on

Proiecte in regim DIY

17 martie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Avand in vedere extinderea pandemiei de coronavirus, care a ajuns la un bilant de 184 de infectari in Romania si 183,850 de cazuri in toata lumea, conform www.worldometers.info, multi dintre noi am optat pentru a petrece cat mai mult timp in interiorul locuintei.

Pentru unii dintre noi, obisnuiti cu agitatia, statul acasa se dovedeste a fi o provocare foarte mare. Iata cu ce isi ocupa timpul forumistii nostri.

Ghita3001, forumist Misiunea Casa: Am momentan un boiler electric 3kW 200l cu serpentina simpla. Pe serpentina am legat un panou solar pentru preparare ACM.

Momentan controlerul panoului solar comanda doar pompa de recirculare bazat pe temperatura din panou si cea din boiler.

Ce m-ar interesa pe mine este un controler solar, sa-i zicem "inteligent", care sa comande atat rezistenta electrica a boilerului, cat si pompa de recirculare.

Spre exemplu, am in boiler apa la 5 grade si vreau sa o aduc la 60, daca in panou am 37 de grade pornesc pompa de recirculare pana cand temperatura din panou devine aceeasi cu boilerul, sa zicem ca ajunge la 27 grade, iar de la noua temperatura din boiler la 60 pornesc rezistenta electrica.

Exista un astfel de produs pe piata? Daca da, as fi foarte recunoscator daca mi-ati recomanda unul.

P.S.In acelasi timp am posibilitatea sa-mi realizez un astfel de controler, dar daca gasesc asa ceva pe piata as prefera sa il cumpar gata facut.

Vezi discutia aici.

Sly 123, forumist Misiunea Casa: Am un perete din caramida nearsa pe care doresc sa il finisez astfel incat sa ramana vizibile caramizile, asa cum sunt casele la exterior. Ce solutii exista? Vezi discutia aici

Achy1978, forumist Misiunea Casa - Am pornit de la ideea unei terase deschise si ulterior, m-am hotarat sa o inchid si cred ca am facut o prostie... am incastrat stalpii de lemn in zidaria de BCA.

Ce parerea aveti? Sa daram zidul si sa fac structura din lemn? Vezi discutia aici.

Bogey, forumist Misiunea Casa: Am vorbit cu 3 mesteri diferiti pentru a imi turna o sapa autonivelanta de 10 mm si toti mi-au spus ca ei nu au cum sa o toarne dintr-un singur strat si ca o vor face in doua straturi de 5 mm fiecare. Mi s-a parut suspect, asa ca am sunat la producatorul sapei si mi s-a spus ca respectivii nu stiu ce vorbesc si ca sapa respectiva se toarna dintr-un singur strat, pana la 40 mm chiar. Daca torn in doua straturi risc ca al doilea sa nu adere bine la primul.

Sapa de egalizare mi-a fost turnata de niste mesteri recomandati, care mi-au propus initial un pret de 1200 lei pentru 45mp si 5 cm grosime. Au venit, au turnat o camera apoi au zis ca am zone si cu 7-8 cm si ca ei vor 2200 lei, altfel pleaca acasa. Pe moment am acceptat, pentru ca nu mai aveam chef sa caut iar mesteri, insa nu sunt multumit de rezultat: sapa nu a fost tasata bine si nu a iesit neteda, ci zgrunturoasa. La suprafata se desprind bulgarasi micuti, ceea ce ma deranjeaza. In fine, acum mi se cere 1500 lei pentru autonivelanta (45 mp cu grosime de 1 cm) si mi se spune ca ei nu sunt in stare sa o faca dintr-un strat, asa ca m-am hotarat sa o torn singur. Am vizionat o gramada de filmulete pe YouTube, insa mi-a ramas o farama de teama. Pana la urma poate or sti si mesterii aia ceva.

Am cumparat o rola cu tepi si intentionez sa imi fabric singur si o racleta ca cea din imaginea anexata (la magazin e 660 lei, ceea ce mi se pare enorm). Torn amestecul, trag cu racleta asta reglata la 1 cm, pentru a nivela, apoi dau cu rola cu tepi. Ar trebui sa fie simplu.

Imi puteti da ceva sfaturi, e corect cum m-am gandit? Daca o torn singur, la ce ar trebui sa fiu atent sau care sunt recomandarile dumneavoastra pentru un rezultat optim?

De asemenea, pot amesteca un sac de 25kg cu 4,5 l de apa intr-o galeata de 20 l sau am nevoie de una mai mare?

Citeste discutia aici

Tu cu ce iti ocupi timpul? Ce proiecte ai inceput sau iti doresti sa le demarezi in viitorul apropiat? Ne poti trimite informatii despre proiectul tau pe adresa redactiei contact@misiuneacasa.ro. Ne poti trimite inclusiv fotografii sau continut video.

Multa sanatate si sport in toate!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum poti folosi teava de cupru pentru a realiza proiecte inedite pentru casa ta? Cum poti folosi teava de cupru pentru a realiza proiecte inedite pentru casa ta?
Cel mai mare importator de gresie si faianta din Romania si-a deschis propriul magazin online Cel mai mare importator de gresie si faianta din Romania si-a deschis propriul magazin online
Cum sa-ti construiesti singur si ieftin o cabana din lemn Cum sa-ti construiesti singur si ieftin o cabana din lemn
Curatarea oglinzilor – Cum poti preveni aburirea oglinzii din baie Curatarea oglinzilor – Cum poti preveni aburirea oglinzii din baie
Idei de decoratiuni pentru Craciun Idei de decoratiuni pentru Craciun
Orice lucrare are nevoie de mesteri priceputi Orice lucrare are nevoie de mesteri priceputi

Vezi mai multe articole