Polistiren extrudat

25 mai, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

polistiren extrudat
Conditiile in care este exploatata o constructie sunt deosebit de complexe, iar noi trebuie sa fim prevazatori in privinta tuturor surprizelor pe care ni le poate face natura, mai ales in situatia actuala a schimbarilor climatice. Tipul polistirenului folosit la izolarea unei constructii conteaza foarte mult in asigurarea capacitatii de izolare termica, a rezistentei mecanice a lucrarii, a impermeabilitatii la umiditate.
 
De aceea, recomandarile, atat pentru zone precum terase de trafic variat, pardoseli industriale, cat si pentru zone de soclu, placi asezate pe sol (radier general), pereti de subsol si chiar acoperisuri in panta (cu izolare peste astereala), polistirenul extrudat este solutia cea mai buna, respectand caracteristicile tehnice si grosimile recomandate de producator.
 
Mai mult decat atat, fiecare tip de polistiren extrudat are specificitati care il fac potrivit cu precadere unei anumite zone a contructiei. De pilda, la izolarea soclului si la izolarea terasei necesitatile pot fi usor diferite, asa cum exista diferente intre anumite tipuri de terase (mai mult sau mai putin circulate), dar si intre terase amplasate in diferite zone climatice. Pentru terase mai mult sau mai putin circulate, pardoseli industriale, spatii frigorifice, pereti de subsol sau acoperis in panta peste astereala, se poate folosi fara probleme, din gama de produse Austrotherm, XPS® TOP 30. Pentru terase cu trafic auto sau radier general, recomandabile sunt Austrotherm XPS® TOP 50 si Austrotherm XPS® TOP 70, care, asa cum ne sugereaza si denumirile, au o rezistenta la compresiune de 50, respectiv 70 tone/mp. Toate aceste variante trebuie studiate cu cea mai mare atentie, pentru ca avantajele care pot fi obtinute printr-o termoizolare corecta sunt
Polistiren extrudat
polistiren extrudat
importante - de exemplu, o casa asezata direct pe pamant pierde prin placa de beton de la sol pana la 20% din caldura necesara incalzirii. Iar un produs Austrotherm este de 66 de ori mai bun izolator decat betonul, de pilda.
 
Cele mai importante calitati ale polistirenului extrudat de la Austrotherm, care il fac dezirabil in situatiile mentionate mai sus, tin de rezistenta mecanica superioara, porozitate si, desigur, de calitatile termoizolante. Compozitia Austrotherm XPS®, cu celule inchise, nu permite capilaritatea, deci exodul umiditatii catre zonele protejate. In multe situatii (pereti de subsol, terase inversate), rolul polistirenului extrudat este si de a proteja stratul de hidroizolatie. Stiut fiind ca trebuie evitate puntile termice, continuitatea este cu atat mai demna de luat in consideratie in zonele predispuse la umiditate. Prin urmare, se recurge la faltuirea marginilor sau la o imbinare riguroasa prin nut si feder. Austrotherm are un portofoliu complet, cu produse adaptate fiecarei situatii mentionate mai sus.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cu ce termoizolam o casa din lemn? Cu ce termoizolam o casa din lemn?
Izolarea termica a locuintei – Recomandari facute unui cititor Izolarea termica a locuintei – Recomandari facute unui cititor
Izolarea fonica: solutii pentru reducerea dramatica a zgomotului din locuinta Izolarea fonica: solutii pentru reducerea dramatica a zgomotului din locuinta
Termoizolarea suplimentara Termoizolarea suplimentara
 Care e diferenta dintre vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica? Care e diferenta dintre vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica?
Polistirenul expandat ignifug de la Austrotherm Polistirenul expandat ignifug de la Austrotherm

Vezi mai multe articole