Praktiker implineste 10 ani pe piata din Romania

14 septembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Praktiker, unul dintre primii retaileri de DIY care au patruns pe piata locala, implineste anul acesta 10 ani de activitate in Romania. Dupa un deceniu, retailerul german numara 27 de magazine in 23 de orase din tara, cu o suprafata totala de vanzare de peste 180.000 de m2 si peste 50 de milioane de tranzactii comerciale efectuate in reteaua locala.
 
Momentul aniversar este marcat printr-o campanie de recompensare a clientilor Praktiker Romania. Astfel, toti cei care achizitioneaza produse in valoare de minim 100 lei din magazinele Praktiker, in perioada 6-26 septembrie, au sansa sa obtina
praktiker
unul dintre cele 150.000 de premii. Pe taloanele razuibile primite la casa se pot afla 10 masini Skoda Citigo, 135 de tablete Samsung, 270 de smartphone-uri, vouchere sau cupoane valorice si multe alte cadouri surpriza.
 
„Praktiker Romania s-a situat intotdeauna aproape de clientii sai, adoptand o politica de fidelizare si recompensare a acestora. Åži faptul ca, dupa 10 ani de activitate, suntem inca lideri de piata din punct de vedere al notorietatii spontane (83.8% in 2011) si asistate (97.3%) atesta ca, de-a lungul timpului, am ales cea mai buna strategie. Campania prin care marcam cei 10 ani de prezenta in Romania s-a axat foarte mult pe recompensarea clientilor nostri. Am incurajat si premiat creativitatea lor si ideile inedite de do-it-yourself prin campania „Idei de 10”, lansata inca din luna aprilie 2012. Am initiat un sistem de fidelizare „Cumperi si economisesti” pentru clientii nostri fideli, in luna iunie, iar acum continuam recompensarea lor prin campania aniversara din luna septembrie. Astfel, toti clientii care vor face cumparaturi de peste 100 lei in magazinele Praktiker vor fi castigatori. Vrem ca aniversarea celor 10 ani de Praktiker Romania sa ramana o amintire placuta pentru toti clientii nostri.”, declara Mirela Ochiana, Marketing Manager Praktiker Romania.
 

Istoricul Praktiker in Romania
In 2002, Praktiker patrundea pe piata din Romania prin deschiderea primului magazin – Praktiker Voluntari. In contextul in care nevoile de amenajare a locuintei si gradinii erau suplinite de micile magazine, cu o oferta limitata de produse, retailerul german a fost unul dintre pionierii pietei locale, aducand romanilor un nou concept: comertul de tipul Do-It-Yourself. Formatul modern de magazin, cu o mare varietate de produse si servicii, a avut foarte mare succes pe piata din Romania, conducand la o dezvoltare rapida a acestui segment in decursul a cativa ani.  
 
Intre 2002 si 2006, reteaua Praktiker a inceput extinderea pe piata din Romania, prin deschiderea de noi magazine, pentru a fi cat mai aproape de consumator. Inaugurarea celor 11 noi locatii a asigurat companiei o mai buna acoperire, precum si posibilitatea de a-si imbunatati gama de servicii in acord cu feedback-ul primit de la clienti.
 
2006 si 2008 sunt considerati cei mai dinamici ani, in ceea ce priveste extinderea retelei Praktiker pe piata autohtona. Atat in 2006, cat si in 2008 s-au deschis cate cinci noi magazine in tara. La sfarsitul anului 2008, Praktiker Romania numara deja cel de-al 25-lea magazin, fiind prezent in 21 de orase diferite.
 
In 2012, Praktiker are 27 de magazine, in 23 de orase din tara, comercializand peste 40.000 de produse necesare amenajarii casei si gradinii. In plus, Praktiker ofera o gama variata de servicii post-vanzare, concepute pentru a raspunde necesitatilor diverse ale clientilor: transport la domiciliu al produselor achizitionate, servicii de cusut draperii si perdele, comenzi speciale realizate la cererea clientilor, combinare cromatica, servicii si solutii financiare si multe altele. In plus, la nivel local, a introdus prin intermediul partenerilor servicii suplimentare, precum instalatii termice si sanitare, montaj placi ceramice, zugraveli si reparatii pereti, izolare fatade pereti, tavane, montaj pardoseli, PVC, mocheta si parchet, montaj usi interior si exterior, montaj ferestre de mansarda, montaj porti de garaj si montaj mobilier.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cat costa Prima Casa - 16 Iunie 2009 Cat costa Prima Casa - 16 Iunie 2009
Sipcile de gard metalice Wetterbest, o alternativa moderna la sipcile de gard clasice Sipcile de gard metalice Wetterbest, o alternativa moderna la sipcile de gard clasice
Cum se negociaza chiria in cazul locuintelor de lux Cum se negociaza chiria in cazul locuintelor de lux
Platinum Group: Romanii au nevoie de apartamente cu 3 si 4 camere, dar nu si le permit - 04 Noiembrie 2009 Platinum Group: Romanii au nevoie de apartamente cu 3 si 4 camere, dar nu si le permit - 04 Noiembrie 2009
Piata imobiliara trage economia spaniola in jos Piata imobiliara trage economia spaniola in jos
Sony isi anunta prezenta digitala la CES 2021 Sony isi anunta prezenta digitala la CES 2021

Vezi mai multe articole