Renuntarea la administrator pare a fi un \'experiment\' sortit esecului

15 ianuarie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Renuntarea la administrator pare a fi un \'experiment\' sortit esecului
 
Din ianuarie 2006 nu mai avem administrator, ci doar un casier-contabil. In aceste conditii, nu se mai negociaza costul lucrarilor de reparatii si nici nu se fac receptii. Bunaoara, o lucrare prost executata ne-a costat alti bani de remediere dupa numai cateva luni. Da, presedintele si-a asumat o parte din atributiile administratorului, dar poate sa se „autocontroleze”?
Voicu Pana, Bucuresti
 
Un astfel de „experiment” este sortit din start esecului in imobilele care au mai mult de 3-4 apartamente, administratorul fiind persoana ce asigura managementul de proprietate al condominiului, de la urmarirea comportarii in timp a constructiei pana la angajarea contractelor cu furnizorii si incheierea de contracte de angajare sau prestari de servicii cu personalul asociatiei. Presedintele-administrator e un fel de jucator care centreaza si da cu capul in acelasi timp.
 
As dori sa stiu care sunt obligatiile unei asociatii de proprietari fata de sectia financiara? Se depun doar situatii lunare sau si anuale?
Elena Popescu, Bucuresti
 
Anual se depun la organul fiscal teritorial fise fiscale intocmite pentru persoanele care au realizat venituri din salarii sau asimilate acestora (de la retributia persoanei care asigura curatenia pana la stimulentele acordate presedintelui comitetului executiv, altor membrii ai comitetului sau comisiei de cenzori). Lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se platesc venituri, trebuie sa se depuna declaratia privind obligatiile de plata la bugetul consolidat (D 100). Respectiva declaratie se refera la impozitul pe venituri, contributie individuala de asigurari sociale retinuta de la asigurati, contributia pentru somaj, contributia de asigurari sociale de sanatate, contributia pentru accidente de munca si boli profesionale datorata de angajator,
contributia de asigurari sociale datorata de angajator, ca de altfel si aceea de asigurari de sanatate si pentru somaj datorate tot de catre angajator.
 
Va rog sa ma ajutati intr-o problema: de sase luni de zile noi nu mai avem comisie de cenzori. Ce-i de facut in aceasta situatie?
Alexandru Groza, Bucuresti
 
Trebuie sa apelati la o firma specializata in control financiar.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Constructorii de apartamente se muta in statiunea Sinaia Constructorii de apartamente se muta in statiunea Sinaia
SYMMETRICA: De unde aleg clientii finali sa cumpere pavajul SYMMETRICA: De unde aleg clientii finali sa cumpere pavajul
Bilant: Ce a castigat Romania dupa cinci ani de dezvoltare a pietei imobiliare - 17 Decembrie 2009 Bilant: Ce a castigat Romania dupa cinci ani de dezvoltare a pietei imobiliare - 17 Decembrie 2009
NOUTATI LA EXPOCOMFORT MILANO 2022 NOUTATI LA EXPOCOMFORT MILANO 2022
Centralele termice compacte, peste o treime din piata Centralele termice compacte, peste o treime din piata
Turnurile rezidentiale, o alternativa la lipsa de locuinte din Bucuresti Turnurile rezidentiale, o alternativa la lipsa de locuinte din Bucuresti

Vezi mai multe articole