provocate de bucatile desprinse din fatada blocului a crescut in acest an. Intretinerea acesteia este obligatia proprietarilor. Responsabilii asociatiilor de proprietari spun ca o mare parte dintre blocurile existente au nevoie de interventii la fatada. Cred ca tuturor blocurilor care au depasit 15-20 de ani ar trebui sa li se refaca fatadele, spune Mihai Mereuta, presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari-Habitat. De altfel, numarul accidentelor provocate de desprinderea unor elemente ale cladirii a crescut. Recent, o tinara din Timisoara a murit dupa ce a fost lovita de o bucata desprinsa dintr-un balcon. Proprietarii au doua variante pentru refacerea terasei: din fondurile asociatiei sau prin introducerea blocului in programul de reabilitare termica derulat de autoritati.…

mai mult >
Piata materialelor pentru confortul termic al locuintelor aduce 1,2 mld. euro pe an

Piata materialelor pentru confortul termic al locuintelor aduce 1,2 mld. euro pe an

27 iunie, 2007

Cresterea apetitului romanilor pentru imbunatatirea confortului termic al locuintelor a creat o piata, dupa 1989, de aproximativ 1,2 miliarde de euro, in care "rege" este termopanul. Daca in 1994 era practic necunoscut, termopanul a ajuns acum unul dintre cele mai cunoscute materiale de constructii, ajungand la o cota de vanzari de 800 mil. euro la finele anului trecut. Acestuia i se alatura termoizolatiile, hidroizolatiile, gips-cartonul, polistirenul expandat si extrudat, izolantii profesionali si spumele poliuretanice, care mai aduc circa 180 - 200 milioane de euro pe an firmelor din sector. Obligatia de a avea un certificat energetic pentru un imobil scos la vanzare incepand cu anul 2009, prevazuta de legea 372/2005, a adus cresteri spectaculoase pe piata materialelor de constructii cu…

mai mult >
Propuneri de modificare a chiriilor

Propuneri de modificare a chiriilor

25 iunie, 2007

Populatia ar putea plati chirie pentru locuintele din proprietatea statului si de serviciu in functie de venitul net lunar pe membru de familie, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta. Astfel, pentru chiriasii cu venituri nete lunare pe membru de familie cuprinse intre 942 si 1.140 lei, tariful de baza lunar va fi de 1,46 lei/mp, iar nivelul va ajunge la 1,78 lei/mp pentru castiguri nete cuprinse intre 1.141 si 1.340 lei. In cazul in care veniturile sunt intre 1.341 si 1.540 lei, costul este de 2,09 lei/mp, in timp ce pentru veniturile cuprinse intre 1.541 si 1.700 lei tariful este de 2,4 lei/mp. Nivelul va fi de 2,65 lei/mp in cazul persoanelor care obtin castiguri de peste 1.700 lei.Nivelul maxim al chiriei pentru locuinte si terenul aferent acestora nu poate depasi 15% din venitul…

mai mult >