Experienta ne-a demonstrat, de-a lungul timpului, ca nu exista gama de produse care sa aiba o fiabilitate garantata de 100%. Oricat de faimoasa ar fi o marca de frigidere, de exemplu, este aproape imposibil ca intr-un lot de 100 produse sa nu existe macar unul care sa nu se defecteze sau sa nu aiba o serie de probleme tehnice. Dar nu despre frigidere vom discuta in acest material.
Subiectul acestui articol il constituie problemele pe care le poti intalni la un hidrofor. Ei bine, nu toate problemele unui hidrofor sunt cauzate de defectiuni tehnice. Asta inseamna ca nu trebuie sa duci hidroforul in service de fiecare data cand nu porneste, deoarece sunt multe situatii in care poti remedia singur o serie de astfel de probleme.
Citeste si ROLUL ELEMENTELOR UNUI HIDROFOR
Atunci cand hidroforul nu porneste, acest lucru este cauzat de una dintre urmatoarele situatii:
- Presiunea din circuit nu a scazut suficient pentru ca presostatul sa “comunice” pompei sa porneasca;
- Contactele presostatului sunt murdare sau arse;
- Racordul flexibil dintre pompa hidroforului si presostat este desprins, infundat sau, dupa caz, inghetat;
- Intrerupatorul pompei ars sau declansat;
- Siguranta fuzibila este arsa;
- Motorul pompei este ars.
Problemele descrise la situatiile de la punctele 1-5 le poti remedia si singur, poti invata sa cureti contactul presostatului sau sa schimbi siguranta fuzibila. In cazul in care s-a ars motorul pompei, problema aceasta nu o mai poti remedia singur, si vei fi nevoit si duci pompa in service sau sa chemi un specialist.
In concluzie, atunci cand pompa hidroforului nu porneste, verifica intai situatiile descrise la punctele 1-5 si abia apoi, in cazul in care nu reusesti sa remediezi problema, adreseaza-te personalului de la service.
Comentarii
Nu exista comentarii.