Orele de liniste in bloc sunt intre 22 seara si 6 dimineata

05 mai, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In cazul in care fondul de rulment si fondul de reparatii se depun la o banca, ce se intampla cu dobanda, cine o incaseaza? Se distribuie proprietarilor in mod egal sau se scade din intretinere? Alta intrebare: care sunt orele legale de liniste in bloc?
Sultana Constantinescu, Bucuresti
 
1) Fondul de rulment nu se depune la banca. Acesta este in rulajul permanent al asociatiei. Doar vara, cand volumul financiar lunar este mai mic, diferenta poate sta in contul curent al asociatiei. Dobanzile bancare nu se distribuie si nu se incaseaza de nimeni. Acestea fac obiectul veniturilor suplimentare ale asociatiei, se inregistreaza in fondul pentru evidenta sumelor speciale si se utilizeaza numai pentru cheltuielile cu reparatiile sau de natura administrativa, gen consumabile. De regula, dobanzile sunt mai mici decat comisioanele bancare pe care le plateste asociatia. 2) Orele de liniste in bloc stabilite prin lege sunt intre 22 seara si 6 dimineata. Oricare asociatie de proprietari, prin regulamentul propriu de ordine interioara aprobat prin votul majoritatii membrilor sai, poate extinde acest program sau poate stabili program de liniste si dupa-amiaza.
 
Eu am apometre si sunt trecuta lunar la apa calda (cam 50 de lei), desi nu mai consum deloc din decembrie, deoarece incalzesc apa rece la aragaz. Administratorul nu vine sa citeasca apometrele si ii dau eu consumul lunar. El zice ca asa e legea si ca trebuie sa platesc. Dar de ce sa platesc ceva ce nu consum?
Ioana Dicoiu, Buzau
 
Atata timp cat apometrele nu inregistreaza consum de apa calda, nu aveti obligatii de plata privind consumul din apartament. Administratorul are obligatia sa va precizeze, la cererea dv., in scris, care este baza legala a modului sau de calcul. Daca nu va multumeste raspunsul si nu se reglementeaza situatia, va trebui sa va adresati pentru un control primariei locale sau autoritatii pentru protectia consumatorului. ?n plus, va trebui sa platiti gazele naturale pe care le consumati de la aragaz pentru incalzirea apei reci, suplimentar fata de gazele naturale pe care le utilizati pentru prepararea hranei.
 
Ni se baga pe gat sume pentru “salvarea restantierilor” in valoare de 25 de lei pe luna si se fac tot felul de alte nereguli la noi in asociatie. Ce putem face?
Constanta Moisescu, Bucuresti
 
Restantierii trebuie sa fie foarte bine definiti: nevoiasi sau rau-platnici. Numai nevoiasii pot fi ajutati prin toleranta si intelegere sa depaseasca perioadele mai grele, dar cu angajamente ferme de intrare in normal cat mai repede posibil. Rau-platnicii trebuie actionati urgent pentru a stopa paguba pe care acestia o creeaza asociatiei de proprietari. Pentru verificarea neregulilor, la primaria de sector exista un birou de relatii cu asociatiile, caruia trebuie sa va adresati in scris, concret.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Akzo Nobel lanseaza Sadolin Tinova in Romania Akzo Nobel lanseaza Sadolin Tinova in Romania
Elena Udrea vrea sa atraga 40 mil. euro de la privati pentru locuinte cu chirie Elena Udrea vrea sa atraga 40 mil. euro de la privati pentru locuinte cu chirie
Praktiker Romania a oferit cadou un apartament in Bucuresti Praktiker Romania a oferit cadou un apartament in Bucuresti
GEALAN a lansat si in Romania cel mai inovator sistem de profile pentru ferestre si usi, KUBUS® GEALAN a lansat si in Romania cel mai inovator sistem de profile pentru ferestre si usi, KUBUS®
APIPL organizeaza seminarii specializate in montarea de pardoseli - 11 Noiembrie 2009 APIPL organizeaza seminarii specializate in montarea de pardoseli - 11 Noiembrie 2009
La Brico Dépôt începe sezonul amenajărilor exterioare La Brico Dépôt începe sezonul amenajărilor exterioare

Vezi mai multe articole